Jump to content
IGNORED

Bastensko cvece i zacinsko bilje

Caligula

Recommended Posts

Posted
On 4. 10. 2023. at 16:13, Klara said:

Nisam znala gde da smestim fotke, jer sam ove sukulente iz saksije prebacila u ''baštu'', tj. u ogoljenu zemlju, a oni valjda i jesu delimično baštenska bića. : D Nećkam se da ih iduće godine premestim u kakav zemljani ćup, panj...nervira me trava što niče tu i tamo, ne bih da ih zakloni.

Htela sam da pokažem koliko su srećni (zasad), ali Živka i njeno veliko dupe...nije mi dozvolila da išta drugo bude u prvom planu. :dry: 

Kućica od puža je dekoracija, puž se odselio. : D

Hcd47Wz.jpg

ZAjGpky.jpg

:isuse: Ima sreće što je volim i što joj je dupe mekano :

Hide contents

mmacZsZ.jpg

Porasli sukulenti, osamostalili se. 🥹

IMG_20240912_1439452.thumb.jpg.555147060e3a34814a8c0a989b15ebcf.jpg

IMG_20240912_144044.thumb.jpg.f610db66fbcecd52d8095b7c2f0de5e2.jpg

Mnogo ih volim.

• +1 2
  • Wub 2
Posted

@Klara Slikaću i ja moje neki dan kad uhvatim vremena.

Moje rasađivanje sukulenata je vrlo skromno, od spontanog (nisam znala gde ću sa starom polupanom saksijom pa sam ih razbacala (ugl bebe čuvarkuće) oko pampas trave) preko planskog (sabila sam ih uz graničnik koji razdvaja ukrasno kamenje od zemlje, rasadila sam ko ni sebi ni drugome ali makar se manje vidi ona plastika :pout2:).

• Wub 1
Posted

Ja sam neke prenela u saksije i držim unutra. Zapravo, ove veće, što znači da me čeka presađivanje čim porastu.

te saksije, definitvno im je najbolje u terakoti. Nisam uspela da nađem plitke saksije od terakote, baš za sukulente. :/ Treba da pogledam ig ponude.

Ali mojima je super i u Drininim malim saksijama Viola. Volim njihove saksije.

10593-plasticna-saksija-violad1-1.jpg

• 1 month later...
Posted

Da li neko ima Lovor višnju ili Fotiniju u bašti/ispred kuće?

Posted (edited)

ovde fotinija. zid duzine oko 50 m, 3 m visine. u prolece plamena, ostatak godine sarena.

poz

Edited by le petit nicolas
  • Wub 1
Posted

@le petit nicolas da sadim? Mislila sam umesto drvene ograde izmedju nas i komšija. Sad postoji samo ona panelna.

Posted (edited)

odlicna ideja. i meni je ograda. sadi se na 40-50 cm razmaka, sisa vec sledece godine (da bi bila gusca). racunaj debljinu zelenog zida do 1 m.

nema mnogo opalog lisca, ponekad/max 1 x godisnje (u prolece, kad ima mnogo kise/vlage) napadnu je biljne vasi (resava prskanje). ja je osisam jednom godisnje, u kasno prolece.

kad uhvati koren, skoro da se ne mora ni zalivati.

vrlo zahvalna biljka.

poz

Edited by le petit nicolas
  • Hvala 2
Posted

Procvetace jorgovan drugi put ove godine. U pozadini se vidi Vrbas, a pored je bure za kompost. Sledeće nedelje se vraćam iz letnjeg egzila u surovu stvarnost. IMG_20241104_111617.thumb.jpg.c49337b6d29feeaaa6756a86c7fdc1c5.jpg

• Wub 2
Posted

kad se vratim kući uzeću bolje naočare i naučiću da slikam.

• 2 weeks later...
Posted
18 minutes ago, Boksi said:

@x500

Šta misliš?

Lepe su. Ne razumem se toliko u ruze. Bitno je da se tebi svidja :)

• +1 1