Seabass Posted January 31 Posted January 31 44 minutes ago, ivy said: procedila sam jabukovo sirce...predivno je kao sunce ali samo je od domacih jabuka,drugar mleo za rakiju pa mi doneo nekoliko kila tako mlevenih... nikako da se nakanim da pravim sa divljim,ili bar pola/pola..nisam bas toliko vredna verovatno sam trebala i ranije da procedim ali ne mari..kada se napravi sircetna ,,gljiva,, (zovu je jos i ,,majka sirceta,,) na povrsini moze da stoji kolko hoces.. Pravio sam jabukovo sirce nekoliko puta ali nikako da postignem kiselost kakva mi treba, od 5%. Ispadne blago ali je definitivno zavrseno vrenje i sirce je. Koji je tvoj proces ako ti nije tesko?
ivy Posted January 31 Author Posted January 31 (edited) nemam pojma,nemam neki proces...stavim jabuke,ovaj put te mlevene pre neku godinu sam cedila sok..ostavim tri-cetiri nedelje,procedim i onda procedin kad se setim..sad evo posle vise od dva meseca..ugl se sve samo desi ukusno je..za salate i da se pije razblazeno u vodi..nemam pojma kakva je kiselost bitno da je ukusno evo ga sunce Edited January 31 by ivy 1
Seabass Posted January 31 Posted January 31 Tako sam i ja radio. Ova kupovna sirceta su dosta kiselija. Za salate ovog domaceg treba dosta vise ali onda bude vodenasta salata. Za pice sa malo meda je perfekcija.
ivy Posted January 31 Author Posted January 31 a to..pa mislim da je to normalno da prirodno,domace sirce bude manje kiselo od kupovnog..meni to ne smeta
Seabass Posted January 31 Posted January 31 Ma mislio sam da mozda nisam negdje pogresno skrenuo kod albukerkija pa mi ispadne blago. Ako je to normalno, onda je to - to. Mada bih volio da moze malo jace da izadje. Pokusavao sam i da dodam secera ali na kraju ispadne isto.
Seabass Posted January 31 Posted January 31 Just now, ivy said: mozda da preseces sa kupovnim To sam i radio. Mada onda se izgubi malo gust svega toga ali nije neka tragedija. Ove godine nisam pravio sirce, sad mi zao, a bilo jabuka. Imam jednu staru jabuku koja radja svake druge godine, ove godine nece biti nista.
Recommended Posts