rajka Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 juce sam saznala da je Chia Pudding thing medju ljudima na specjalnim rezimima isharane, tipa vegan, low carb, etc. Osnova je da se pomesa 1/3 solje chie i 1.5 solje nekof mleka (obicno, od kokosa, badema) i neki zasladjivac (med, sirup od javora, agave i sl). Na to se dodaju zacini (tipa kakao, esencija vanile, cimet). Sve se promesa i ostavi preko noci u frizideru, chia povuce i zelatinizuje mleko i dobije se konzistencija pudinga i strktura tapioca pudinga recimo. Ja pravila cokoladni, sa kvalitetnim kakaom, obicnim mlekom i medom, nije uopste lose. Pre sluzenja dodacu maline i dzem od maline (posto sam samo malo zasladila).
ivy Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 super :) ja ih nikad nisam jela zato sto kostaju kao da su od suvog zlata a ja odbijam da mi hrana toliko kosta,ustvari moze da kosta ali ja odbijam toliko da platim.. trudim se da jedem sezonski, lokalno i jednostavno najskuplja stvar za koju sam dala novac je stevia a najegzoticnija kokosovo brasno..a ako bih vec davala tolike pare to bi pre bilo na neku ribu,neko meso ili neki sir kad smo vec ovde evo 1 recept koji me proganja a nikako da vidim sa mesarom za te koze http://www.volim-meso.hr/cips-od-svinjetine/
rajka Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 ja sam kupila preko amazona dosta jeftino u pakovanju od kile. ne bi trebalo da bude skupo, mozda u srbiji zato sto nije uobicajeno.
rajka Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 pa jel to nisu cvarci? u engleskoj se to zove pork scratchings, i uvek sam mislila da je ekvivalent cvarcima.
ivy Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 ovde chia kosta 20e / 500g nisu cvarci..ovo su przene suve koze bez masnoce,samo koze cvarci su topljena pa pecena masnoca tj ono sto ostane posle topljenja masnoce..
ivy Posted May 10, 2015 Author Posted May 10, 2015 ma..to je sada popularna ,,super hrana,, mislim da su vegani krivi sto je tako skupo jer oni placaju koliko se trazi kad sam videla posto su im one spiruline i te neke alge,proteini i ,,super hrane,, pala sam u nesvest
ivy Posted May 18, 2015 Author Posted May 18, 2015 jjoooojjjjjjjjjjj sve bih ovo pojela,sve,1 predivnost!! http://ketodietapp.com/Blog/post/2015/03/24/60-amazing-fat-bomb-recipes
ivy Posted May 19, 2015 Author Posted May 19, 2015 ukratko http://www.dietdoctor.com/lchf-advice-in-30-languages-now-including-serbian
ivy Posted June 26, 2015 Author Posted June 26, 2015 nego,sto sam pronasla recept za pecivo..ovaj mi se do sada najvise svidja,ne idu jaja pa je lagan i dosta neutralan po ukusu a zbog psiliuma se drzi na okupu,mogu se cak i raseci i sloziti sendvic unutra..jako dobro u principu su mere proizvoljne i vrlo podlozne menjajnju..ja stavim koliko cega kad imam 7-8 kasika mlevenog suncokreta 7-8 kasika mlevenog lana 7-8 kasika susama (ali to se moze smanjiti,mislim da je previse..i 2-3 kasike pecenog daju sasvim lep smek) 5-6 kasika ovsenih mekinja 1 kasika psiliuma pola praska za pecivo so 1 kasika masti 3-4 dl jogurta/kefira umesati,ostaviti 10tak min da odstoji pa vaditi na papir kasikom sa sto manje mesanja da se sacuva vazduh unutra..peci 10 min na 200c pa 20 min na 150
ivy Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 samo hocu da kazem da sam postala kraljica alternativnog pecenja
Recommended Posts