Jump to content

Featured Replies

On 13. 4. 2017. at 12:42, Takeshi said:

kakva iznenadjenja u wikileaks arhivama  :fantom:

Teorije zavere.

• Replies 13.5k
  • Views 1.1m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ne znam za Siriju, ali koaliciona lista Putin-Asad bi odnela ubedljivu pobedu u Srbiji.

• elem danas u fokusu i dalje Sednaja.  Ovo je bio ženski deo zatvora, ova deca na slici su "proizvod" silovanja ovih žena, rođena su u zatvoru i nikada nisu bila van ćelija. Imaju npr 5 godina, ni

• Osim u krugu dvojke, tu bi džihadisti počistili konkurenciju.

Posted Images

On 13. 4. 2017. at 5:13, IndridCold said:

Ala si poceo da bagujes. [emoji38] Sta te je sad iznerviralo?

Najjace je sto ti u svojoj zemlji branis svog diktatora Djukanovica od onih koji bi da ga skinu jer mislis da su gori od njega, a osporavas to pravo Sirijcima.

Ili evo razmisli - za koga bismo bili svi na ovom forumu, ukljucujuci tebe i mene, kad bi glavna pretnja Vucicu bili naoruzani klerofasisticki talibani finansirani od Putina? Da, Vucic bi bio kriv sto je do takve situacije uopste i doslo, ali - sta mi imamo od toga ako bismo se hiljadu puta gore proveli kad bi pobedili ovi drugi?

Dobijo je takvog U Svojoj Avliji pa ne moze da se pomiri sa cinjenicom da globalizam nije ljucko pravo. Malo haosa svima u dvoristu ce mu olaksati sopstveni haos.
  On 13. 4. 2017. at 12:58, IndridCold said:

Teorije zavere.

cuvena pragmaticnost, deset godina nakon wtc kula, na istoj strani sa al kaidom.
  On 13. 4. 2017. at 5:13, IndridCold said:

Ala si poceo da bagujes. :lol: Sta te je sad iznerviralo?

Najjace je sto ti u svojoj zemlji branis svog diktatora Djukanovica od onih koji bi da ga skinu jer mislis da su gori od njega, a osporavas to pravo Sirijcima.

Ili evo razmisli - za koga bismo bili svi na ovom forumu, ukljucujuci tebe i mene, kad bi glavna pretnja Vucicu bili naoruzani klerofasisticki talibani finansirani od Putina? Da, Vucic bi bio kriv sto je do takve situacije uopste i doslo, ali - sta mi imamo od toga ako bismo se hiljadu puta gore proveli kad bi pobedili ovi drugi?

Sad videh ovo. A recimo da Vucic krene da razvanjuje NBG i Kraljevo i ubija hiljade je l bi i dalje bio za njega ili bi rekao "ovi su zlo ali on ne sme da ostane jer je i on zlo"? Ne znam, mozda bi tebi to bilo OK, meni ne bi. Ali ako ti je to OK onda su mnoge druge stvari koje vlade, sile itd rade ok zarad "pozitivnog cilja". A o tim posledicama tog moralnog relativizma ne zelim ni da razmisljam.

Plus ovo boldovalno treba uzeti u obzir.

On 13. 4. 2017. at 14:33, Eraserhead said:

Sad videh ovo. A recimo da Vucic krene da razvanjuje NBG i Kraljevo i ubija hiljade je l bi i dalje bio za njega ili bi rekao "ovi su zlo ali on ne sme da ostane jer je i on zlo"? Ne znam, mozda bi tebi to bilo OK, meni ne bi. Ali ako ti je to OK onda su mnoge druge stvari koje vlade, sile itd rade ok zarad "pozitivnog cilja". A o tim posledicama tog moralnog relativizma ne zelim ni da razmisljam.

Plus ovo boldovalno treba uzeti u obzir.

Ti bi prvi rekao da je OK to što radi ako su mu protivnici Dveri po onoj staroj da nema demokratije za neprijatelje demokratije. Kao što je i u CG sve dozvoljeno protiv velikosrpske i proruske opozicije

Edited by dillinger

On 13. 4. 2017. at 16:17, dillinger said:

Ti bi prvi rekao da je OK to što radi ako su mu protivnici Dveri po onoj staroj da nema demokratije za neprijatelje demokratije. Kao što je i u CG sve dozvoljeno protiv velikosrpske i proruske opozicije

Eto sta cu ti ja kad ti znas sta bi ja radio.

