Turnbull Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Pa ti si sam konstatovao da ovaj konkretan problem nije lokalne prirode.
MancMellow Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 (edited) Pa ti si sam konstatovao da ovaj konkretan problem nije lokalne prirode.Delovi. A konstatovao sam (tj. pokušao sam da to uradim) i one koji jesu, tako da mislim da se to mora prvo raščlaniti pa onda usložnjavati. I uopštavati. Edited July 13, 2013 by MancMellow
MancMellow Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Who's doing what now?Pa ne znam šta si ti mislio, ali ja sam pokušao da pričam o srpskoj stvarnosti. Bar prvo.
Ryan Franco Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Who's doing what now?Eo da probam ja. Ti si u fazonu da sačekaš iza zadruge i obračunaš sa slobodnim tržištem i kapitalizmom. Manc je u fazonu da te eskivira. Ja sam u fazonu da budem u priči ali da ne kažem ništa bitno.
Turnbull Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 (edited) Okej, evo u kome sam ja fazonu - to što nešto postoji kao globalni problem, ne znači da se o njemu ne može pričati. O lokalnim specifičnostima problema se takođe može pričati, i zapravo se već priča, tako da ne vidim what all the fuss is about.O srpskoj stvarnosti smo pričali i pričamo. Stvar je u tome što je Manč u jednom trenutku zaključio da o nekim aspektima problema, onim globalnim naime, nema smisla pričati. Ne vidim zašto ne bi imalo smisla. Edited July 13, 2013 by Syme
MancMellow Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Okej, evo u kome sam ja fazonu - to što nešto postoji kao globalni problem, ne znači da se o njemu ne može pričati. O lokalnim specifičnostima problema se takođe može pričati, i zapravo se već priča, tako da ne vidim whatvall the fuss is about.O srpskoj stvarnosti smo pričali i pričamo. Stvar je u tome što je Manč u jednom trenutku zaključio da o nekim aspektima problema, onim globalnim naime, nema smisla pričati. Ne vidim zašto ne bi imalo smisla.ma ima smisla pričati o svemu, nije to. nego je pitanje šta će se čime potpunije objasniti. Rekao sam "onda više ne pričamo ni o čemu" u smislu da onda više ne pričamo ni o čemu čime se može na imalo zadovoljavajući način objasniti konkretan predmet topika.
boshoku Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 intermeco za m16ticu i kymeta (mekbejb, )http://www.youtube.com/watch?v=dkj80YU6QzA
Turnbull Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Pa to zavisi od toga šta je predmet. Ako je predmet Rajnicin konezrvativizam i kripto-nacionalizam, mislim da je tu rečeno sve što se imalo reći (i koliko shvatam, tu se slažemo). Moje pitanje je da li Rajnica otvara i neka pitanja koja ne ume dobro da artikuliše, što bi ujedno objasnilo i popularnost i bes koje je njen govor izazvao. O čemu je reč? Ja bih rekao - o prilično ozbiljnom problemu koji jeste globalan, ali koji zaista sa posebnom jačinom pogađa tranziciona društva poput Srbije.
Ryan Franco Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 (edited) @boshokuEmocije su me savladale. :cry:Odoh da se pozdravim sa Ajantom pa u krpe. Edited July 13, 2013 by McCabe
MancMellow Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Pa to zavisi od toga šta je predmet. Ako je predmet Rajnicin konezrvativizam i kripto-nacionalizam, mislim da je tu rečeno sve što se imalo reći (i koliko shvatam, tu se slažemo). Moje pitanje je da li Rajnica otvara i neka pitanja koja ne ume dobro da artikuliše, što bi ujedno objasnilo i popularnost i bes koje je njen govor izazvao. O čemu je reč? Ja bih rekao - o prilično ozbiljnom problemu koji jeste globalan, ali koji zaista sa posebnom jačinom pogađa tranziciona društva poput Srbije.http://www.youtube.com/watch?v=-Yj3fqmo_3U Upravo je stvar u tome što ne pogađa sva tranziciona društva isto, neka čak vrlo malo, a Srbiju razara. Da ovde pišemo pamflete protiv modernog kapitalizma, možemo. Ali time ćemo objasniti 10% Govora. Stvar je i u tome što ja ponavljam konkretne reči (njene i, eto, iz reklama), a ti, izgleda mi, čitaš njene misli i izgleda znaš i njenu nesvesnu motivaciju. Dobro.MBV - može i za mene jedan, hvala :)
Turnbull Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Manč, čemu ovakve rekacije? O kakvoj nesvesnoj motivaciji govoriš? Ona je rekla svašta u tom govoru, on nije jednoznačan.
