kobni zelaya Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 (edited) pa naravno da ne postoje u izvornom obliku. mutirali su u novu srpsku scenu, bigz scenu and whatnot. a u izvornom obliku nowadays imas pokret koji naziva ulice po Milanu Mladenovicu. takodje imas klubove poput Podmornice, Zice i Dolara koji su izgradili reputaciju - a bogami i idalje se primarno legitimisu - kao rokenrol tvrdjave (od prva dva nam i potice cuveni urbanoidski poklic "noz, zica, podmornica"). mislim, nemojmo se zavaravati - to je i dalje najdominantniji alternativisticki diskurs - pogotovo van Beograda.Da se ne lažemo, ako izuzmemo muzičare koji dođu da sviraju i njihove prijatelje, ta Podmornica je žali bože gledati. Toliko propalih ljudi, sprženog mozga, nesposobnih da spoje prosto proširenu rečenicu nisam nigde sreo. To su krajnje neprijatne krhotine nekadašnje beogradkse rock scene, teška depresija. Šteta je što mlađa ekipa ne zna kako je Demija nekada izgledala, pa može da pomisli da je izgledala tako. Nije, nije.meni jeste, al ni blizu ko kilbi, il recimo mekjeb.Ne mešaj se, to je bilo pitanje za Milerama, Cowboya i ostalu bodysnatcher ekipu. Edited January 27, 2014 by kobni zelaya
Turnbull Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 pa naravno da ne postoje u izvornom obliku. mutirali su u novu srpsku scenu, bigz scenu and whatnot. a u izvornom obliku nowadays imas pokret koji naziva ulice po Milanu Mladenovicu. takodje imas klubove poput Podmornice, Zice i Dolara koji su izgradili reputaciju - a bogami i idalje se primarno legitimisu - kao rokenrol tvrdjave (od prva dva nam i potice cuveni urbanoidski poklic "noz, zica, podmornica"). mislim, nemojmo se zavaravati - to je i dalje najdominantniji alternativisticki diskurs - pogotovo van Beograda.Sasvim tačno! Pazi aktuelnu polemiku o dokumentarcu , na niškom portalu Građanin (čak i to zvuči devedesetski!).
Caligula Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 (edited) na stanu sto svi izvestavaju o svemu na fejsu u real-timeu - hipsteri zaista stoje nasuprot svima ostalima po mnogo cemu.Stoje kurac.Kada bi se "ono nasuprot" izmaklo, tresnuli bi nosem o zemlju. Jebes takvo stajanje. Edited January 27, 2014 by CowBoy
gospa buba Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Sasvim tačno! Pazi aktuelnu polemiku o dokumentarcu , na niškom portalu Građanin (čak i to zvuči devedesetski!).jel da gledam to? tj slusham, imam poso za ochi ^_^
Turnbull Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 (edited) SLušaj! Meni je bilo zabavno. Polemika nažalos' mora da se čita, ali film se mož sluša. Edited January 27, 2014 by Syme
gospa buba Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 SLušaj! Meni je bilo zabavno. Polemika nažalos' mora da se čita, ali film se mož sluša.to, poshto mi je teritorija ful nepoznata.
DarkAttraktor Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 gledao sam film samo na preskok, al cini mi se da mogu da kazem - solidan tekst Wagnerove.nego ta jebena identifikacija alter populacije sa palim gradjanstvom u 1990ima je bila rak rana kreativnosti u omladinskoj kulturi. imali smo sve preduslove da imamo najfenomenalniju scenu u svemiru (potpunu izolaciju, raspad drzave, etc), al nismo nista uradili pre svega zbog malogradjanskog uticaja b92-ojke. ima jedan fantastican demo bend iz Subotice (circa 1997/98, Helisa ce znati bolje) koji na najplasticniji moguci nacin docarava ovo: zove se ni manje ni vise nego Razocarani gradjani. sasvim solidna muzika, odlicna poetika, al taj naziv benda... isuse hriste. kao ne bi se svi oni bavili alternativom nego Sloba bio na vlasti pa su morali (inace bi bili office klerkovi, radili po bankama i ziveli taj neki normalan zivot)http://www.youtube.com/watch?v=pywPN2ecPdImislim zamislite samo tu konfuziju u glavama tih nesretnih ljudi: otkrivate pank 1995, lozite se na raspad sistema i anarhiju ko svaki posten omladinac i pritom imate really existing raspad sistema i anarhiju u svom okruzenju, ali b92-jka na kojoj sve to otkrivate svakog dana emituje Sonju Liht i Milenu Dragicevic Sesic, a pritom niste ni svesni da Soros fond finansira Flekinu underground kasetnu ediciju na koju se tripujete. kakvo zlo
boshoku Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 nisam najbolje razumeo - b92 jeste puštala razne nacionalne-levičare i endžioovce, što je tada meni prijalo, ali i merzbow, butthol-e, nusrat fateh ali khan-a...šta znam, postojali su likovi koji su slušali retardirani radio index, i mi, drugi
kobni zelaya Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 A bio je tu još i 3K, dovoljno za borbu protiv devedesetdvojkine malograđanštine.
Caligula Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Ne mešaj se, to je bilo pitanje za Milerama, Cowboya i ostalu bodysnatcher ekipu.ok, nisu hipsteri, ajde da ih krstimo nekako. Evo mali hintdgjb, vise boli kad vidis inteligentnog coveka koji je retardiran.
Turnbull Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 Elem, u takvom okruženju, samo su pankeri i to iz fazona i uz ironijski otklon nosili uz spajalice na kožnim jaknama i po koju zvezdu petokraku, a u društvu u školi si eventualno mogao da prođeš kao socijaldemokrata ili da eventualno u razgovoru sa drugovima kažeš da je ideja komunizma u samoj osnovi pozitivna, jer se podudara sa onim što piše u Novom zavetu.Većina opozicionih glasača,mahom mladih ljudi, nadala se da će padom Miloševića doći kapitalizam, privatizacija i slobodno tržište, koji će rešiti sve naše muke i da ćemo postati srećno i bogato društvo.
spina Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 (edited) neko je pomenuo bibera? Edited January 27, 2014 by spina
kobni zelaya Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 ok, nisu hipsteri, ajde da ih krstimo nekako. Evo mali hintdgjb, vise boli kad vidis inteligentnog coveka koji je retardiran.Ko su ljudi na slici, nemam pojma? Nadam se da se ovo retardiran ne odnosi na mene.
boshoku Posted January 27, 2014 Posted January 27, 2014 A bio je tu još i 3K, dovoljno za borbu protiv devedesetdvojkine malograđanštine.jedina svetla tačka na tom odurnom kanalu, behu prvo braca karaklajić, pa posle zoza panjkovićsećaš se sigurno
Recommended Posts