On 13. 4. 2017. at 17:10, iDemo said:

Ocekivano od koga je - nego, jesi li ovakve stvari kacio i za Mladica? Koliko je njemu imalo smisla da okrene ceo svet protiv sebe?

On 13. 4. 2017. at 14:33, Eraserhead said:

Sad videh ovo. A recimo da Vucic krene da razvanjuje NBG i Kraljevo i ubija hiljade je l bi i dalje bio za njega ili bi rekao "ovi su zlo ali on ne sme da ostane jer je i on zlo"? Ne znam, mozda bi tebi to bilo OK, meni ne bi.

Staljin je takodje ubijao svoje i to u milionima, ali je i dalje bio ocigledno neuporedivo manje zlo od Hitlera.

Elem, kad bi naoruzani dveraski talibani koji imaju nameru da pobiju sve nepravoslavce i ateiste (recimo da zaista postoje takvi) poveli rat na zivot i smrt bez milosti, a pre toga nabijali ljude na kolac i spaljivali bludnice sirom zemlje, o nacionalnim i verskim manjinama da i ne govorim, ne samo da bih bio prisiljen da budem na Vucicevoj strani nego bih aktivno uzeo ucesca u borbi protiv njih. Nemam taj luksuz da kazem "ovi su zlo, ali i Vucic mora da izgubi" jer ako Vucic izgubi ja sam mrtav covek, i svi moji su mrtvi i ceo narod je propao.

Isto kao sto u WW2 nije postojao prostor za luksuz da se govori o tome da Staljin mora da izgubi "jer su i nacizam i komunizam zlo", nego je Staljin postao saveznik, a tek nakon sto je glavni protivnik sasvim unisten poceo je hladni rat protiv istog tog Staljina i to je bio jedini ispravan put. To ne znaci da im je Staljin bio OK kao sto meni pokusavas da ucitas, vec znaci da su bili odgovorni i prema svojoj i prema sudbini citavog sveta.

A ovde je citav region u igri, ne zaboravi to.

On 13. 4. 2017. at 18:04, Anduril said:

Ocekivano od koga je - nego, jesi li ovakve stvari kacio i za Mladica? Koliko je njemu imalo smisla da okrene ceo svet protiv sebe?

Zar ne moze prvo da se izvrsi istraga i posalje medjunarodni tim strucnjaka koji bi Asad morao da prihvati pod pretnjom napada? Posle izmisljenih opravdanja za rat u slucaju Sadamovog WMD zasto bi iko verovao bez dokaza bilo cemu sto dolazi iz te kuhinje?

On 13. 4. 2017. at 19:58, IndridCold said:

Posle izmisljenih opravdanja za rat u slucaju Sadamovog WMD zasto bi iko verovao bez dokaza bilo cemu sto dolazi iz te kuhinje?

Niko normalan ne veruje al' se takvi ionako nista ne pitaju... :)

Mozda zato sto ovo nema veze sa onima koji su tada pricali da Irak ima WMD. Ovde smo WMD videli na delu samo sada treba da poverujemo u teorije zavere ala Markale, Racak itd. Plus na celu Amerike je neko ko kaze da je Irak bio greska a u ovom slucaju Asada optuzuju i svi oni koji su tada bili protiv rata u Iraku (Nemacka, Francuska itd).

Nista te nisam razumeo, ali dobro. Jos uvek nisi odgovorio zasto da se ne posalje ekipa vestaka da izvrsi istragu.

To kosta a s'ispaljivanjem tomhki zaradi. Nije vise ni vazno ciji su bojni otrovi. Rusi pomalo pumpaju IS, usnata kao pumpa Asada i mirno sredozemno. Bar dok je jednih i drugih, a nove mete je bar lako naci

On 14. 4. 2017. at 8:28, IndridCold said:

Nista te nisam razumeo, ali dobro. Jos uvek nisi odgovorio zasto da se ne posalje ekipa vestaka da izvrsi istragu.

Pa zar nije prekjuce Rusija stavila veto u UN na tu ideju?