pt 2.0 Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Sad sam zbunjen. Koko neko moze da sam sebi izmisli profesiju, odnosno kakvog to znacaja ima za bilo sta?!lepo može, ne nužno on sam, nego onaj ko mu smisli radno mesto i daje platu za to.Primer 1. osoba je nakon završene gimnazije i odustajanja od studija u oblasti društvenih nauka zaposlena kao finansijski direktor poznate domaće firme. činjenica da se to dogodilo i funkcionisalo znači jednu od sledećih stvari:1. finansijski direktor je zanimanje kojim se može baviti ma ko sa srednjoškolskim obrazovanjem;2. pomenuta osoba je hiperinteligentna, i samouka u oblastima neophodnim za razumevanje i izvršenje zadataka koje ima 1 finansijski direktor;3. skup zadataka pod "finansijski direktor" u srbiji uopšte nije skup zadataka koje bi to zanimanje podrazumevalo u nekoj drugoj zemlji.Primer 2. Sa nekog britanskog sajta pronađen opis posla za office manager-a i data lista zadušenja ni u desetoj aproksimaciji ne odgovara onom skupu zadataka i veština što sam ih kod office manager-a sretala u Srbiji. Office managers organise and supervise all of the administrative activities that facilitate the smooth running of an office.An office manager carries out a range of administrative and IT-related tasks, depending on the employing organisation. The work may vary from running the administrative side of a small employer's business as a sole administrator to overseeing the office work of numerous staff.Although the work of an office manager differs greatly across organisations, they all have the responsibility for ensuring that their office runs efficiently. Job titles vary and office managers are often called office administrators, especially at more junior levels.Office managers organise and supervise all of the administrative activities that facilitate the smooth running of an office.An office manager carries out a range of administrative and IT-related tasks, depending on the employing organisation. The work may vary from running the administrative side of a small employer's business as a sole administrator to overseeing the office work of numerous staff.Although the work of an office manager differs greatly across organisations, they all have the responsibility for ensuring that their office runs efficiently. Job titles vary and office managers are often called office administrators, especially at more junior levels.The role varies according to the type of employer, the size of the organisation and the management structure, but activities typically include: using a range of office software, including email, spreadsheets and databases; managing filing systems; depending on the organisation, duties of the role may extend to the management of social media; developing and implementing new administrative systems, such as record management; recording office expenditure and managing the budget; organising the office layout and maintaining supplies of stationery and equipment; maintaining the condition of the office and arranging for necessary repairs; organising and chairing meetings with your staff - in lower paid roles this may include typing the agenda and taking minutes, but senior managers usually have an administrative assistant to do this; overseeing the recruitment of new staff, sometimes including training and induction; ensuring adequate staff levels to cover for absences and peaks in workload, often by using temping agencies; carrying out staff appraisals, managing performance and disciplining staff; delegating work to staff and managing their workload and output; promoting staff development and training; implementing and promoting equality and diversity policy; writing reports for senior management and delivering presentations; responding to customer enquiries and complaints; reviewing and updating health and safety policies and ensuring they are observed; arranging regular testing for electrical equipment and safety devices; attending conferences and training.
yolo Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Da li je svako ko zeli da sredina/drustvo/drzava u kojoj zivi bolja - kripto nacionalista?PS. Indy je bolno u pravu za mnoge stvari ovde.
Recommended Posts