Shan Jan Posted December 10 Posted December 10 50 minutes ago, Engineer said: Sultan kaže da neće dozvoliti cepanje Sirije. Tako da se džabe i Kurdi i Izraelci nadaju da će neki delovi Sirije u međunarodno priznatim granicama biti njihova (nova) država Izostavio si drugi deo njegove izjave: Quote Terrorist organizations such as ISIS and PKK/PYD in other parts of the country will also be crushed as soon as possible. Sve vise vesti o tome kako Turci bombarduju sve polozaje Kurda a maloturci™ pokusavaju da osvoje sto vise.
mackenzie Posted December 10 Posted December 10 (edited) Budući kajmak-beg u srbistahanskom kadiluku Velike Bostan Imperije Edited December 10 by mackenzie 1 1 2
Ayatollah Posted December 10 Posted December 10 2 minutes ago, Shan Jan said: To je mapa Evrope iz 16. veka... Otomani nisu kontrolisali ovoliku teritoriju ni za vreme Sulejmana Veličanstvenog. Turska mitomanija. 1
duma Posted December 10 Posted December 10 14 minutes ago, mackenzie said: Budući kajmak-beg u srbistahanskom kadiluku Velike Bostan Imperije Odustali od Beča.
mackenzie Posted December 10 Posted December 10 3 minutes ago, Shan Jan said: To je mapa Evrope iz 16. veka... Na času istorije sa kaymak-begom 🤣🤣 1
Engineer Posted December 10 Posted December 10 Bolju priliku da naša država ponovo dobije izlaz na more nećemo imati 5
Ayatollah Posted December 10 Posted December 10 2 hours ago, Roger Sanchez said: Upravo tako zbori jedna nadasve zgodna ali očito vrlo podmetnuta sirijska ženskinja Obožavam kako reporteri zapadnih televizija po ulicama bliskoistočnih, balkanskih i ex-SSSR gradova uvek slučajno nalete na neke likove ili ribe koji savršeno govore engleski i spremni su da im daju intervjue... 1
Shan Jan Posted December 10 Posted December 10 5 minutes ago, Ayatollah said: Otomani nisu kontrolisali ovoliku teritoriju ni za vreme Sulejmana Veličanstvenog. Turska mitomanija. Pa tu je negde... a siguran sam da u njihovim istorijskim knjigama (kao i u svakoj drzavi) je to dovedeno do apsurda. Moja poenta je da ovakve mape svojih drzava imas u dnevnoj sobi svakog nacionaliste na svetu.
Ayatollah Posted December 10 Posted December 10 2 minutes ago, Shan Jan said: Pa tu je negde... a siguran sam da u njihovim istorijskim knjigama (kao i u svakoj drzavi) je to dovedeno do apsurda. Moja poenta je da ovakve mape svojih drzava imas u dnevnoj sobi svakog nacionaliste na svetu. Pa sad, ova njegova mapa ide do Etiopije i Somalije na jug, do Čada na jugozapadu, do Maroka na zapadu, obuhvata celo Crno More i stiže do Kaspijskog. Ne vidi se dobro od kamere, ali se kladim da obuhvata celo Arabijsko poluostrvo, a ne samo Hedžaz. Na severoistoku ide do Kijeva skoro. Ništa od toga nije kontrolisalo Otomansko carstvo, a i pola toga što jeste su bili neki polunezavisni vazali. Ali da, od nekih turskih ultrancionalista i nije za očekivati ništa manje. 2
namenski Posted December 10 Posted December 10 A mene добри дечко Redoran banovao kada sam svojevremeno tvrdio da vreme Turske tek dolazi i da ce Rusija u odnosu na nju da spadne na regionalnu silu drugog reda... Sve na stranu, vreme Turske tek dolazi, Rusija ce sa Turskom nuzno tek da ima problema u Srednjoj Aziji, a izraelskom ekspanzionizmu jedino Turska moze da stane na rep i to ne zarad arapskog jedinstva: ono ce da se resava - na sta god da ispadne - u trouglu Turska - Izrael - Iran, dok ce uticaj SAD da se sve vise smanjuje sa sve Rusijom koja ce, kako stvari stoje, morati da se pokrije usima, cuti i pezi Kini... Sam nacionalizam je u svemu tome nuzno i provereno ortopedsko pomagalo, narocito u prema zapadnim standardima nerazvijenim drustvima poput turskog i iranskog, a pokazuje se i da zemlje sa razvijenom demokratijom i visokim nivooom obrazovanog stanovnistva poput Izraela nikako nisu imune, naprotiv... Dobrodosli u 21. vek, vek religijskih i nacionalnih sukoba, vek Interneta, najznacajnijeg civilizacijskog dostignuca posle Gutenberga i sveopste civilizacijske regresije...
gone fishing Posted December 10 Posted December 10 23 minutes ago, Engineer said: Bolju priliku da naša država ponovo dobije izlaz na more nećemo imati - pazi priču buraz vojvoda šešeljuga predlaže razmenu teritorija sa albanijom, oni nama skadar i okolinu do luke sv jovan , a mi njima delove kosova koji su većinski njihovi i svi da se vole i ljube posle te razmene...
Recommended Posts