Sludge Factory Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 (edited) Ma americki piloti su u neprijateljskim rukama, tek ce da ih spasavaju!http://youtu.be/WrbQ0CrUjp0 Edited May 21, 2013 by Sludge Factory
kud u maglu Simoviću Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Jedva čekam da počne! :Hail: Мени ово изгледа одлично. kakva je trenutna atmosfera ovo je pre za sramim se priznati, ali ja bih dodao +1Ratni film mi je omiljeni žanr, a i ovde rade neki ljudi koje dobro poznajem i čiji rad cenim i s nestrpljenjem očekujem da vidim koliko su napredovali i kako sada rade i razmišljaju.Kako mi deluje iz ovog ugla, gledajući par minuta trejlera, najveći problem može biti polazna tačka serije, a to je tekst. I to ne iz razloga biranja strane, mada bi se po naslovu dalo zaključiti da je strana već izabrana, već više scenarističko, zanatski. Mislim da Radoš B. nije dorastao takvom zadatku pogotovu gledajući njegov poslednji serijski uradak. Ranije je pričao da su saradnici na scenariju bili neki naši istoričari i da je sa te strane bio prilično oprezan. Pa ovde, na forumu, se dovodi pod znak ? i tekst jednog Bobe Selenića i Borislava Pekića pa mogu da zamislim šta će se sve ispisati posle emitovane prve epizode. A režija nije nikakav problem time se bave i Bijela i Smoki i Klint i Ben pa što ne bi i Radoš pogotovu što je učio od najboljeg(domaćeg reditelja).Glogovac je ispred cele svoje generacije, i par generacija ispred i iza, za koplje iznad svih.psmolba za moderaciju, prebacite ovo na pdf serije
teacher Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Koliko vidim ovo nema veze sa žanrom ratnog filma, već je u pitanju propaganda.
bergasa19 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 (edited) A naziv serije napisan zlatnom bojom u tamnijoj nijansi koja mu daje cuvenu patinu. Edited May 21, 2013 by bergasa19
kud u maglu Simoviću Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 ovde su (skoro)svi ratni filmovi ujedno i propaganda, ja ih tako i doživljavam
Dr Arslanagić Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Ja čim sam video tunjavog bata-Peru kako slatko knjava rekoh sebi - ne mož da omane!Ozbiljan sam, ovo je spektakl u najavi.
Filipenko Posted May 22, 2013 Author Posted May 22, 2013 Strahota i nepravda je što ovakva remek dela nikada nećemo videti u visokoj definiciji i 1080p đakonijama, sa full Dolby HD 5.1 zvukom... http://www.youtube.com/watch?v=Phfw9r40Xdo
beatakeshi Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 (edited) A režija nije nikakav problem time se bave i Bijela i Smoki i Klint i Ben pa što ne bi i Radoš pogotovu što je učio od najboljeg(domaćeg reditelja). Čega svega u jednoj rečenici. Edited May 22, 2013 by beatakeshi
gone fishing Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Strahota i nepravda je što ovakva remek dela nikada nećemo videti u visokoj definiciji i 1080p đakonijama, sa full Dolby HD 5.1 zvukom... http://www.youtube.com/watch?v=Phfw9r40Xdo zar se filmovi u to vreme nisu snimali u većoj rezoluciji od 1920x1080, samo bi ih trebalo digitalizovati i prebaciti u sada važeći standard, original sačuvati za vreme uvođenja 4k uhdArchivists generally agree that 4k scanning of 35mm is more than adequate for archival purposes
Аврам Гојић Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 (edited) pod uslovom da se nesto ne desi arhiviranim trakama, svi ti filmovi ce jednog dana doci na red za digitalizaciju, tj. skeniranje i digitalnu restauraciju. procedura je sledeca: film se skenira, audio se digitalizuje, i potom se restauriraju zvuk i slika. finalni proizvod se potom pohranjuje i u digitalni oblik i ponovo se stavlja na 35mm traku. najmanja rezolucija je dvostruko veca od HD standarda.Kinoteka ima i uredjaje i strucnjake koji ovo umeju da rade, a tempo digitalizacije zavisi od priliva novca. Edited May 22, 2013 by Marko M. Dabovic
beatakeshi Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 I sve to košta. A u zemlji gde se za kinematografiju ne odvaja ništa - ....
hattori Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 jebem ti seriju kad znam da ce glavnog junaka da ubiju na kraju.
Sludge Factory Posted May 22, 2013 Posted May 22, 2013 Mozda Rados pulls a Tarantino i udje malo u palp alternativnu istoriju, pa Djenerale prezivi i pobegne od komunistickog terora sa drugarima u Argentinu.
Recommended Posts