Redoran Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 O isuse kako smaras s ovim. Jedan od izvora je naveo pro-regime evacuees a drugi je naveo da su sa gov't-held territory. Prvo si rekao da nisu javili ko je nastradao pa je ispalo da su javili. Pa onda da nisu rekli da su deca pa je ispalo da jesu rekli. Navalio si na ovo "pro-regime" sad ko lud iako je to potpuno nebitna stvar stavljena da bi se znalo da su u pitanju ljudi iz enklava pod kontrolom Asada. Isuse kako sumanuto lažeš. Kada si me napao zbog posta koji sam napisao citirao si ovo: Quote (CNN) About 100 people were killed Saturday in a car bomb explosion targeting pro-regime evacuees leaving besieged Syrian towns, a volunteer rescue agency said. Quote (BBC) A huge car bomb has blasted a convoy of coaches carrying evacuees from besieged government-held towns in Syria, killing at least 45 people. To što si citirao tačno potvrđuje ono što sam ja rekao u postu zbog kojeg me napadaš: ubijeni su neki prorežimski marsovci (ništa deca, ništa žene) i ne zna se ko je to uradio (iako nam u nekim drugim situacijama treba samo par minuta da utvrdimo lanac odgovornosti sve do predsedničke palate u Damasku). Ja sam odgovorio na ovo što si ti citirao. A to što si citirao ne javlja ko je nastradao i ne pominje bilo kakvu decu. Linkove nisi ostavio pa se nije moglo pogledati ceo tekst. Ti citati su ti bili glavni oslonci napada na moj post a oni 100% potvrđuju tezu iz mog posta. Prema tome nađi nešto drugo ali da po mogućnosti nije iz ove džihadističke kuhinje: - 70 mrtvih civila u vazdušnom napadu na Idlib, sumnja se na Asada: "Ovaj zločinački režim mora da padne, ova životinja mora da padne i neće biti nikakvog mira dok ne padne!" - 100 mrtvih civila u ciljanom napadu na žene i decu iz opkoljene enklave u Idlibu, sumnja se na umerenu opoziciju: "Još jedan tužan dan u Siriji..."
Redoran Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Ne znam sto se zalis na takve "ubice za tastaturama" kada i sam cesto koristis njihov pristup - redovno generalizujes (da li zapadne medije ili islamiste), izbegavas statistike ili podatke, ne koristis reference ili izvore za svoje tvrdnje i generalizacije, drvis o zaverema, moralizujes jednoj strani a uglavnom cutis na cinjenicu da je za vecinu mrtvih i izbeglih u Siriji direktno odgovoran Asad i to ne zato sto je gori od Nusre nego prosto zbog kolicine teskog naoruzanja i kako ga koristi od samog pocetka rata. Zato ne znam sta ti smetaju razni pseudonovinarski i pristrasni zapadni mediji kada si tacno na njihovoj liniji. Žalim se na ubice sa tastaturama zato što na to imam pravo u okviru teme o Siriji. A sve što si iza toga napisao ima smisla jedino ako staneš pred ogledalo i to glasno izgovoriš u nastojanju da prođeš kroz neku katarzu. Nema potrebe da se meni obraćaš kada nam opisuješ tvoje principe i doprinos ovom forumu.
Anduril Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 (edited) Žalim se na ubice sa tastaturama zato što na to imam pravo u okviru teme o Siriji. A sve što si iza toga napisao ima smisla jedino ako staneš pred ogledalo i to glasno izgovoriš u nastojanju da prođeš kroz neku katarzu. Nema potrebe da se meni obraćaš kada nam opisuješ tvoje principe i doprinos ovom forumu. Nema to veze sa katarzom nego sa osnovnim intelektualnim postenjem kada se opisuje kompleksnost regiona/sukoba a tu spada citiranje izvora kada se napise nekakva generalizacija. Recimo, u postu dalje iznad opet propagandises - "- 70 mrtvih civila u vazdušnom napadu na Idlib, sumnja se na Asada:" ne spomenuvsi da se bura digla pre svega zbog hemijskog oruzja a ne zvog broja zrtava koji je do sada vise od 300 000. A zasto se digla bura? Zato sto skidanje tabua sa takve vrste oruzja vodi direktno u pakao gde su milioni pobijeni koriscenjem hemijskog oruzja. To naravno ne spominjes nego samo trubis svoju dosadnu sovjetsku/Milosevicevsku/Putinovsku pricu o zlom Zapadu duplih standarda sluzeci se oneliner iseccima iz medija koji ti odgovaraju. Edited April 16, 2017 by Anduril
Redoran Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Kao što sam rekao, svoj otrov sikći pred ogledalom. Jedino tako ima smisla.
