namenski Posted December 10 Posted December 10 6 minutes ago, Sammael said: Znam da je teško nekima da shvate, ali moguće je ne slagati se s Izraelom i misliti da je to što oni rade genocid i ISTOVREMENO biti protiv Asada, Putina i sličnih kreatura. Moguce, naravno, bas kao i ne slagati se sa Putinom, a ISTOVREMENOtm biti uzasnut onim sto radi Izrael ili 1 Amerika... I, gle cuda, to nikako ne mora da se zavrsi u markiranju 3-4 forumasa koji podrzavaju ovoga ili onoga, ruzno je... I, tek da ne bude zabune: podjednako smrdi i podrska Putinu ili nekom drugom Asadu koliko zatvaranje ociju, cutanje pred cinjenicom da Gazancitm vec vise od godinu dana ne mogu da dobiju saku pirinca dnevno ako vec nikotm ne moze da spreci da ih se ubija na hiljade kako se prica... Ne prebacujem ti, niti ti uvaljujem, ali sam siguran da dobro, odlicno znas o cemu govorim, i - disklajmer nije dovoljan, znas ono osudjujem Putina, ali... ili nije lepo ovo sto (ne) radi Amerika, ali... Ali, kakogod, ponajmanje je lepo ovo markiranje, ovo 3-4 forumasa: na sunce s nickovima ili cemo da ostanemo na onom зечјемtm, onom cuvenom znamo mi te latentne... :isuse:
Mel Posted December 10 Posted December 10 1 minute ago, Sammael said: Svi su isti, znači. Jel ima nekih Sirijaca da nisu kreature? Ah, svisuistizam. Prelepo, okacicu ga na zid tu odmah posle asadofilije i Mladiceve slike.
Sammael Posted December 10 Posted December 10 3 minutes ago, Mel said: Ah, svisuistizam. Prelepo, okacicu ga na zid tu odmah posle asadofilije i Mladiceve slike. Mladića se ne sećam da sam pominjao, a nisam ni tebe stavio u kontekst asadofilije. Imenom sam pomenuo nekoliko njih. Ti samo sve večito voliš da relativizuješ, neću da komentarišem zašto, iako mislim da je svima očigledno. Što se pronalaziš, nije moj problem.
namenski Posted December 10 Posted December 10 5 minutes ago, barba said: ...ako zaborave na pacifizam Koj moj si zapeo sa tim pacifizmom, kad svi znaju da je primaran 1 humanizam, humanitarnost, neugrozavanje civila - dobro ni svi civili nisu podjednako civilni, ajde de - ljudska prava, vrednostitm... Ako i kad zatreba vrcaju, iz frizidera izlaze Vens/Oveni, Badinteri, Ahtisari, Holbrukovi...
Heaviside Posted December 10 Posted December 10 3 minutes ago, Mel said: Ah, svisuistizam. Prelepo, okacicu ga na zid tu odmah posle asadofilije i Mladiceve slike. I ja sam te razumeo kao da ti je vrednosni odnos prema svim relevantnim subjektima manje-više isti. Prosto si napisala da nisu kreature samo ovi nego su i oni. Malo je bezveze da prebacuješ čoveku da ti učitava svisuistizam posle takvog upisa bez da se jasno vrednosno prema pomenutim Bajdenu i Putinu, Asadu i Benjaminu. Meni stvarno zanima, jel su isti ili nisu isti? I ako nisu ko je veća nakaza tu?
Mel Posted December 10 Posted December 10 Just now, Sammael said: Mladića se ne sećam da sam pominjao, a nisam ni tebe stavio u kontekst asadofilije. Imenom sam pomenuo nekoliko njih. Ti samo sve večito voliš da relativizuješ, neću da komentarišem zašto, iako mislim da je svima očigledno. Što se pronalaziš, nije moj problem. Naveo si 2 forumasa. PIse jedno 10 ukupno. I ti zbog 2 napravio naziv, od kojih je jedan ostavio 1 a drugi 2 posta. Zanimljivo. Dalje ja nisam asadofil (hvala bas) ali se sama tako vidim, pri cemu sam relativizator, a svi znamo zasto je to tako. Pa bas svasta ti napisa. 1
Mel Posted December 10 Posted December 10 2 minutes ago, Heaviside said: I ja sam te razumeo kao da ti je vrednosni odnos prema svim relevantnim subjektima manje-više isti. Prosto si napisala da nisu kreature samo ovi nego su i oni. Malo je bezveze da prebacuješ čoveku da ti učitava svisuistizam posle takvog upisa bez da se jasno vrednosno prema pomenutim Bajdenu i Putinu, Asadu i Benjaminu. Meni stvarno zanima, jel su isti ili nisu isti? I ako nisu ko je veća nakaza tu? Jel ti citas sta on pise - ima li nekog Sirijca da mislim da nije kreatura. Ko ti je ovde Sirijac sem Asada? A sam je rekao da su mu svi kreature. Ako mene pitas, i ja mislim da su sva cetvorica kreature.
