barrcode Posted January 20 Author Posted January 20 bili juče na La Dolu (eno je antena na vrhu), vrh za koji je Gete rekao da ima "najlepši pogled na celom svetu" usput videli baš dosta divokoza. spuštali se nazad sa druge strane, koja je kao severna bila potpuno zaleđena, a mi ni krampone ni krplje. jedan katastrofalni previd. 1 7
barrcode Posted January 22 Author Posted January 22 greota je bila propustiti ovakav dan (naročito što nam sada sledi loše vreme) Lep greben na vrhu. nakupih 900m uspona na kraju dana. Pointe de Bellevue (2042m), CH u dolini debeli oblaci i mrak. vidi se krst na vrhu na prvoj slici, u centru 1 6
ivy Posted February 3 Posted February 3 juce bili na Fruskoj i najzad 15tak km malo jacim tempom...idemo mi svaki vikend ali ug 10tak km to ni ne racunam.. kada se sa grebena Fruske spustis dole,na bilo koju stranu,i vrati se gore to je 10tak km a za vise ipak treba jos koji potok bas je prijalo...nemam vise ekipu za malo duze..rekla sam tom drugu koji je juce vodio a nismo dugo setali zajedno da me zove kad ide tako 15tak za pocetak pa cemo polako povecavati
barrcode Posted February 4 Author Posted February 4 Bela Vanila (Vanil Blanc - 1828m), ne mnogo visoka, ali ima jako elegantan greben. Pozadi čuveni Dan d Lis (Dent de Lys, bio al leti) a u sredini vrh sjajnog imena .... GRAND SEX . Vanil inače znači vrh na nekom najarhaičnijem romanskom jeziku, tj nema veze sa vanilom. Elem dosta snega od 1200m, omanuli stazu (uvek problem zimi), jako se izmorili, al zadovoljni. 1100m uspona. 3
barrcode Posted February 5 Author Posted February 5 zabrovih da dodam gopro snimak završnog grebena: https://gopro.com/v/69pR1Vr9ap0NQ 1 1 1 1
bey Posted February 14 Posted February 14 (edited) ovaj barrcode nije normalan ali praznim telefon i nakupilo se malih planina od prošle i ove godine suvobor u magli je nešto nadzemaljsko. krenuli smo sa najavom o sunčanom danu, a dočekala nas je lepotica u dubokom snu i prelepi, beskrajni, omamljujući void, koji je u kompletu sa isto tako beskonačnom tišinom stvarao pomalo spacey feeling. emocije na max kada smo stigli do suvoborske doline koja je izgledala baš kako ju je opisao BĆ u vremenu smrti, zavejana snegom i pokrivena maglom lokalni redari Spoiler Edited February 14 by bey 2 5 2
bey Posted Tuesday at 17:20 Posted Tuesday at 17:20 ovčar put nas je vodio preko manastira sv.trojice dan je bio oblačan, povremeno je padao sneg, pa se ne vide najlepše meandri morave. svakako planiramo na proleće na kablar, odatle bi trebalo da je pogled još lepši. u povratku smo svratili do manastira sretenje gde su nas monahinje služile čajem i kolačima, a crkvica je kao slikovnica i kablar sa onom accident waiting to happen na vrhu edit prethodnog posta: sada vidim da sam napisala BĆ za dobricu. koji sam ćaci. 1 2 1
barrcode Posted Wednesday at 05:52 Author Posted Wednesday at 05:52 L Šarmo / Le Charmoz (2366m) u najzabačenijem delu Šamoni doline. Oko njega dosta viših planina, ali nedospunih zimi zbog lavina. Lepo vreme možda i previše toplo. 1037m uspona, a to zimi, tj sa sve onim min 4x težim rancem nego leti nije lagan poduhvat. Tehnički na kraju recimo zanimljivo. Elem eno Mon Blana pozadi, skroz desno. Šamoni dolina uvek, uvek sjajno iskustvo - world capital of alpinism, grad gori ujutru od adrenalna. svi ti ljudi, došli sa svih strana sveta, spremaju se za neke manje ili više sumanute sportske poduhvate. Zimi i leti. 1 2
bey Posted Wednesday at 15:38 Posted Wednesday at 15:38 ^wow! a kod nas rudnik i lep je isto jutro je bilo vedro, pa se u daljini može videti ostrvica dva ostrvca što izviruju iz poslednjih slojeva ove plavičaste torte su ovčar i kablar (pogled sa banetovog vrha) redari Spoiler na položaju 1
bey Posted Wednesday at 15:42 Posted Wednesday at 15:42 maljen/divčibare (ako mi neko ubuduće pomene čist vazduh na divčibarama, peglaću) pratnja Spoiler 1 2
barrcode Posted Wednesday at 15:59 Author Posted Wednesday at 15:59 14 minutes ago, bey said: maljen/divčibare (ako mi neko ubuduće pomene čist vazduh na divčibarama, peglaću) Reveal hidden contents pamtim kao jednu od najlepših 1dnevnih tura iz Bg: Divčibare-RavnaGOra-Rajac, mislim da ima 30km. Prelepo, potpuno raznovrsno, deluje kao da je negde na američkom Srednjem zapadu, a ne na manje od 100km od BG. 1
bey Posted Wednesday at 16:07 Posted Wednesday at 16:07 bukulja, uzduž i popreko. pošto nije mn, visoka, dva puta smo išli do vrha i nazad sa različitih strana na kraju se nakupilo nekih 900 m uspona i mnogo majanja po minusu i vetru, ali ne žalim se, bilo je prelepno! (ok, u ovaj skor je ušlo i neko majanje po gradu posle) Spoiler ne znam kako sam zamišljala tu scenu dok sam čitala robin huda kao mala, ali prva stvar koja mi je prošla kroz glavu kada sam ugledala ovaj prizor je bila: mali džon spring is in the air Spoiler hotel transilvanija Spoiler 2 2
ivy Posted Thursday at 07:26 Posted Thursday at 07:26 15 hours ago, barrcode said: pamtim kao jednu od najlepših 1dnevnih tura iz Bg: Divčibare-RavnaGOra-Rajac, mislim da ima 30km. Prelepo, potpuno raznovrsno, deluje kao da je negde na američkom Srednjem zapadu, a ne na manje od 100km od BG. to je meni zelja,kroz Tometino polje....moji drugari su to radili ali sa spavanjem na Rajcu pa sutradan nazad ali ja tada nisam bila spremna za tu avanturu..
barrcode Posted Thursday at 07:59 Author Posted Thursday at 07:59 29 minutes ago, ivy said: to je meni zelja,kroz Tometino polje....moji drugari su to radili ali sa spavanjem na Rajcu pa sutradan nazad ali ja tada nisam bila spremna za tu avanturu.. izvidljivo jedino u okviru jedne ture sa nekim od planinarskih klubova, tj sa njihovom infrastrukturom, tj sa vozačem koje će vas ostaviti na DIvčibarama, a pokupiti na Rajcu. (proleće ili jesen, predugačko je i prenisko za leto. zbog vrućine, naravno) kada smo kod Divčibara, jedna od sjajnih tura je i kanjonom Crne reke. (tu isto treba infrastruktura nekog kluba, jer takođe nije kružna tura) (ovo isključivo leti, kada je protok kroz kanjon mali.
Recommended Posts