Jump to content
IGNORED

Sirija

Budja

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, Eleniko said:

jebo

ostrvo mi je

od najbližeg turskog

da jebe 

Rešio sam vašu kriptovanu poruku, dragi kolega, i mislim da imam rešenje:

416zC+2hazL._AC_SL1080_.jpg

• Haha 2
  • Tužno 1
Posted
19 minutes ago, Eleniko said:

jebo siriju, meni je stvarno drama da će pomahnitali sultan pre ili kasnije da napadne grčku

kako je ovo geopolitičko govno krenulo da se kotrlja nizbrdo, nisam nimalo optimista

još tramp ako razjebe NATO, ko živ ko mrtav

ostrvo mi je na 60km od turske obale, odnosno 10km od najbližeg turskog ostrva /imbros - gokčeada/

a kuća mi je na 1-2km u vazdušnoj liniji od vojno civilnog aerodroma.

da jebe oca, mogu samo da ponavljam - valjda neće

Ja bih rekao da bezveze brineš. Šta bi bili neki ciljevi takvog turskog napada i rata uopšte - da se anektiraju npr. Lezbos i Rodos, da se Grčka natera da prizna Severni Kipar? Nije ovo 1919/1920 da se kolju oko Izmira i okoline gde je stanovništvo pomešano - odavno na grčkoj strani nema Turaka u većem broju i obratno. O tome kako bi svet reagovao na to, da ne govorim od SAD preko Izraela i Rusije do Irana, pa jedva bi dočekali da poravnaju račune.

Dodatno, tu bi Turska mogla dobiti dobre batine od Grka, jer bi taj rat bio uglavnom vazdušno-pomorski, i tu bi dominirala strana koja ima superiornu mornaricu i avijaciju, a tu je Grčka među dve-tri najjače sile u Evropi. Neki kopneni rat bi bio tek sekundarni teatar. Takođe je pitanje i koliko bi Turska bila ekonomski spremna za taj rat, jer im ni u miru ne ide baš najsjanije.

Posted

ono što sam pričao sa grčkim oficirima iz avijacije i tih sofisticiranijih pvo varijanti na ostrvu /uglavnom preko tanjira ribe i uz čašicu dve cipura/ dominira opuštenost u fazonu neka dođu, neće se vratiti. kada sam pomenuo dronove barjaktar i sličan qrac, oni su se izlajali da su kupili od izraela neki jamming sistem za ometanje i bili u fazonu nijedan od tih dronova neće ni doleteti do grčke zemlje.

da su mi to rekli neki amerikanci ili englezi kupio bi, ovako sam u fazonu daaa jeste sigurno

• +1 1
Posted

Turska vec prekraja pomorske granice ne bi li se dokopala resursa i izlaska iz svojih voda u Mediteran bez da moraju kroz tudje. Imaju neko najludje tumacenje pomorskih zakona od svih zemalja sveta koje se ukratko svodi na - jebe nam se za zakone, ovoliko je nase.

• Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, Vasilij Zajcev said:

Budalov, ozbiljan retard. Bila je priča da baš zbog tog lajanja oko Sirije i hoće da ga smene.

Sumnjam da je to bio razlog , to je unutrasnja prica vezana za sirenje uticaja, neko je pomislio da lik ima previse istog. 

Kako god , on je od tad propao iz medija. 

Ovo sa Sirijom ne cudi uopste, on su najavljivali da ce se suprostaviti Rusiji svuda.. 

I to sad izgledao ovako, Sirija , Sudan Afrika.. 

Kad sam pisao o Africi , ako se ne varam inzinjer je pisao o nedokazanim tvrdnjama.. Pa je posle toga o tome pisao Le Mond.. A sad ovo. 

Ocekujem razvoj kao u sovjetskom vicu.. 

Tovarishh kapetan , krokodili lete? 

Ne, odakle ti takva glupost? 

Rekao tovarishh major. 

Lete, naravno da lete, samo nisko.. 

