Jump to content
IGNORED

lchf

ivy

Recommended Posts

Posted

Fazon što nisam dijetetisao. Više me ubio pos'o :D

Posted

hahaha ti si se pojeo sam,takoreci samojed

• 3 weeks later...
Posted

juce sam saznala da je Chia Pudding thing medju ljudima na specjalnim rezimima isharane, tipa vegan, low carb, etc.

Osnova je da se pomesa 1/3 solje chie i 1.5 solje nekof mleka (obicno, od kokosa, badema) i neki zasladjivac (med, sirup od javora, agave i sl). Na to se dodaju zacini (tipa kakao, esencija vanile, cimet). Sve se promesa i ostavi preko noci u frizideru, chia povuce i zelatinizuje mleko i dobije se konzistencija pudinga i strktura tapioca pudinga recimo.

Ja pravila cokoladni, sa kvalitetnim kakaom, obicnim mlekom i medom, nije uopste lose. Pre sluzenja dodacu maline i dzem od maline (posto sam samo malo zasladila).

Posted

super :)

ja ih nikad nisam jela zato sto kostaju kao da su od suvog zlata a ja odbijam da mi hrana toliko kosta,ustvari moze da kosta ali ja odbijam toliko da platim..

trudim se da jedem sezonski, lokalno i jednostavno

najskuplja stvar za koju sam dala novac je stevia a najegzoticnija kokosovo brasno..a ako bih vec davala tolike pare to bi pre bilo na neku ribu,neko meso ili neki sir

kad smo vec ovde evo 1 recept koji me proganja

a nikako da vidim sa mesarom za te koze

http://www.volim-meso.hr/cips-od-svinjetine/

cips-od-svinjetine-detalj-021.jpg

Posted

ja sam kupila preko amazona dosta jeftino u pakovanju od kile. ne bi trebalo da bude skupo, mozda u srbiji zato sto nije uobicajeno.

Posted

pa jel to nisu cvarci? u engleskoj se to zove pork scratchings, i uvek sam mislila da je ekvivalent cvarcima.

Posted

ovde chia kosta 20e / 500g

nisu cvarci..ovo su przene suve koze bez masnoce,samo koze

cvarci su topljena pa pecena masnoca tj ono sto ostane posle topljenja masnoce..

Posted

ahahaha, ne. normalna cena je $10 za kilo.

Posted

ma..to je sada popularna ,,super hrana,,

mislim da su vegani krivi sto je tako skupo jer oni placaju koliko se trazi

kad sam videla posto su im one spiruline i te neke alge,proteini i ,,super hrane,, pala sam u nesvest  :isuse:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

nego,sto sam pronasla recept za pecivo..ovaj mi se do sada najvise svidja,ne idu jaja pa je lagan i dosta neutralan po ukusu a zbog psiliuma se drzi na okupu,mogu se cak i raseci i sloziti sendvic unutra..jako dobro

u principu su mere proizvoljne i vrlo podlozne menjajnju..ja stavim koliko cega kad imam

7-8 kasika mlevenog suncokreta

7-8 kasika mlevenog lana

7-8 kasika susama (ali to se moze smanjiti,mislim da je previse..i 2-3 kasike pecenog daju sasvim lep smek)

5-6 kasika ovsenih mekinja

1 kasika psiliuma

pola praska za pecivo

so

1 kasika masti

3-4 dl jogurta/kefira

umesati,ostaviti 10tak min da odstoji pa vaditi na papir kasikom sa sto manje mesanja da se sacuva vazduh unutra..peci 10 min na 200c pa 20 min na 150

• 7 months later...
Posted

samo hocu da kazem da sam postala kraljica alternativnog pecenja  :kralj:

Posted

super ivy,

bilo bi lepo da nam daš slike toga