Jump to content

najbolja stvar koju ste ikad čuli, ali samo jedna.

Featured Replies

omiljena od Joy Division :thumbsup:

pa da napravimo forumski best of. uostalom, svaka od odabranih stvari na neki način govori i o odabiraču, pa posredno i o forumu. onako kad se ređaju omiljeni albumi npr, svi nabacju po 5-10-15, pa se slika raspline. ovako samo jedna stvar i to je to. nema vrdanja.
Slazem se i sa tobom i sa indyjem, ideja je na mestu, htedoh malo da se nasalim gore, a iako jesam pomislio na jos neke pesme, nisam imao dileme koju da stavim.Sto se tice tih drugih topica, oni bi bili super i imali bi isti taj efekat koji zelis da ima ovaj topic, kad bi ljudi malo elaborilali™ svoje izbore i liste, sto licnim dozivljajima i utiscima, sto licnim istorijama vezanim za pomenute albume i muzicare, sto analizama istih, ali da li ih mrzi/nemaju vremena/ne zele da se otvore ili sve to i jos po nesto, ko ce ga znati.

Edited by Sludge Factory

Ma nije problem odabrati jednu danas, problem je sto bi vec sutra dosta nas izabralo neku drugu. A danas ova
Pa, to je recimo razlicito kod mene... moj izbor bi bio isti cca 3 decenije. Ali, to je ono kada je pesma (znatno) vise nego tonovi, ritam i tekst.
meat loaf? :D

ako se misli na desert island loop, i'll go for the heavenlyhttp://youtu.be/xdHS1sbV5xw

meat loaf? :D
pa da, u stvari (skoro) sve što je producirao jim steinman u svom wagnerian rock izdanju bi moglo stati ovde. :)

Ova pesma je bez premca. Sa istoimenog albuma, koji bese povratak korenima, a ujedno i poslednji album The Doors (tribute pokusaje bez Jima i kompilacije ne racunam).Snimljena u "studiju", iz prve, bez montaze, dubbing, ova pesma daje uvid u tamnu dusu jednog grada, morbidnost koja se krije na svakom cosku, ali i tu fasciniranost i opcinjenost istim, kao nekakvog opijata. Osam minuta pazljivog, rdjavo dobrog i postepenog build-up, koji kulminira orgazmom oko sestog minuta i kusur sekundi, dok je poslednji minut i po kao neko trosenje sve te energije i pravog uzivanja.http://youtu.be/OHQtbalbYMc

Možda nije najomiljenija, ali, ako sam osudjen na jednu, do kraja života, well, ovde imam sve: