Jump to content
IGNORED

Atletika

Krampa

Recommended Posts

Posted (edited)

Ma ne može ovo da se poredi sa preskakanjem lestvice, šta vam je.

Edited by Timmy
  • Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• arheolog1981

431

• renne

322

• Timmy

316

• Halvard

289

Posted

nije to preskakanje lestvice, nego skok u vis. bitno je ko je više skočio, a ne ko je preskočio lestvicu :D

:Jova:

naravno da ne može, ali ako bi se baš netegnulo ...

Posted (edited)

Ma ne može ovo da se poredi sa preskakanjem lestvice, šta vam je.

I meni pada na pamet poređenje sa skokom u vis.

Diletant sam za atletiku pa mi nije jasno zašto poređenje nema smisla?

Da li zato tehnika u skoku u vis mnogo složenija, ili zato što je suština skoka u rotaciji oko letvice pa skok nema smisla ako je letvica zamišljena?

edit: zanimljiva su ta nova "pravila", više zbog toga što se ne traži samo jedan dobar skok nego se uzima prosek, ali bolje ostaviti kako je bilo do sada.

Edited by Frile
Posted

valjda je i dolazak na dasku deo tehnike skoka u dalj ?  ima li neko uopšte predstavu koliko se to vežba na treninzima. onaj ko se koncentrisao i na tih 5-10cm i trenirao na tome, sada gubi prednost ...

+1

Posted

naravno da ne može, ali ako bi se baš netegnulo ...

ne treba tu mnogo šta da se nateže jer su to u principu dve iste stvari: umesto relativne dužine skoka se posmatra apsolutna, a to može da se uradi za baš svaku disciplinu dodavanjem na skok ili hitac tih centimetara koje je takmičar "ostavio" iza daske ili iznad letvice, ili korekcijom vremena trčanja za vremena reakcije itd itd 

bilo bi to u neku ruku poštenije, što kaže teacher, ali ne bi bilo u interesu sporta. izbacuješ uticaj previše dobrih stvari (tehnika, taktika, clutch...)

pošteniji je i indoor skok u dalj jer se eliminiše uticaj vetra, pa na tim poštenim indoor prvenstvima ne bude ni 2% publike sa pravog takmičenja.

alo ono, možda može i outdoor da se eliminiše uticaj vetra...miting u Malmeu i to može kompjuterski da reši sledeće godine. <_<

da li je pošteno što neko na 10.000m ne može da se ugura u 1. stazu pa mora da troši snagu na dodatne metre? reklo bi se da nije pošteno, ali to su stvari taktike bez koje bi sport izgubio mnogo draži.

baš prošle nedelje gledam NFL combine i tamo na 40 yd dash nema pucnja nego svako krene kad želi, a senzor pokreta uključuje štopericu i naravno da se svako zapita kako bi to moglo biti zanimljivo rešenje za atletiku i kako bi Bolt sa tim bio još brži i kako bi tu bilo ludačkih rezultata, ali onda se zapitaš kako bi izgledalo OI finale na 100m bez onog trenutka tišine i nervoze pred sam pucanj.

Sa oproštenjem, jebeš to. 

Posted

Sine, koji otpor napretku i strah od promena :(

Posted

I bacacima koplja da se nadoknade ona dva metra koje potrose na inerciju nakon izbacaja.

Posted

lepo što si pomenuo ski skokove, oni su u skorije vreme uveli i inovacije u vidu eliminisanja faktora vetra,

taman da organizatori u malmeu imaju neke ideje za sledeću sezonu, ako će slušati omiljenog.

ja sam uvek za unapređivanje, ali naravno da ne može preko noći.

lepo je probati nešto novo na ponekom mitingu nižih kategorija, pa ako se stručnjaci/treneri/takmičari vremenom i dobrim uzorkom slože da je to nešto novo bolje, što da ne...

oduvek me je zanimalo koliko su sotomayor, bubka i sl realno imali i mogli.

ovaj drugi je doduše svesno odugovlačio, pa se malo i umorio.

naravno, ne bih ja skakao u prazno, što reče omiljeni, u današnje vreme mogu lako da se nabave kod kineza raznobojni laseri i senzori;)

Posted

lepo što si pomenuo ski skokove, oni su u skorije vreme uveli i inovacije u vidu eliminisanja faktora vetra,

Sport je postao daleko dosadniji zbog toga, nemoguće je videti barem sa relativnom jasnošću da li je jedan takmičar pretekao drugog, nego dobiješ izračunat broj poena koji ne možeš ni da naslutiš, jer je preveliki broj faktora.

Posted

Vidi se linija koju treba ski skakaci da preskoce da budu pri, bolji od protivnika u paru i sl.

Posted

Nije u liniji problem, i pre se videla. Nego u tome što ne možeš da znaš "sad njemu treba oko 123 metara, a to danas niko nije skočio", otprilike.

Posted

Kolašinac kao 6. do finala, koje je sutra u 17.25.

Posted

Ivana 6,76 u prvom skoku preko norme, neće više skakti danas. Najbolji rezultat u toj prvoj seriji.

Raović se povredio na startu svoje trke.