Jump to content
IGNORED

Stare knjige, šta sa njima?

Mil@n

Recommended Posts

Posted (edited)
lalp si uspeo da ove sabatini knjige stoje u vazduhu :o
+1 :lol:Cehov i mene zanima, eventualno da mi kazes sta ima od Hemingveja, ja "zumBirao" al ne mogoh rastumaciti.Na Limundu ima knjiga i za 50 din (upravo pazario nesto od Filipa Davida i Travena za 45din :isuse: ) tako da je pitanje kolko ti je isplativo uopste tako da prodajes, bolje pokloni prijateljima -_- Edited by John Coltrane
Posted

Ma on ce to prodati ili djuture onima sto otkupljuju knjige, ili ce se mnogo namuciti na limundu/kupindu. Nazalost, nema u zbirci nista sto nije masovna akviziterska prodaja. Moj predlog: ispoklanjaj sve osim Dostojevskog. Njega procitaj, pocev od Zapisa iz mrtvog doma, potom, mozda, Kockara, pa Ponizene i Uvredjene, zatim Idiota, e onda vec mozes da se bacis na Bracu Karamazove, a Zlocin i Kaznu ostavi za kraj.

Posted

Meni uvek zao kad se rastura biblioteka, makar i roto romana. A nema tu ni neke zarade, daj biblioteci neke skole ili negde, dobro ces se osecati@Vasa - meni najjaci Zli Dusi

Posted

au zaboravih na Bjesove. u stvari ne, nisam je zaboravio, tu knjigu tesko je citati bez pratece gradje. prvi put sam je citao kao klinac, bez poznavanja idejnog konteksta, a drugi put uz poznavanje, i razlika je ogromna.

Posted

Remark je po svemu sudeći našao udomljenje na nekoj fragand-ovoj polici :)

+1 :lol:Cehov i mene zanima, eventualno da mi kazes sta ima od Hemingveja, ja "zumBirao" al ne mogoh rastumaciti.Na Limundu ima knjiga i za 50 din (upravo pazario nesto od Filipa Davida i Travena za 45din :isuse: ) tako da je pitanje kolko ti je isplativo uopste tako da prodajes, bolje pokloni prijateljima -_-
Što se tiče Hemingveja, javljam ti kada odem doma. Ako se cene ispostave kakvim si rekao, pokloniću pre nego što ću uzeti 200din za 4 komada :)Ovo što može da "ode" za neku koliko toliko "upotrebljivu" vrednost neka ode, ovo što ne, probaću da u nekoj antikvarnici zamenim za nešto što je mom ukusu prijemčivije.Što se tiče čehova, dostavi ponudu na PP. :)
Meni uvek zao kad se rastura biblioteka, makar i roto romana. A nema tu ni neke zarade, daj biblioteci neke skole ili negde, dobro ces se osecati
I meni je, pogotovu jer je u pitanju ćaletova bibiloteka koji nažalost ne hodi više planetom zemljom, ali puno ih je, jednostavno nemam mesta za njih, nešto sam i ostavio (ponešto o ww2, komplet Karla Maya, neke knjige o umetnostil).. Naletim i na kon tiki, a gledao film nedavno, bilo mi zanimljivo.
Posted

Vidim Cehov ti je crveni komplet. U mom neke knjige imaju stamparsku gresku, neke i po 20 ak strana sasvim bele

Posted
Meni uvek zao kad se rastura biblioteka, makar i roto romana. A nema tu ni neke zarade, daj biblioteci neke skole ili negde, dobro ces se osecati
Док сам живео у Принстону, у кући поред нашег насеља за студенте постдипломце, умро неки професор, који предавао одавно историју на универзитету. Даљеи рођаци дошли и пошто их мрзело да пребирају по покретној заоставштини, па су исту бацили на ђубре. Одатле ја ископах јапанске графике из 18 века, прво издање Силмарилиона, Архипелаг Гулаг са посветом...Штета.
Posted

Зашто штета? Па да ли си узео те књиге и шта је сада са њима?

Posted
Зашто штета? Па да ли си узео те књиге и шта је сада са њима?
Књиге су у мојој библиотеци. А штета је...кад човек помисли колико времена, труда, да се тако нешто сакупи и онда, оде тако на кило, нађе се поред канте за ђубре...
Posted

Pa, dobro... i Suncu se meri vreme, a kamoli knjigama (ili nama).

Posted

zato ja u testamentu sve lepo napisala kome koje knjige, stripovi i dvdijevi. ostalo mi jos da rasporedim muziku.

Posted

dzems dzonssurovo dobra trilogija o amerikancima na pacifiku u ww2 (odavde do vjecnosti, tanka crvena crta, trkaci olovnih nogu) plus nezavrseni roman zvizduk. citaj to covjece, makar ces nauciti kako se pravi alkohol od konzervisanog voca :D

Posted
ostalo mi jos da rasporedim muziku.
toplo se nadam se da ćeš me nadživeti.
Posted
Pa, dobro... i Suncu se meri vreme, a kamoli knjigama (ili nama).
Да не кажем целом Универзуму се мери време.
  • 3 weeks later...
Posted

U toku je novi genocid nad knjigama u Beogradu. Vlasnici stana Čedomira Minderovića su izbacili preko 40 000 knjiga u smeće (procena broja knjiga je prema glasinama na ulici). Trgovci knjigama su pokupili jedan deo, i kod uličnih prodavaca je danas još uvek moguće naći prva izdanja domaće avangarde, progresivne i druge literature iz Minderovićevog stana za relativno male pare. Posetite buvljake, obiđite vaše lokalne trgovce knjigama, i spasimo barem deo te neverovatne literature od totalne propasti.https://www.facebook.com/KIZBaraba