January 31Jan 31 44 minutes ago, ivy said: procedila sam jabukovo sirce...predivno je kao sunce ali samo je od domacih jabuka,drugar mleo za rakiju pa mi doneo nekoliko kila tako mlevenih... nikako da se nakanim da pravim sa divljim,ili bar pola/pola..nisam bas toliko vredna verovatno sam trebala i ranije da procedim ali ne mari..kada se napravi sircetna ,,gljiva,, (zovu je jos i ,,majka sirceta,,) na povrsini moze da stoji kolko hoces.. Pravio sam jabukovo sirce nekoliko puta ali nikako da postignem kiselost kakva mi treba, od 5%. Ispadne blago ali je definitivno zavrseno vrenje i sirce je. Koji je tvoj proces ako ti nije tesko?
January 31Jan 31 Author nemam pojma,nemam neki proces...stavim jabuke,ovaj put te mlevene pre neku godinu sam cedila sok..ostavim tri-cetiri nedelje,procedim i onda procedin kad se setim..sad evo posle vise od dva meseca..ugl se sve samo desi ukusno je..za salate i da se pije razblazeno u vodi..nemam pojma kakva je kiselost bitno da je ukusno evo ga sunce Edited January 31Jan 31 by ivy
January 31Jan 31 Tako sam i ja radio. Ova kupovna sirceta su dosta kiselija. Za salate ovog domaceg treba dosta vise ali onda bude vodenasta salata. Za pice sa malo meda je perfekcija.
January 31Jan 31 Author a to..pa mislim da je to normalno da prirodno,domace sirce bude manje kiselo od kupovnog..meni to ne smeta
January 31Jan 31 Ma mislio sam da mozda nisam negdje pogresno skrenuo kod albukerkija pa mi ispadne blago. Ako je to normalno, onda je to - to. Mada bih volio da moze malo jace da izadje. Pokusavao sam i da dodam secera ali na kraju ispadne isto.
January 31Jan 31 Just now, ivy said: mozda da preseces sa kupovnim To sam i radio. Mada onda se izgubi malo gust svega toga ali nije neka tragedija. Ove godine nisam pravio sirce, sad mi zao, a bilo jabuka. Imam jednu staru jabuku koja radja svake druge godine, ove godine nece biti nista.
March 18Mar 18 Author opet smo danas bili i fino ih ima sremus je aktuelan...na Fruskoj je sa sremusem dosta cudna situacija.. od preko 70km planine sremusa ima samo na krajnjem zapadu...pocetak terena sremusa pocinje otprilike sa putem koji preseca Frusku i ide za Sremsku Mitrovicu...malo levo od tog puta je sam pocetak rasta sremusa i onda skroz na zapad do Nestina..i sto se ide vise na zapad sremus je sve bogatiji ... to je dosta nezgodno jer je deo sa sremusem otpilike 50km daleko od grada,od mene mozda 30km pa se ne ide bas svaki cas do tamo...srecom smrcci mogu biti usput pa se mogu ubiti dve muve..ako se stigne.. ugl tek za vikend idemo u sremus,danas nismo stigli..jedva cekam ali srecom dugo ga ima..tek je krenuo i bice ga ceo april a moze da se bere i u maju...
March 21Mar 21 41 minutes ago, ivy said:bice corbica 🥰Da budem malo kao one iritirajuće babe na mrežama 😄sa: recept Uberu se vrhovi mladih kopriva i onda...
March 21Mar 21 Author na maslinovom ulju izdinstam kratko crni luk pa dodam saragrepu( moze i bez) i beli luk i tikvicu...a moze i krompir-dva.. nalijes sa vodom(moze i nekom supom ali ja ne volim) da ogrezne i krckcas dok povrce ne omeksa,dodas koprivu prokrckas kratko i izmiksas stapnim mikserom u krem corbicu..so,biber..kasicica pavlake i koja kap limuna u tanjiru su opcioni
March 21Mar 21 Author pa da..da omeksa..a ona svene cim dotakne vrelu vodu kao spanat..iako je kopriva malo cvrsca od spanata ali nekoliko minuta ce biti dovoljno..ionako ces je smiksati u krem..