msv Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 (edited) 12 minutes ago, JozoMujica said: Čekaj, tebi ronilkinja i sutkinja zvuče kao prirodna i životna promena a ne silovanje jezika kako bi se postiglo... nešto? Ok. Silovanje jezika je kad uz žensko ime stoji muški oblik zanimanja iako je jezik fleksibilan. 8 minutes ago, JozoMujica said: One su uvek bile profesorka, predsednica, doktorka i igračica i to nema nikakve veze sa izmišljanjem reči kako bi se stvorio privid ravnopravnosti između polova. Nekima i profesorka smeta, valjda profesor zvuči ozbiljnije, autoritet... Žene se nekim poslovima prosto kraće bave istorijski gledano. A Hana i ceo DJB su 1 politički džuboks koji svira kako vetar duva. Edited March 16, 2022 by msv 3
Popular Post gospa buba Posted March 16, 2022 Popular Post Posted March 16, 2022 ako zene budu zelele da rone i da se pritom zovu ronilkinje, zvace se. i to vam je tako.kako za starletu i influenserku nije problem da se jezik siluje 2x2 puta (a pogrdno je uvek brze prihvatljivo), tako ni za ovo nece biti, niti za bilo shta drugo. rastu deca, samo da vas upozorim, koja uopshte ne vide problem u tome, a zivot je organizovan tako, po prirodi stvari, da je njih vishe, a nas manje. tako da je to vec resheno.sent from novi mnogo jak bubamoto. 10 1
gospa buba Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 na sllu su se razvijale, kako drugachije mara napishe samodrzica, ali dodje predstavnik srednjevekovne sanu da joj objasni i onda ga ona da objesiti i osmuditi i to vam je isto tako sent from novi mnogo jak bubamoto. 2 1
JozoMujica Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 12 minutes ago, gospa buba said: ako zene budu zelele da rone i da se pritom zovu ronilkinje, zvace se. i to vam je tako. kako za starletu i influenserku nije problem da se jezik siluje 2x2 puta (a pogrdno je uvek brze prihvatljivo), tako ni za ovo nece biti, niti za bilo shta drugo. rastu deca, samo da vas upozorim, koja uopshte ne vide problem u tome, a zivot je organizovan tako, po prirodi stvari, da je njih vishe, a nas manje. tako da je to vec resheno. sent from novi mnogo jak bubamoto. Žene rone oniliko, nijednu nisam čuo da sebe zove ronilkinjom. Kad smo tu, kako glasi muški oblik za starletu?
gospa buba Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Žene rone oniliko, nijednu nisam čuo da sebe zove ronilkinjom. Kad smo tu, kako glasi muški oblik za starletu?zazivi uvek ono shto moze, ako ne budu htele da se zovu, nece se zvati. ako budu htele, zvace se. jezik ima svoju dinamiku.za mushke starlete zaista ne znam, ne znam da li mushkih oblika starleta postoji dovoljno na trzishtu. zena svakako ima dovoljno na svetu da mogu da postignu da se zovu kako hoce, a da pritom niko ne sere o svetosti jezika i uklesanosti u granit .eno i mara brankovic. znachi ili na masu ili na definiciiju, a najbolje oba sent from novi mnogo jak bubamoto. 5
Ratamahatta Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 15 minutes ago, JozoMujica said: Žene rone oniliko, nijednu nisam čuo da sebe zove ronilkinjom. Kad smo tu, kako glasi muški oblik za starletu? Starletan.
Filozof manijak Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Starletan. Mene nervira što ne postoji muški oblik za provorotka. Nepravda!
gospa buba Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 nema mushki babac i ja mislim da to nije u redu.
Ratamahatta Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 10 minutes ago, radisa said: A kako je muška sponzoruša? Bivsi muz Goce Trzan. 1 2
đorđe geprat Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 (edited) 2 hours ago, levi said: rekla je preduzetnice, a ne žene preduzetnici ček' pa ona je rekla žene preduzetnici a ne preduzetnice. onda je i hanica žena političar a ne političarka. neki put zvuči rogobatno, uhu neobično, čak neprijatno to insistiranje na ženskom rodu ali mi je nekorektno kada jorgovanka insistira da je guverner a iz štaba BJ stiže papira da je ona poverenik za rodnu ravnopravnost. Ona je premijerka a svinjousta je sdvokatica. realno: sekretar >>>> sekretarka # sekretarica Edited March 16, 2022 by djordje geprat
Lancia Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 51 minutes ago, radisa said: A kako je muška sponzoruša? zigolo. 1
Recommended Posts