hansolo Posted September 16, 2017 Posted September 16, 2017 + 1 za Veba i Micela, uvek :) /Ako neko slucajno nije gledao Ambassadors http://www.imdb.com/title/tt2382598/?ref_=nm_flmg_act_10 - odlicna komedija iz tri dela, ja se nadala da ce nastaviti ali nista od toga/ + pocela nova sezona Upstart Crow (http://www.imdb.com/title/tt4793190/?ref_=nm_flmg_act_2)/
Aleksija Posted April 4, 2018 Posted April 4, 2018 On 31.7.2017. at 4:29 PM, Plavimost said: http://www.imdb.com/title/tt5722190/?ref_=ttep_ep_tt Brockmire xaos nakon prve odgledane epizode, imam utisak da ovo jako obecava
Garnirung Posted October 20, 2018 Posted October 20, 2018 Nisam baš neki potrošač komedija, ali odgledah Norsemen. Sasvim solidna parodija na Vikings. Jedna od glavnih uloga je kao omaž Gervaisu
djili Posted November 13, 2018 Posted November 13, 2018 Hang Ups https://www.imdb.com/title/tt7411444/?ref_=nv_sr_3 Ima lose imdb ocjene ali meni se cini ok nakon par epizoda.
Marvin (Paranoid Android) Posted July 1, 2019 Posted July 1, 2019 Šuška se da je u planu Blackadder 5. Be afraid, be very afraid
Svarog Posted July 23, 2019 Posted July 23, 2019 počeo da gledam Norsemen. za sada, prešao sam 3 epizode od po 30 minuta, deluje skroz zanimljivo. humor je dobar. blood&gore na nekom prihvatljivom nivou. u nekim trenutcima deluje da ipak na silu uguravaju moderni koncept u vikinško vreme, ali da se istrpeti...
Tihajeza Posted April 18, 2020 Posted April 18, 2020 Odgledala "Слугу народа", seriju o ukrajinskom predsedniku u kojoj igra sadašnji predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski. Skroz dečije, ali vrlo simpatično, valjda mi razumemo taj čabar od politike i zemlje. Na Netflixu ima samo prva sezona, a ima ih 3 ili 4. Čak sam guglala šta je Zelenski uradio od kako je izabran, ali jedva je sastavio godinu dana mandata, tako da malo ima, valjda neki zakon o sudijama, izlazi mi dosta vesti o oborenom avionu u Iranu, sad korona i to je to. (Ovo nije sitkom baš u pravom smislu; ali ne znam gde bih sa njim, jes komedijica)
goofs Posted August 29 Posted August 29 Odgledao sam sve epizode "Trećeg kamena od sunca", punih šest sezona, nekim laganim tempom od jedne epizode dnevno. Seriju sam jako voleo kao klinac, i mogu reći da je sasvim fino ostarila, uz jedan kritičan uslov - neophodno da gledalac zažmuri preko prevelike teatralnosti likova, bukvalno pričam o "Alo Alo" nivou glupiranja. Kome to smeta neće mu biti zabavno. Najteatralniji je naravno John Lithgow, bukvalno nosi u zubima celu seriju i zapravo je mnogo dobar i smešan, neverovatan glumac, neverovatan komičar iako gledajući njegovu filmografiju se može zaključiti da je uglavnom glumio u ozbiljnim filmovima i to mahom negativce. No kod ostalih ta izveštačenost je često neprijatna, ne leži im i loše deluje, najviše kod lika Mary Albright. Joseph Gordon-Levitt je isto odličan, u početku je baš klinjo, ali kako serija odmiče vidiš i kako raste i kako glumački sazreva. Čovek koji nosi ime francuskog stjuarta je meni fenomenalan lik (Harry), onako nesvakidašnji, no često je problem to što su zapleti koji se vrte oko njega suviše glupi, jer je lik neinteligentan (jer to kao ide dobro zajedno). Wayne Knight odličan, možda i uloga života. Sally je bila uglavnom dobra, ali preterano teatralna u početku. Posle su to malo stanjili, što je bilo dobro, no usput se i izgubila premisa kako je Sally vanzemaljac u ženskom telu i postala je samo žena, što je šteta, puno dobrih fora je proizašlo iz onog prvog. Serija od samog početka kreće baš jako (zapravo sad iz glave ne mogu da iskopam neki drugi sitcom koji ima tako dobar početak), a sve to zahvaljujući vro jednostavnoj premisi - ismevanje i karikiranje ljudskih normi i drušva kroz oči 4 stranca tj. vanzemaljca (recimo "What we do in the shadows" radi isto to podjednako dobro). Dokle god su se držali tog recepta epizode su bile presmešne, no u jednom trenutku, dal zbog toga što su istrošili materijala ili nečeg drugog, fokus prelazi na međuljudske odnose glavnih likova i njihovih partnera (najviše Dick i Mary) i to ume preterano da