Jump to content
IGNORED

Posljednji obrok


nautilus

Recommended Posts

Fašistička diktatura vas kao borca za slobodnu misao osudi na smrt. Sutra u zoru će vas obuci u preveliku košulju, odvesti u najbližu šumu, staviti povez preko očiju i poslati u vječnost kao heroja i idola generacija koje dolaze. A danas vam ponude da birate posljednji obrok. (aperitiv, čorba, meze, glavno jelo, kruh, salata, desert, piće, (vino, pivo stagod))Moj izbor je ovim redom:Reneova riblja čorbaPršut i sir iz mješineKruh ispod pekeTeletina ispod pekeKupus salataPalaćinke sa pekmezom od šljiva po receptu moje majke.Neko obično bijelo vino, recina recimo :)

Edited by nautilus
Link to comment
 • Replies 73
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • Indy

  5

 • henrik larsson

  4

 • Аврам Гојић

  4

 • maheem

  4

nista supa, nista slatko, nista hleb. sveza riba s gradela (sta se upeca tog dana), blitva bez krompira (ove godine su mi na moru kuvali tikvice, moze i to, al da su slatke ko te sto sam ih jela), mirisljavo maslinovo ulje, oporo crno vino.

Edited by cmrlj
Link to comment

Well they gave me some beans for my last meal....Recimo ovako:Srbin iz mene progovara:Teleća čorbaKarađorđevaPečene ljute papričiceKupus salataNo, ako je već poslednji dan, neka bude pladanj sa recimo 50 jela sa svih strana sveta. I ono što sam probao a svidelo mi se, kao i ono što nisam probao a može mi se svideti. Poslednji obrok treba da bude svetski ako ti već presuđuju zbog toga što želiš da menjaš svet. Sa postavkom iz uvodnog posta želeo bih da odem među mrtve isprobavši nešto novo, radije nego da utvrđujem gradivo.

Edited by pacey defender
Link to comment

Mislim da teško da fašisti udovoljavaju takvim prohtevima osuđenika na smrt... ali, ako to ostavim na stranu, istresao bih ih iz gaća... Ostrige sa atlantske obale uz Chateau d'Yquem (neko bolje godište, recimo 1988). A imam opasan cug, tako da bi trebalo da spreme karton toga. U protivnom, ništa od streljanja.

Link to comment

Maksaaa!! Jeiijjj!Pošto mi je zadnje mogu da preterujem i mešam sve i svašta. U stvari mogu i neku muziku da mi puste da igram izmedju jela, pa da to sve traje 6-7 sati.Predjelo: 6 pužića na puteru i belom luku i tabla fois gras sa presovanom nekom lepom lešo govedinicom šargarepicom.Jela: prvo Singaporean black pepper crab a onda ćevapi a la Reneovi domaćiDesert: Po pola parčeta neke yummy kremaste torte sa jagodama i Frederik Kaselove legendarne čoko tortePijem rizling sa obala Rajne.

Link to comment

Edradour Single Malt 21 y/oChorizo GallegoPorceddu Beamish (kad ga nadju ^_^ )Palačinke sa Kinder Ladom (kad je nadju ^_^ )Camembert de Normandie (ima i (mnogo) bolje, ali ovaj volem :) )Ko to sve nadje i donese za jedan dan, vala može i da me ubije :D

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...