Indy Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Moguce da nisu (bili) bas popularni u istocnom delu ex-YU?
nezvanova Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 indy me sad podsetio svojom majstorijom, da priupitam znalce, koji je najbolji sojin sos koji moze da se nabavi kod nas? u mom selu ima samo hajncov/koji sam koristila u prethodnom zivotu, tj dok sam koristila secer/ i neki amoy dark soya sos, koji koristim sada /i to zajedno sa miso pastom, jer mi je nekako nearomatican, miso mu malo pojaca smek/ jer drugih nema u ovdasnjim maxijima, univerima, rodama i ideama...verovatno u prodavnicama zdrave hrane i ima jos neki, ali ako mozete da mi preporucite dobre, rado cu ih potraziti u bgdu ili na netu /sve vise neverovatnih stvari salju lanci zdrave hrane expres postom; ja narucivala sojino kiselo mleko, stizalo regularno/
nezvanova Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 :-)) ih, pa tamari je baz secera. vidi http://www.hemakheyaneye.com/?239,sr_tamari-soja-sos-186ml/sad si me spasila, pogledala sam deklaraciju na onom mom amoy soja sosu, i zbilja ima secera. istina, daleko, daleko manje nego u hajncovom, ali ima... dakle, leti iz frizidera :-))nista onda, povlacim pitanje, a ovaj tamari cu da pazarim...:-)
ivy Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 (edited) zato sam i pitala..ako ne smeš da jedeš šećer pod hitno usvoji čitanje sadržaja i etiketa svakog industrijski preradjenog i upkovanog proizvoda :) Edited May 20, 2013 by ivy
nezvanova Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 dadada...to bi bilo vrlo korisno, znam. no, to bi podrazumevalo nosenje cvika uvek i svuda sa sobom, a to mi i nije navika. jedino me spasava sto koristim vrlo, vrlo malo preradjene hrane. uglavnom sve sa pijace, eventualno iz prodavnica zdrave hrane, u marketima pazarim sad vec jako malo toga...ali eto, zapao mi taj soja sos jer kada sam ga jela cinilo mi se da je bez secera, ali to je bilo davno, kada nisam toliko pazila na sastav.
Indy Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Povecah veceras za oko 1/3 kolicinu materijala (videti iznad, wok^^^^^^^^^^^^^^) - nije bilo dima uopste! :s_w:Niti je bilo kakva voda trebala, krckalo se fino u svojoj "vodi".
banatjanin Posted May 24, 2013 Posted May 24, 2013 (edited) indy me sad podsetio svojom majstorijom, da priupitam znalce, koji je najbolji sojin sos koji moze da se nabavi kod nas? u mom selu ima samo hajncov/koji sam koristila u prethodnom zivotu, tj dok sam koristila secer/ i neki amoy dark soya sos, koji koristim sada /i to zajedno sa miso pastom, jer mi je nekako nearomatican, miso mu malo pojaca smek/ jer drugih nema u ovdasnjim maxijima, univerima, rodama i ideama...verovatno u prodavnicama zdrave hrane i ima jos neki, ali ako mozete da mi preporucite dobre, rado cu ih potraziti u bgdu ili na netu /sve vise neverovatnih stvari salju lanci zdrave hrane expres postom; ja narucivala sojino kiselo mleko, stizalo regularno/kikoman i samo kikoman, ništa osim kikomanahttp://www.kikkoman.eu/consumer/ Edited May 24, 2013 by banatjanin
nisam ja Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 imam pakovanje špageta.kako da ih spremim uz brzopotezni cim do marketa?visoko se vrednuju jednostavni recepti, da ne kažem volovski :D
renne Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 Mleveno meso, paradajz iz tetrapaka lukПослато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
nisam ja Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 !fala renia sam profi porinuo špagete u vodu, sve se blenda formirala. daklem, uzo neki pack mešanog mlevenog, koga sam na luku dinstno, suno konzervu pelata i dodo kum što je kuvo paradajs. ima ovaj starmali bluk što je formirao čenove al ne i opnu onu jaku još. to mi do jaja. ima miris brukica. pola dinsto pola preko paradajsa, povrtnu kocku smrvio, peršuna i bosiljka, 2 feferone i malo kiseline iz iste tegle. trebalo je cukra malo turit, da...
gospa buba Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 imam pakovanje špageta.kako da ih spremim uz brzopotezni cim do marketa?visoko se vrednuju jednostavni recepti, da ne kažem volovski :Dvrlo sitno oba luka, vegetu, alevu, biber (moz da pomogne i ako ima kaki zuti kari), origano (ili neko drugo zelenje, shtagod), sve to na ulje vrlo kratko + ili kechap ili neki paradajz pire, vrlo malo, tek radi ukusa, skuvane rezance u to, promuljash po ulju minut, da se razidje po rezancima.vazno je samo da je ljuto :D
aram Posted May 26, 2013 Posted May 26, 2013 e za te ljute, preporucam i varijantu bez paradajza a sa prezlama. prezle u tiganj, mulje, moze bluka malo i presuna. zatim obavezna gomila sveze samlevenog bibera, pa kad prezle postanu zlataste pomesati ih sa spagetama.
Recommended Posts