Sammael Posted December 10 Posted December 10 Da se vratimo u kontekst Sirije, šta imamo trenutno u Siriji: - HTS (ex ISIS, Al Kaeda, zvanično posmatrani kao teroristi); zvanični cilj svrgavanje režima (uspelo im je) - SDF (Kurdi, saveznici SAD), pokušavaju da se izbore za autonomiju - SNA (sastavljeni s koca i konopca, uključuju razne grupacije i bande, praktično Turci), hoće da kontrolišu Kurde i naprave mesta da eksportuju izbeglice iz Turske nazad u Siriju - Druzi (verska grupa i odskora rebeli), pomogli u svrgavanju Asada, hoće da ih se ostavi na miru - ISIS, kobajagi pobeđeni pre 10tak godina, trenutno ih IDF koristi kao izgovor za upad u Siriju (uz minoran broj Amera koji su još stacionirani u pograničnim oblastima) - ostatke Asadove zvanične vojske koji se najverovatnije sada integrišu u gore navedene frakcije - IDF koji nekontrolisano divljaju dok mogu - Ruse koji su ograničeni u ljudstvu i trenutno ćute i čekaju dalja naređenja 2
barba Posted December 10 Posted December 10 3 minutes ago, Heaviside said: I ja sam te razumeo kao da ti je vrednosni odnos prema svim relevantnim subjektima manje-više isti. Prosto si napisala da nisu kreature samo ovi nego su i oni. Malo je bezveze da prebacuješ čoveku da ti učitava svisuistizam posle takvog upisa bez da se jasno vrednosno prema pomenutim Bajdenu i Putinu, Asadu i Benjaminu. Meni stvarno zanima, jel su isti ili nisu isti? I ako nisu ko je veća nakaza tu? . Heaviside, zasto svi su oni isti mora da se shvata u toliko rigidnom obliku? Svisuistizam je forma etikete, koju kad ti zalepe na sred cela to valjda obevezno znaci da nisi u pravu... Za mene jesu uslovno isti... Svi mi, i ti i ja i nesrecni sirijci smo na trecoj palubi Titanika.. Dok nam frajeri sa vrha bacaju koske oko kojih cemo da se glodjemo, meni je nevazno ima li koska demokratsku islamsku ili autokratsku etiketu... Za svaki njihov interes cenu cemo platiti mi.. Uostalom najblize onom kako ja vidim svet je vec pokazao lik pre vise od pedeset godina.. Meni je nevazno da li me jebe mafijas ili "senator'.. Who s being naive Kay?
namenski Posted December 10 Posted December 10 17 minutes ago, Sammael said: Svi su isti, znači. Pa jesu,kada se sidje sa visokomoralizatorskih visina ili bezrezervne i nekriticke podrske svemu americkom/zapadnom, a ima i toga ovde, toliko, na primer, da je i 1 @Caligula dotrcao na topik da se zapljune... Naravno, nista licno, samo se nadovezujem: kada se sidje na teren takozvane politike - prosto je - u zadnjih samo 100-ak godina zivimo u svetu u kome je 1 Hitler bio i gospodin Hitler, onaj koji samo trazi da se malkice isprave nepravde nanete Nemackoj, da je 1 Franko bio dozivotno pozeljan saveznik koji je dozvoljavao atomske baze zemlji koja je u Vijetnamu tamanila milione, bas kao sto je 1 druga sila drzala pod stegom i totalitarizmom Istocnu Evropu i sire... Odredjivanje prema ovim i ovakvim ekstremima jeste pre svega ideoloski stav na koji svako ima pravo, isto onoliko koliko i pravo na sopstveno misljenje... Koje je kao dupe, ima ga naime svako... Problemi, ako nista drugo u komunikaciji, nastaju kada se sopstveni stav smatra apsolutno ispravnim, dok se eventualni oponenti (vidi pod @Anduril ) proglasavaju glupim i svasta nesto... Dodatno jebe, takva su vremena , pa svaka rupa nadje zakrpu: onamo Putin, ovamo Tramp, promakne po neki Orban, vucic ili vec neka slicna ursula, sve je manje prostora cak i za eticki manevar pa ce tako i amerikanofilima biti sve teze da branetm ono sto radi Amerika ili ce se, najverovatnije, vaditi na ma pusti Trampa budalu, nije to Amerika... Jeste, i to ista onakva kakva je bila i pre Trampa, barem sto se takozvane spoljne politike tice: u kakve apsurde to vodi evo se vidi danas bas u Siriji: da se ne lazemo, jedino sto bi danas imalo smisla u pomenutoj Siriji je insistriranje na postovanju granica i momentalno upucivanje neke vrste mirovnih snaga sa sirokim ovlascenjima da odrze red i omoguce kakav-takav, za pocetak, normalan zivot i uspostavljanje rudimentarnog politickog zivota sa sve suzbijanjem svih ekstremizama... A to, naravno, necemo gledati: ne moramo da pogadjamo zasto, obaska sto se to ne da izvesti higijenskim delovanjem iz aviona, nego silaskom na zemlju i obaska sto treba para i to onoliko... Samo, kad smo vec kod para - daleko manje nego sto se upumpava u 1 Ukrajinu, jer... Putin, KGB, vrednosti...