namenski Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 (edited) ...Zato sto skidanje tabua sa takve vrste oruzja vodi direktno u pakao gde su milioni pobijeni koriscenjem hemijskog oruzja...Kojih tabua?Zasto tabua? Cijih tabua? Koji milioni? Ko? Gde? Ili opet samo bljujes zeleno, u svom pravednickom liberalnom gnevu? Edited April 16, 2017 by namenski
Anduril Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Kojih tabua? Zasto tabua? Cijih tabua? Koji milioni? Ko? Gde? Ili opet samo bljujes zeleno, u svom pravednickom liberalnom gnevu? Prvi svetski rat. Posle imas razne potpisane konvencije ali znam, sve se to ne racuna jer ces nam vec naci neki primer sa prigodnim propagandnim slikama i poezijom...
namenski Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Prvi svetski rat. Posle imas razne potpisane konvencije ali znam, sve se to ne racuna jer ces nam vec naci neki primer sa prigodnim propagandnim slikama i poezijom... Ne znas ti nista, ali ti to naravno ne smeta da lupetas okolo: pomenuo si strah od skidanja tabua glede hemijskog oruzja i na najdobronamernije pitanje u vezi s tim uteko si u fraze i resto arsenal uobicajenog ostrvljivanja na licnost umesto bilo kakvog argumenta. Obaska sto se upotreba hemijskog oruzja zloupotrebljava - covek se polomi da ti na tu temu objasni neke stvari - hemijsko oruzje nije bilo samo specijalitet WW1, koristili su ga Sovjeti u gusenju seljackih ustanaka krajem 20-ih, Italijani u Etiopiji sredinom 30-ih, jos po neki kolonijalac, pa Nemci protiv Sovjeta u nekoliko navrata tokom WW2, Amerikanci u Vijetnamu, itd, itd... A kad smo kod propagande, pa jos prigodne, nema prigodnije propagande od cinjenice da je jedina delotvorna reakcija medjunarodne zajednice na koriscenje hemijskog oruzja bila izjava britanske vlade - data na molbu sovjetske - da ce se na svako koriscenje hemijskog oruzja od strane Nemacke, odgovoriti masovnom upotrebom istog i to po nemackim civilnim ciljevima, neselektivno. Jos je propagandnija cinjenica da je svet mrtav 'ladan gledao kako Amerika prosipa po Vijetnamima stotine hiljada tona hemijskog oruzjatm, sa sve cinjenicom da je isto uslo u modu kada je trebalo naci razlog za optuzivanje nepodobnih rezima za koriscenje istog: oruzje je oruzje, ono usmrcuje ljude bez obzira na pol, veru, uzrast, rasu, naciju - zgrazavati se nad zrtvama hemijskog oruzja i praviti razliku izmedju njega kao nehumanog i ostalog kao humanijeg, vrhunac je licemerja i ispraznog liberalnog cinizma kojim ti i Eraserhead pokusavate da od dva zla proklamujete vece i to po svaku cenu.
Anduril Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Ne znas ti nista, ali ti to naravno ne smeta da lupetas okolo: pomenuo si strah od skidanja tabua glede hemijskog oruzja i na najdobronamernije pitanje u vezi s tim uteko si u fraze i resto arsenal uobicajenog ostrvljivanja na licnost umesto bilo kakvog argumenta. Obaska sto se upotreba hemijskog oruzja zloupotrebljava - covek se polomi da ti na tu temu objasni neke stvari - hemijsko oruzje nije bilo samo specijalitet WW1, koristili su ga Sovjeti u gusenju seljackih ustanaka krajem 20-ih, Italijani u Etiopiji sredinom 30-ih, jos po neki kolonijalac, pa Nemci protiv Sovjeta u nekoliko navrata tokom WW2, Amerikanci u Vijetnamu, itd, itd... A kad smo kod propagande, pa jos prigodne, nema prigodnije propagande od cinjenice da je jedina delotvorna reakcija medjunarodne zajednice na koriscenje hemijskog oruzja bila izjava britanske vlade - data na molbu sovjetske - da ce se na svako koriscenje hemijskog oruzja od strane Nemacke, odgovoriti masovnom upotrebom istog i to po nemackim civilnim ciljevima, neselektivno. Jos je propagandnija cinjenica da je svet mrtav 'ladan gledao kako Amerika prosipa po Vijetnamima stotine hiljada tona hemijskog oruzjatm, sa sve cinjenicom da je isto uslo u modu kada je trebalo naci razlog za optuzivanje nepodobnih rezima za koriscenje istog: oruzje je oruzje, ono usmrcuje ljude bez obzira na pol, veru, uzrast, rasu, naciju - zgrazavati se nad zrtvama hemijskog oruzja i praviti razliku izmedju njega kao nehumanog i ostalog kao humanijeg, vrhunac je licemerja i ispraznog liberalnog cinizma kojim ti i Eraserhead pokusavate da od dva zla proklamujete vece i to po svaku cenu. Sto fraze kad si tacno naveo primere koji potvrdjuju pravilo kao sto sam i mislio? Sto se tice Vijetnama, nije svet gledao mrtav ladan nego je na Zapadu kao rezultat doslo ipak do nekih promena zahvaljujuci kojima recimo Srbija/Beograd nije prosao kao Vukovar, Grozni ili Hanoj. I to je naravno zasluga liberalizma koji pljujete i ti i kolega uz Turske posto nemate pojma kako demokratije funcionisu u praksi - prljavo, haoticno, dva koraka napred jedan nazad, na Obamu dodje Tramp, na svaku Skandinaviju imas Nemacku ili Italiju tridesetih. Tacno ono sto napadate vasim absolutnim moralizmom da bi ste obesmislisli bilo kakav moral ili bilo kakav napredak kojeg je itekako bilo i bice pored svih katastrofa.
