Jump to content
IGNORED

Atletika

Krampa

Recommended Posts

Posted

juce je bilo interesantno cuti par reci od Brankovica. ocigledno da stvari u nasoj atletici idu napred. uspostavljen je kakav/takav kriterijum nagradjivanja uspeha, finansiraju se sportisti, gradi se konacno ta prokleta hala za zimski trening(o ovome se prica od 90ih i strasno je da se jos nije izgradila)... e sada, uz svo to pozitivno, neke stvari i dalje nisu kako treba. stavise.

prvo, 2000 evra mesecno za sportistu od kojeg ocekujes medalju ili finale na OI je smesno. ti ljudi trebaju vrhunsku opremu, ali vrhunsku. koja se treningom ipak istrosi. poseban rezim ishrane, razni vitamini i napici... jednostavno, 2000 evra je dovoljno za neko normalno funkcionisanje, ali ta Ivana Spanovic kada sa 32-33 godine zavrsi karijeru tesko da ce naci posao kao profesor kibernetike. opet, bolje je 2000 nego nista, ali je daleko od dovoljnog.

drugo, ako je istina ono sto se moglo procitati izmedju redova za Bekrica(sto rece teacher, neko je splavario malo vise neg sto treba), ocigledno je da ASS treba da obezbedi i nekog psihologa za sve njih. jbg, imas 22-23 godine, lep si i zgodan, postao si treci na svetu, klinkama gace same spadaju kada te vide... budimo iskreni, koliko nas bi se u tim godinama i tim uslovima maximalno posvetilo treningu? a Srbija nije zemlja koju moze da boli dupe ako joj jedan vrhunski talenat propadne...

trece, ako je suditi po Kumu, mi idemo na EP/SP sa jednim maserom i jednom doktorom? to je neozbiljno jebote. shvatam ja da ne mozemo kao britanci da roknemo 50k funti mesecno na pomocno osoblje(ili koliko vec daju), ali jedan respektabilan tim mora da se obezbedi(par doktora, 4-5 masera, vec spominjani psiholog, moraju da budu zaposleni non stop u ASS, neki kurci palci za ispitivanje staze/stadiona, otkud znam sta sve...). i ti troskovi uopste nisu usputni. odbojkasi su '95 krenuli napred jer su Boricic i Gajic obezbedili najbolje moguce statisticare, i platili ljude, pa smo godinama uz Italijane imali najbolje pripreme utakmica.

itd, itd...

da rezimiram. pohvalno je sto stvari idu napred, ali ne smemo se samozadovoljavati, vec gurati i cupati za jos vise. jednostavno, atletika i plivanje moraju biti maksimalno finansijski pokriveni

• Replies 5.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• arheolog1981

431

• renne

322

• Timmy

316

• Halvard

289

Posted

Bekric je ove godine trenirao vise nego ikad, ali eto nekad se nema srece.Te price o splavarenju su potpuna budalastina.

Sigurno je vise trenirao od Jelace i Spanovicke, posto mu je disciplina mnogo zahtevnija.

Posted

Bekric je ove godine trenirao vise nego ikad, ali eto nekad se nema srece.Te price o splavarenju su potpuna budalastina.

Sigurno je vise trenirao od Jelace i Spanovicke, posto mu je disciplina mnogo zahtevnija.

pa to kaže branković u kritici posle trke... nije rekao bukvalno "splav", ali je rekao "da će emir morati da promeni način života..."

Posted (edited)

Ma nisam ciničan, stvarno mi je bila OK tvoja postavka sa nedodeljivanjem zlatne medalje. I slažem se da bi za sport u celini bilo odlično ako bi se pojavio takmičar koji bi rekao: "Ne hvala, lik me je pošteno ošišao 20 metara i ne treba mi administrativno zlato".

OK. Ponekad senzori za sarkazam i slicne ugodnosti nisu bas pouzdani, pa covek moze da protumaci napisano i ovako i onako. Drago mi je da se slazemo. :)

Edited by Nesh
Posted (edited)

Sad vidim da danas i sutra program pocinje u 15h (i traje do 18h). Pa da podelim ako jos neko ne zna :)

A nekako mi se cini kao da je zenit takmicenja prosao. Juce je bilo mnogo vise finala nego sto ih ima danas i cudno da nisu ostavili da vikend bude najudarniji. 

edit: ipak je sutra glavni dan. Cak 12 finala.

Edited by Timmy
Posted

Ima li negde tabela sa osvojenim medaljama?

Posted

pa to kaže branković u kritici posle trke... nije rekao bukvalno "splav", ali je rekao "da će emir morati da promeni način života..."

Jedino kako Emir moze da promeni nacin zivota je da zapali odavde.

Moje kumce je njegov drug iz skole i po onome sto mi prica decko se oupste ne zajebava da sad cepa neki nocni zivot ovo-ono ovaj jedva uspeva sa njim da se vidi i to su obavezno vidjanja kod kuce...Kaze da je u nekom razgovoru rekao da iako on radi dosta preko, ovde je izgleda dostigao limit u "podrsci".Spominjao mu je i da ga dosta "vijaju" razni skauti , mozda je to u pitanju mozda su ga malo pomerili u mozgu...

Posted (edited)

sandra perkovic za jednu klasu ispred svih u disku

mada je sa ovakvim personalitijem antipaticna kao i blanka sa onim plesom

Edited by 189-
Posted

kosarka protiv kuma.....

I to portoriko-turska