Nikodije Posted December 10 Posted December 10 Evo Izrael se polomio od poštovanja teritorijalnog integriteta i granica Sirije, brže bolje su zauzeli neko strateško uzvišenje i vratiće ga nikad. Ja mislio takve stvari rade samo Rusi. 1
namenski Posted December 10 Posted December 10 24 minutes ago, Heaviside said: ...jasno vrednosno prema pomenutim Bajdenu i Putinu, Asadu i Benjaminu. Meni stvarno zanima, jel su isti ili nisu isti? I ako nisu ko je veća nakaza tu? A jel moze neka prirucna, vazeca, standardna, sta vec skala nakaznosti? Pa da se ljudski skaliramo...
Heaviside Posted December 10 Posted December 10 50 minutes ago, Mel said: Pa ima tu jedan mali problem. "neslaganje" sa Izraelom, "ono sto oni rade", vs asadofili, orci, kreature kao sto su Asad i Putin. Sto ne kreature kao sti su Asad, Putin, Netanjahu i Bajden? 12 minutes ago, Mel said: Jel ti citas sta on pise - ima li nekog Sirijca da mislim da nije kreatura. Ko ti je ovde Sirijac sem Asada? A sam je rekao da su mu svi kreature. Ako mene pitas, i ja mislim da su sva cetvorica kreature. Čitam šta ti pišeš. Evo ti iznad citat koji ovim upisom potvrđuješ uz još jedno odbijanje da napraviš neku razliku između njih. “Sto ne kreature kao sti su Asad, Putin, Netanjahu i Bajden”. I to je skroz OK, naravno da imaš pravo da ti Asad, Putin, Netanjahu i Bajden budi isti, samo nemoj onda da se skandalizuješ što ti se navodno učitiva svisuistizam.
Heaviside Posted December 10 Posted December 10 (edited) 5 minutes ago, namenski said: A jel moze neka prirucna, vazeca, standardna, sta vec skala nakaznosti? Pa da se ljudski skaliramo... Nema univerzalne skale, zato i pitam lepo koleginicu forumašicu da prezentuje svoju. Ne zato što je to neka obaveza nego zato što joj smeta što su neki stekli utisak da su joj svi isti. Taj utisak sam stekao i ja a ne bih da grešim dušu pa sam zamolio da napravi neku razliku ili pak potvrdi da se ljuti bez razloga. Edited December 10 by Heaviside
x500 Posted December 10 Posted December 10 13 minutes ago, Sammael said: Da se vratimo u kontekst Sirije, šta imamo trenutno u Siriji: - HTS (ex ISIS, Al Kaeda, zvanično posmatrani kao teroristi); zvanični cilj svrgavanje režima (uspelo im je) - SDF (Kurdi, saveznici SAD), pokušavaju da se izbore za autonomiju - SNA (sastavljeni s koca i konopca, uključuju razne grupacije i bande, praktično Turci), hoće da kontrolišu Kurde i naprave mesta da eksportuju izbeglice iz Turske nazad u Siriju - Druzi (verska grupa i odskora rebeli), pomogli u svrgavanju Asada, hoće da ih se ostavi na miru - ISIS, kobajagi pobeđeni pre 10tak godina, trenutno ih IDF koristi kao izgovor za upad u Siriju (uz minoran broj Amera koji su još stacionirani u pograničnim oblastima) - ostatke Asadove zvanične vojske koji se najverovatnije sada integrišu u gore navedene frakcije - IDF koji nekontrolisano divljaju dok mogu - Ruse koji su ograničeni u ljudstvu i trenutno ćute i čekaju dalja naređenja Mozda je ipak malo drugacije: - HTS - cilje nije samo da sklone Asada, sto su uspeli, vec da stvore novu Siriju. Pitanje samo kakvu? - SDF - bore se za autonomiju?! Pre ce biti da se bore prvo da prezive, da ne kazem da preteknu. Zatim da naprave svoju drzavu. - delovi SAA, Avaliti, ce napraviti svoju frakciju/miliciju - IDF gleda sta su interesi IL kao drzave. Da uniste vojnu efektivu Irana, ostataka SAA i da osvoje teritoriju. Zaboravio si snage SAD na istoku, koji takodje gledaju svoje interese.
Recommended Posts