Jump to content

Featured Replies

Mani me Ozimića.

Kako je samo mračio o staaarim Nišlijama.

Pa da. Zapravo bi on na ovom topiku trebao da dobije neku nagradu za životno delo.

• Author

Ko su Peki, Paki i Avdo Zekić?

Ima sve ođe

Edited by Turnbull

• Author

Hvala!

• 2 weeks later...

kakav moron po ovoj logici bi i ja bio kriv što je došo toma  :fantom:

Kad god se povede razgovor o kolektivnoj odgovornosti, čiji sam ja neshvaćeni i dosadni zagovornik, sa svima se zakačim, svi bi da mi otvore oči, da mi na licu mesta operišu kataraktu: „Ne pos-to-ji kolektivna odgovornost, to će ti reći svaki pravnik!“ – Ne treba mi pravnik za to, ni pravni fakultet! Ako se saglasimo da je kolektiv nešto više od apstrakcije i nešto više od pukog zbira, ako je kolektiv nešto delatno, ili nešto što se suzdržava od delanja, onda moramo prihvatiti i posledice toga delanja ili obamrlosti, moramo ako iz našeg kolektiva potekne nešto pogrešno ili gadno osetiti i kolektivnu krivicu! Nju ne odmerava sudsko veće, nju svak oseća u okviru svojih mogućnosti, ali vi mene ubeđujete da kolektivne odgovornosti ne samo što nema nego je i ne bi smelo biti!

Ne idem dotle da kažem kako sam kriv koliko i Slobodan Milošević, ali ne mogu biti baš ni izuzet kao da sam najstariji Aboridžin koji štavi kožu u nekoj zemunici i ne hvata ni RTS ni HRT! Ne znam koliki je bio moj udeo u nacionalnom dohotku (ili u društvenom bruto proizvodu, šta god to bilo) moje zemlje u vreme kad tobože nije ratovala, ali verujem da je i taj moj deo, makar bio i 1700 dinara, trošen na razaranje gradova, proterivanje stanovništva pa i na ubijanje, sa čim se malo je reći ne slažem, imam i crno na belo da sam se tome protivio, pa ipak sam bio poražen! I zato sam, između ostalog, ja odgovorniji za Srebrenicu nego neki Eskim ili onaj Rus koji živi sam sa kerom na ostrvu Vrangel. Sad će mi neko reći: pa imaš ti neki udeo i u svetskom dohotku, osećaš li kolektivnu odgovornost i za to što je ova planeta poprište teške i neprestane nepravde, naravno da osećam, ali je moja odgovornost za stanje na Zemlji nekoliko miliona puta manja od one koju imam za zločine počinjene u mojoj državi. Ni u trenutku izricanja presude glavnookrivljenom za Srebrenicu neće njegova kazna biti vanish koji u potpunosti čisti i abolira mene: u građevinskim mašinama pomoću kojih su žrtve zatrpavane ima i mog rada, zločin je izvršen oružjem u čijoj sam kupovini i ja participirao, makar onoliko koliko participiram kupujući aspirin.

http://pescanik.net/2014/07/berza-smrti-i-pismo-iz-australije/

...

U tvojoj kući urla laž, a istina mora da ćuti.

Banujte Hellu, zbog gluposti.

Edit: :fantom:

Edited by Turnbull

pa ja imam nikakve veze sa srebrenicom jer sam uvek glasao protiv genocidaša a ti malo jesi malo nisi i stoga si kolektivno kriv  :fantom:

Edited by Hella

pa ja imam nikakve veze sa srebrenicom jer sam uvek glasao protiv genocidaša a ti malo jesi malo nisi i stoga si kolektivno kriv  :fantom:

ah helašine, tvoje glasanje protiv je uzrokovalo glasanje za, samim time, ti si kriv :P

Познати руски економиста и аналитичар Константин Сонин детаљно је анализирао појаву плагијата код политичара у Русији. Он каже да ова криза вуче корене још од уласка Русије у социјализам, када су врхунски научници протерани са универзитета, а марксистичко-лењинистичка догма преко ноћи постала полазна основа свих научних радова. Цео двадесети век руска наука је била изолована од света и развијала се као нека ендемска бољшевичка врста, а највећи део научних радова није био ништа више од гомиле набацаних термина из самоуправљања, који су и нама овде добро познати.

Радоман Кањевац | 18/07/2014 12:07

Не верујем да је социјализам крив за то што неко у капитализму хоће да се окити преписаним докторатом. Осим тога, у Совјетском Савезу, као што је познато, није било самоуправљања, па, према томе, ни највећи део научних радова није могао да буде "гомила набацаних термина из самоуправљања".

:lol: ... whoomp!

Након кратке претраге вести на другим језицима, долази се до занимљивог закључка:

Google skillom do kolumne. Idiot.

Katarina-Djordjevic.jpg

Katarina Đorđević

Када Јелена Ристић, удата Ђоковић, за себе каже да је због велике љубави према Новаку одлучила да стави тачку на своју каријеру и посвети се мајчинству, фанови најбољег тенисера света одушевљено тапшу њеној одлуци, прећутно сагласни у ставу да Јелена треба да гаји дете, док Новак узгаја спортско самопоштовање нације.

Када једна од првих дама телевизијског екрана каже да ужива у мајчинству и да и не размишља о повратку на посао, јер је улога супруге и мајке потпуно испуњава, не чују се злобни коментари да је бебин плач заглушио њен глас разума и поништио професионални идентитет. 

Али, када Драгица Николић за себе каже да је велика супруга и мајка и да је смисао живота пронашла у материнству и филантропији и оснује фондацију која помаже да породилишта у нашој земљи добију хумано лице, онда се у јавности чују малициозни коментари о њеном патријархалном схватању улоге жене у друштву.

Од када смо постали алергични на мајчинство?

giphy.gif