hazard Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Па рекао сам ти. Као прво, пкк годинама уназад није извела оно што ти замишљаш као "чист градски напад у којем се само пуца на полицију". Ем што такав напад у градском окружењу није могуће извести, ем што пкк преферира бомбетине огромне разорне моћи. Као друго, све и да су некада успели да "само пуцају на полицију" то није пуцање у некакве фантоме него у људе који су ван радног времена грађани као и сви ми. Оног тренутка када су ова говеда свечано објавила да силазе са чуки у градове да тамо испољавају своју патњу за државом, постали су класични терористи и то не могу ничим да оперу нити оправдају. Ovaj, mislim da je Manc hteo da kaze da je jedno kada PKK napada organe turske vlasti u "Kurdistanu" (Dijarbakir), a drugo kada to radi u Istanbulu. Tj. jedno je opoljcenicka borba na svom terenu, a drugo kada napadas tudji.
ObiW Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Ma zna on to, nego je malo nervozan. Mene zanima zasto su resili da se za Dirjabakir bore u Istanbulu? Zasto bas sad, posle toliko godina ratovanja u Kurdistanu, i kome to odgovara?
hazard Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Zbog Sirije. Erdogan je usao na jos jedan deo njihovog terena, pa pokazuju da mogu oni i na njegov.
Dagmar Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Zbog Sirije. Erdogan je usao na jos jedan deo njihovog terena, pa pokazuju da mogu oni i na njegov. Mislim, koliko god to grešno zvučalo, da više skoro uopšte nema smisla pričati o terorizmu kao o nečem vanrednom. To je sad normalni warfare, za one koji nemaju državu iza sebe sa avionima, dronovima i ostalim gedžetima.
MancMellow Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 sto se mene tice to nikad nece biti normalan warfare. stisni petlju i pucaj na policiju i vojsku, ne interesuje me. takodje vazi i za policiju i vojsku - izivljavanje nad obicni stanovnistvom je drzavni terorizam.
Dagmar Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 sto se mene tice to nikad nece biti normalan warfare. stisni petlju i pucaj na policiju i vojsku, ne interesuje me. takodje vazi i za policiju i vojsku - izivljavanje nad obicni stanovnistvom je drzavni terorizam. Normalan u smislu da nema ko to ne radi. Uobičajen, standardan. Ne nešto što je Ok ili šta god, uostalom formalno napadi na civile nisu dozvoljneni je li. Regularne vojske to rade "slučajno" a neregularne namerno, i to je to.
frn1782 Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 A rat je inace sukob ko u igrici gde 2 vojske izadju jedna drugoj na crtu. Tako je bilo od kad sveta i veka dok nismo izmislili terorizam.
Dagmar Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 A rat je inace sukob ko u igrici gde 2 vojske izadju jedna drugoj na crtu. Tako je bilo od kad sveta i veka dok nismo izmislili terorizam. Bivalo je i toga ustvari, kad se ratovalo oko toga ko će da preuzme neku teritoriju kad je bilo irelevantno ko živi na njoj. Da nije bilo toga, recim oda Srba posle 500 god Turaka ne bi bilo, niti bilo koga drugog.
hazard Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 A rat je inace sukob ko u igrici gde 2 vojske izadju jedna drugoj na crtu. Tako je bilo od kad sveta i veka dok nismo izmislili terorizam. Pa zavisi. Bilo je svacega. Bilo je zbilja u srednjem veku ratova i sukoba gde vojske zakazu okrsaj, sutra na tom polju u zoru, pa se izmakljaju, stradaju feudalci, vitezovi i obicni vojnici koji su "regrutovani" od strane svojih vlastelina, i pobednik dobije svoje, i manje vise ne strada niko van tog bojnog polja. A bilo je 3 dana pljackanja i silovanja po gradu koji padne nakon opsade, Mongola koji haraju na sve strane i ubijaju sve zivo, i tako dalje.
frn1782 Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Srba posle 500g Turaka ne bi bilo da nije bilo SPC koja je svu sirotinju koja nije zbegla ili se poturcila konvertovala u Pravoslavlje. Nakon najezde vecina ovih prostora se ispraznila migracijama (bezanijama) pa su nas onda braca Milogorci popunili ljudstvom jer je za onaj krs cak i pusto tursko bilo zapad. A ratovi su se oduvek vodili istim intentizetom i metodama cak je i motiv ostao isti (pljacka). Kao ni danas nije se uvek islo na totalno istrebljenje (genocid) ali je i toga bilo pre 20.v Tako da je smesno praviti bilo kakva poredjenja kad nigde nismo odmakli a jos ludje pokusavati da se unese neki red u nekontrolisan haos. Pravda i moral ko i zivotu je zakon jacega, uvek bilo i bice tako da neki mogu da pobiju na stotine hiljada ljudi a drugi ne. Ili kako se Hitler elegantno izrazio, a u duhu je ove teme "ko ce se jos secati Jermena?"
MancMellow Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 A rat je inace sukob ko u igrici gde 2 vojske izadju jedna drugoj na crtu. Tako je bilo od kad sveta i veka dok nismo izmislili terorizam. a pa onda je sve ok. holokaust je ok, ndh je ok...jbg, bio rat, vodili ljudi rat, ubijali civile, toga je sve bilo.
MancMellow Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Ili kako se Hitler elegantno izrazio, a u duhu je ove teme "ko ce se jos secati Jermena?" a pa tako reci
frn1782 Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 Ja ne znam gde ti vidis da sam ja napisao dal je nesto OK ili nije. Ja ti kazem kako jeste. Da li se meni ili tebi to svidja ili ne je totalno nevazno.
MancMellow Posted December 13, 2016 Posted December 13, 2016 (edited) da, naravno. izvinjavam se sto sam ti se obratio to se nece vise ponoviti. Edited December 13, 2016 by MancMellow
Recommended Posts