Meazza Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Sto fraze kad si tacno naveo primere koji potvrdjuju pravilo kao sto sam i mislio? Sto se tice Vijetnama, nije svet gledao mrtav ladan nego je na Zapadu kao rezultat doslo ipak do nekih promena zahvaljujuci kojima recimo Srbija/Beograd nije prosao kao Vukovar, Grozni ili Hanoj. I to je naravno zasluga liberalizma koji pljujete i ti i kolega uz Turske posto nemate pojma kako demokratije funcionisu u praksi - prljavo, haoticno, dva koraka napred jedan nazad, na Obamu dodje Tramp, na svaku Skandinaviju imas Nemacku ili Italiju tridesetih. Tacno ono sto napadate vasim absolutnim moralizmom da bi ste obesmislisli bilo kakav moral ili bilo kakav napredak kojeg je itekako bilo i bice pored svih katastrofa. "absolutnim"? "bi ste"? Ti si bese zavrsio neki fakultet?
Redoran Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Ovaj problem sa hemijskim oružjem u Siriji treba nekako razrešiti. Trebalo bi omogućiti da UN sprovedu istragu i utvrde kako je moguće da tamo i dalje ima hemijskog oružja ako je pre par godina postignut i implementiran dogovor da ga više ne bude. Idealno tu istragu bi trebalo da zajednički ugovore, sprovedu i iskontrolišu Rusija i SAD jer je Rusija garantovala da će hemijski arsenal SAA biti kompletno neutralisan a SAD su po okončanju procesa potvrdile da je sve odrađeno kompletno i prema planu. Neko jednostavno treba da zvanično pokaže kako i zašto posle svega tu i dalje ima hemijskog oružja. Pa posle toga neka se gađaju tramvajima i međusobno optužuju koliko im je volja.
ObiW Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 (edited) "absolutnim"? "bi ste"? Ti si bese zavrsio neki fakultet? Na temama o Srbiji kritikujes ljude koji se groze krezubih i nepismenih jerbo oni glasaju Vucica. Na spoljnoj politici pak ne prezas da se podsmevas nepismenosti. Edited April 16, 2017 by ObiW
Anduril Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Ovaj problem sa hemijskim oružjem u Siriji treba nekako razrešiti. Trebalo bi omogućiti da UN sprovedu istragu i utvrde kako je moguće da tamo i dalje ima hemijskog oružja ako je pre par godina postignut i implementiran dogovor da ga više ne bude. Idealno tu istragu bi trebalo da zajednički ugovore, sprovedu i iskontrolišu Rusija i SAD jer je Rusija garantovala da će hemijski arsenal SAA biti kompletno neutralisan a SAD su po okončanju procesa potvrdile da je sve odrađeno kompletno i prema planu. Neko jednostavno treba da zvanično pokaže kako i zašto posle svega tu i dalje ima hemijskog oružja. Pa posle toga neka se gađaju tramvajima i međusobno optužuju koliko im je volja. Pa bio je predlog rezolucije i da se to uradi i Kremlj je odbio...imas gore.
ObiW Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Ovaj problem sa hemijskim oružjem u Siriji treba nekako razrešiti. Trebalo bi omogućiti da UN sprovedu istragu i utvrde kako je moguće da tamo i dalje ima hemijskog oružja ako je pre par godina postignut i implementiran dogovor da ga više ne bude. Ni ti ne znas da je Rusija pre 3 dana ulozila veto na nezavisnu istragu u vezi toga?
Meazza Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 Na temama o Srbiji kritikujes ljude koji se groze krezubih i nepismenih jerbo oni glasaju Vucica. Na spoljnoj politici pak ne prezas da se podsmevas nepismenosti. Tako je.
Anduril Posted April 16, 2017 Posted April 16, 2017 "absolutnim"? "bi ste"? Ti si bese zavrsio neki fakultet? Ocigledno ne fakultet u Srbiji mada to sigurno ne bi bio nekakav garant. Naprotiv.
Recommended Posts