Filipenko Posted December 9, 2013 Author Posted December 9, 2013 Ne, ne, ne..... ne govorim o uspešnosti serije u smislu gledanosti - tu i nije nikakav problem obezbediti gledanost sobzirom na logistiku i pare koje stoje iza serije, tu radi čitav RTS za to. Govorim o uspešnosti afirmacije političko propagandne teze. Npr. kod tog Ejzenštajna imaš, u A. Nevskom - ruski narod je neuništiv, Rusija neosvojiva, bez obzira kakva je sila napala. U Ravnoj Gori je čak i teško tako prosto opredeliti poruku koja se šalje, a nekakvoj snazi poruke da i ne govorimo. Sve je nemušto, na nivou nekog kafanskog baljezganja - te, Draža nije znao, pa komunisti su loši, ali ima i neki dobar, a četnici su dobri, ali u svakom žitu ima kukolja, itd. Mnogo signala, sve to zbunjuje - čak i primitivan i pročetnički narod je pogubljen - eno onog članka u Pogledima, npr. Traženu poruku si mogao da čuješ u plaču one matore žene Taralića ili kako već, što nas dušmani napadaju, što sinove rađamo da nam ginu u vojsci, zašto baš mi nasred puta što li nismo malo levo ili desno da nas nesreće mimoiđu i tome slično. Živo me zanima kako bi ljudi reagovali kada bi im se objasnilo da je warpath of Europe nešto severnije, i da su Nemci izgradili tu kuću nasred puta. Ovo što Radoš radi je već preraslo u otvoreni antipatriotizam na toliko nivoa. Inače, nisam imao pojma da su komunisti upadali po vilama beogradskih Jevrja i gospodskim kućama još tokom aprilskog rata...hvala ti, Radoše! Još kad krenu da se dive običnom nameštaju kao da ga u životu nisu videli, neprocenjivo!P.S. molim vas, bez tvitova tzv. Biljane Srbljanović, večito frustrirane što joj prezime počinje sa "Srb"...
čekmeže Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Iznenađen sam da je uopšte prikazano da četnici kolju nekoga. Jeste da je u svrhu pranja Draže al opet.
fragand Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 pogledao prvi put i to ne celu epizodunije lose, samo mnogo pitanja juniora na koja je tesko odgovoritineka sam zakljucuje
Marathonman Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Nego, otkud ovima "šmajseri", je li vojska KJ imala MP40 u svom naoružanju.Formacijski Juga nije imala MP40, čak je i u nemačkim rukama u proleće 1941. godine bio prilično retka zverka. Teoretski je moguće da su u Aprilskom ratu nekoliko komada zarobili pripadnici VKJ (ipak je poginulo oko 1.300 nemačkih vojnika), ali meni je zasad najdraži detalj na 19:49 sinoćne epizode - na postolju se nalazi MG42!Mada, i dalje mi je nepoznanica kako su Švabe mogle da stignu i zarobe vojsku koja je nosila ovakvu obuću:
fikret selimbašić Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Formacijski Juga nije imala MP40, čak je i u nemačkim rukama u proleće 1941. godine bio prilično retka zverka. Teoretski je moguće da su u Aprilskom ratu nekoliko komada zarobili pripadnici VKJ (ipak je poginulo oko 1.300 nemačkih vojnika), ali meni je zasad najdraži detalj na 19:49 sinoćne epizode - na postolju se nalazi MG42!Mada, i dalje mi je nepoznanica kako su Švabe mogle da stignu i zarobe vojsku koja je nosila ovakvu obuću: Ajoj!
Kampokei Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Odgledao i ovu na preskok, gluma je presmesna. Onaj glavni komunista je ozbiljan dizelas, lici mi na onaj klip "odlican Dorcol". A tek SSovac picopevac, joj.
fragand Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 mislio sam da imam bajonet za mp40, kad izgleda on za m56
ArleKino Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 http://www.pogledi.r...ist-falsifikat/Znači, nema šanse da su četnici radili išta bez Dražine naredbe? Znači, potvrđuje Dražinu efektivnu kontrolu nad četnicima koji su vršili pokolje? Cool.
DarkAttraktor Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Mada, i dalje mi je nepoznanica kako su Švabe mogle da stignu i zarobe vojsku koja je nosila ovakvu obuću: you've got to be kidding me
Renegade Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Ne gledam seriju, samo čitam temu :D ali ovo mi liči na fotku sa snimanja a ne frejm iz serije. Ne vidim šta je smešno, pa neće valjda da obuvaju opanke ili cokule dok ih snimaju gore?
DarkAttraktor Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 Ne gledam seriju, samo čitam temu :D ali ovo mi liči na fotku sa snimanja a ne frejm iz serije. Ne vidim šta je smešno, pa neće valjda da obuvaju opanke ili cokule dok ih snimaju gore?ja sad pogledo na preskok 5 epizodu samo zbog toga. fotka je sa snimanja. tolika nekonzistentnost kostima bi bila prosto neverovatna.
kud u maglu Simoviću Posted December 9, 2013 Posted December 9, 2013 (edited) naravno, ali ovako je smešnije. pa kada bi se ovako seciralo i spašavanje redova rajana našli bi gomilu nelogičnosti(vozila iz 50ih i 60ih itd.) da ne pominjem crveni(partizanski) talas yu filma. najmanji problem ove serije je scenska rekvizita. Edited December 9, 2013 by kud u maglu Simovicu
Recommended Posts