smara. Poslednje dve sezone se vuku, poslednja pogotovo jer je u njoj Tommy skrajnut (kao otišao na koledž, a u stvari mislim da je JGL prerastao ovo i da mu je krenula filmska karijera) i nema ga u pola epizoda. Finale je onako, solidan pokušaj sentimentalnosti i dirljivosti, nije loše, ali nije ni neki spektakl, doduše ne mogu reći da su ga zasrali kao puno drugih sitcoma. Kad se podvuče crta rekao bih da varira od stvarno sitcom klasika do još jedne generičke američke produkcije, kao verovatno i većina serija od 100+ epizoda. Najbolji delovi su maestralni, no oni slabi su nekako prazni i dosadnjikavi. Postoji mali milion rupa u zapletu između sezona, zaboravljenih likova, podzapeta, no opet čini mi se da je i to karakteristično za dugačke i neozbiljne serije. Kreatori serije - Bonnie i Terry Turner - su takođe radili i "That 70s Show" (doduše i sve pokušaje reinkarnacije te serije), i stvarno kada bi ih rangirao stavio bi ih u isti koš. Vrhunac "Veselih 70ih" je verovatno za trunku bolji od vrhunca "Trećeg kamena", ali je i strmoglavi pad u poslednjoj sezoni mnogo lošiji od viđenog ovde. Lista cameo pojava je fenomenalna - od Dennisa Rodmana (koliko taj čovek ne ume da glumi), preko Cindy Crawford, David Hasselhoffa, Johna Cleesa, William Shatnera, Mark Hammila - no, utisak mi je da su svi protraćeni na dosadne i nebitne likove i da nisu iskoristili pun potencijal imena koje dovode. John Cleese je možda i najbolji bio, njegova priča je imala nekog smisla i kontinuiteta (uz to i mnogo volim tog čoveka, gledao bih ga i kako pere sudove 2 sata bez problema). Možda i najveće razočaranje su bili Bryan Cranston (tada ćalo iz "Malom in the Middle", sada WW iz "Breaking Bad"), Bob Odenkirk (Saul) i Kurtwood Smith (Red Forman iz "That 70s show"), svi sjajni glumci i ozbiljna imena u svetu komedije, no nebitni i skrajnuti likovi u seriji. Još par zanimljivih činjenica - u seriji glumi sin Johna Lithgowa i to Leona, jednog od studenata kojima ovaj predaje. Lik je dosta jednostavan, ali mislim da je Ian odradio odličan posao, no nije mu nešto glumačka karijera zaživela posle ovoga. Finale druge sezone je bio neki eksperimentalni pokušaj 3D vizuala na TVu, kroz neke noćne more likova. Sad, meni je to bilo bzvz, ali tada u to vreme je valjda bilo hit, a i delili su specijalne naočare za gledanje te epizode. Bila je jedna ona Friends-style recap epizoda kad se prisećaju smešnih momenata iz prethodne sezone, na svu sreću odustali su odmah od toga, verovatno im je feedback bio loš (kakav i treba da bude). 5
oyashirazu Posted August 29 Posted August 29 Gospođa Dubček i Viki Dubček! Jan Hooks, fantastična komičarka. Imala je i finu epizodu u 30 rock (Verna Maroney) koji trenutno rewatch-ujem. Takođe dobro ostario sitcom. 1
goofs Posted August 29 Posted August 29 Daaaa, zaboravih da pomenem Dubčekinje, fenomenalni likovi, gospođa pre svega. Viki je bila odlična kao njena mlađa replika, ali se posle malo pogubio njen lik, te sa Harijem, te bez Harija, pa Velika Glava, pa odlazi u svemir, vraća se, itd. Deluje malo na silu napisano, nisu znali šta će (kao recimo ona romansa Feza i Džeki u 70im). 1
oyashirazu Posted August 29 Posted August 29 Nije žena kriva što su se pisci pogubili. Vazda se pogube sa sezonama od 20-24 epizode. Zato je odlična stvar što su se u poslednje vreme skratile sezone. Apropo preterivanja Litgoua, toliko je sjajan čovek bio u ulozi Dika Solomona, da mu nemam šta zameriti. Jeste na silu sve to malo, ali njemu i liku stoji. Mlađi Litgou otišao u psihologe, skoro sam ga guglala. Možda uzmem da odgledam opet i ja, samo da ispoštujem Tinu Fej. 3
napadaj Posted August 29 Posted August 29 Pretražio sam forum, Becker gotovo da nije nijednom pomenut, a meni je to bez dileme najbolji američki sitcom. https://www.imdb.com/title/tt0174378/?ref_=fn_al_tt_1 Ultra politički nekoretkan, vispren, duhovit, trpa republikance u skoro svakoj epziodi, dakle serija gotovo bez mana, posebno u prve 3-4 sezone. "Hey! Foreign guy! Do you really enjoy that music or it's just the thrill of having electricity?"
Recommended Posts