U Ukrajini ide prica , za posleratni period.. O formiranju neceg kao Wagner, iz ovih poznatih jedinica, koje bi ucestvovale u raznim kriznim tackama na svetu, naravno za US. 

• +1 2
Posted
27 minutes ago, Shan Jan said:

Turska vec prekraja pomorske granice ne bi li se dokopala resursa i izlaska iz svojih voda u Mediteran bez da moraju kroz tudje. Imaju neko najludje tumacenje pomorskih zakona od svih zemalja sveta koje se ukratko svodi na - jebe nam se za zakone, ovoliko je nase.

Kad su u pitanju turski pomorski interesi veoma cesto, istorijski, pipci na kraju vode do Britanije. 

Turska koristi to sto se nalazi na razlomu geostrateskih ploca, i pokusava da siri svoj uticaj u vremenu opsteg pereformatiranja sveta.. 

Stvaranjem nekakvog tjurskog klastera u okviru globalnog evroazijskog ostrva, sa ciljem da ojaca glas za svoje interese.. 

I to nije jedini klaster koji se pojavljuje.. 

Posted

19 hours ago, Nikodije said:

To su Daesh snimci iz 2015.

Ma to je još iz 1191. kad je Ričard Kalb-Al-Asad klao ajubidske zarobljenike na brdu ispred Akre. 

Neke 2-3 hiljade ljudi stradalo, a psihopata sve snimao i kačio na YouTube :sad:

18 hours ago, Sammael said:

Legitimno je brinuti da može da dođe veće zlo, samo se čini da je iz perspektive Sirijaca njima Asad i bio to veće zlo. 

Videćemo, ništa drugo ne možemo.

Taj slavni agency se obično učitava nekim untermenschen u nekom istočnom pripizdincu kad zauzmu stav koji zapad pozdravlja. 

A kad se pobunjenici kasnije predomisle pa zakukaju kako je bilo bolje pod diktatorskom stabilokratijom, onda ništa agency, nema, ponestalo, new phone who dis.

• +1 1
Posted (edited)
20 minutes ago, Weenie Pooh said:

A kad se pobunjenici kasnije predomisle pa zakukaju kako je bilo bolje pod diktatorskom stabilokratijom, onda ništa agency, nema, ponestalo, new phone who dis.

Covek koji je ostao zabelezen kao prvi na onim snimcima rusenja Sadamove statue, sam bio u njegovom  zatvoru , neki clanovi porodice ubijeni.. 

U dva minuta objasnio sve, s njegove tacke.. 

" Umesto jednog Sadama sad imamo 1000..

Zapad nas je pomnozio s nulom, vratio u srednji vek.."

Edited by barba
  • +1 3
  • Haha 2
  • Hvala 2
  • Tužno 1
Posted
1 hour ago, Eleniko said:

jebo siriju, meni je stvarno drama da će pomahnitali sultan pre ili kasnije da napadne grčku

Zašto bi napao Grčki kad ima Kosovo otvoreno da rasporedi 100.000 vojnika sutra se ne bi niko trznuo.

Posted
1 hour ago, Eleniko said:

Sva sreća pa su Turci pomorska velesila pa mogu da ugroze Grčku, ne bih se baš toga bojao. Da živim u nekoj Jermeniji, e onda bi mi bila frka, ovako može samo da pljune pod prozor.

• Hvala 1
Posted
35 minutes ago, Nikodije said:

Osim u krugu dvojke, tu bi džihadisti počistili konkurenciju.

Tesko, jer sreca je lepa samo dok se ceka. U realnosti pre ce ili sedeti kod Vucica ili ici na zapad pa makar i do Tasmanije nego da sednu u bus i malo isprobaju 2 hrs voznje do egzemplarne demokratije sjajnog sunca mladih demokratija.

Posted

Izgleda da Izrael nije tako puno odusevljen novim vlastima (HTS i demokratski drugari), pa je resio da ih "demilitarizuje" do blacaka. Vise od 300 udara na vojne ciljeve u poslednjih par dana.

• +1 1
  • Hvala 1
  • Create New...