Jump to content
IGNORED

Kuvajmo sa Wallom

wall

Recommended Posts

Posted (edited)

to vec odaavno postoji,propada ti brendiranja, i zove se knedle od hleba..moze biti i u obliku ,,salame,, u tom slucaju se zamota  u krpu i kuva se tako..ili knedle..a svasta ide unutra..cak mislim da je nesto staaaro austrijsko/nemacko jelo

Edited by ivy
  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wall

381

• renne

113

• aram

105

• Аврам Гојић

93

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

@ivy, cek, cek. hajde mi molim te objasni ceo proces tog recepta? npr, ja jedino znam za knedle koje se kuvaju i u njih ide hleb, kao sto su npr knedle koje mogu da se dodaju u sos od lavackih snicli. ja sam mislio da se ovo sto bi smo mi brendirali przi u dubokom ulju.

Edited by hoffnung
Posted

cini mi se da bi ti to nakupilo toliko ulja da ne bi moglo da se jede...

Posted (edited)

e, zato sam i postavio ovo da se udruzimo. oduzmemo ili dodamo, pa na kraju neko proba to da napravi u svojoj kuhinji. :D takodje pretpostavljam da bi bilo tvrdo, ali verujem da ima nacin da ne bude tvrdo.

edit: ja nisam pomislio da bi moglo da se nakupi ulja toliko kao sto si ti opisao, vise mi je bilo da bi bilo tvrdo.

edit2: ne znam zasto mi se ovo cesto mota po glavi, sve sto zamislim nekako mi nema smisla, a opet razmisljam o tome, tj. kako napraviti nesto da ima smisla od tog hleba.

edit3: verovatno su ljudi vec eksperimentisali sa przenjem i nije se pokazalo kao ok, zato i nema u receptima.

Edited by hoffnung
Posted

pa mozes probati to sto si zamislio,nece ti nista biti,napravis eksperiment,proguglas malo pa napravis neku fuziju svega sto ti se cini logicni i ne tesko..tako bar ja :D..nije da ces upropastiti neku prime namirnicu pa da ti bude zao..igraj se..

Posted

Imao ono u onom ruskom filmu "4", kad babe u onoj pripizdini žvaću stari hleb i prave lutke od njega.

Posted

pa mozes probati to sto si zamislio,nece ti nista biti,napravis eksperiment,proguglas malo pa napravis neku fuziju svega sto ti se cini logicni i ne tesko..tako bar ja :D..nije da ces upropastiti neku prime namirnicu pa da ti bude zao..igraj se..

igram se ja, tj. ekperimentisem, nego sam hteo malo da vas uvucem u igru, da sklopimo nesto sto ima smisla i to ubacim u vrelo ulje.

Posted

igram se ja, tj. ekperimentisem, nego sam hteo malo da vas uvucem u igru, da sklopimo nesto sto ima smisla i to ubacim u vrelo ulje.

ahaam..pa onda nastavite...tu ima hleba to me ne zanima..

Posted

Hoću da pečem krompir.

Ali neću onu harmoniku, mnogo se iznerviram dok sečem.

Dakle malo obariti, začini, u rernu.

Ako neko može da da specifikaciju minute, temperatura i sl.

Hvala.

Posted (edited)

Napravi pole.

Operi, iseci popola sa sve korom, na papir pa na pleh, pa malcice ulja na svaki i morske soli. Il obicne.

U rernu na dvesta trifrtalja sata.

Edited by ToniAdams
Posted

Nema kuvanja?

Bude tako. Samo skinem koru, nije to domaći nego neki akan raznim praškovima. Verujem.

Posted

A skini koru posle pecenja. Fora je da zadrzi slas unutra