namenski Posted September 20, 2020 Posted September 20, 2020 Zna li se stogod o poreklu, etimologiji staroplaninskog Rosomana/Росомача, reka/selo/kanjon...: u Makedoniji, na putu iz Gradskog ka Prilepu postoji selo Rosoman, takodje je planina, ka Pletvaru i prevoju pozamasne NM, preko 1000 m..
Mil@n Posted September 21, 2020 Posted September 21, 2020 (edited) Pre nego okačim fotke sa ovovikendske akcije a to je poseta Bugarskoj, Nacionalnom parku Pirin i usponu na 3. najveći vrh Balkana - vihren + još 5 vrhova malo nižih (Kutelo 1 i 2 2908 i 2907, Banski Suhodol 2884, Mala Todorka 2706, Todorin Vrh 2746) - evo fotki sa nekih prošlih akcija koje mislim da su zanimljive destinacije a skroz su nekomercionalne. Prvo Tometino Polje, lepo parče prirode malo dalje od Divčibara. Dosta je pusto što mi se jako sviđa, prirodni predeli su pitomi, zanimljivi. Edited September 21, 2020 by Mil@n 7
zmanic Posted September 27, 2020 Posted September 27, 2020 Prplazio sam Visočicom ispod pećine desetine puta, ali nikad se nisam popeo da virnem unutra. Prvi sledeći put zadatak: 1
Mil@n Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 (edited) Zaboravih da nastavim niz. Predeo Azbukovica, Gvozdačke Stene, pogled na sve Valjevske planine okolo, Povlen, Bobija, i sl. Sa druge strane, Drina, Bosna... Edited October 2, 2020 by Mil@n 8 1
ivy Posted October 2, 2020 Posted October 2, 2020 tu sam ja letela,ima malo dalje start Okletac ali se leti na tom grebenu preko tih stena..predivno je! 1
Mil@n Posted October 14, 2020 Posted October 14, 2020 Juče sam se vratio iz Republike Srpske posle uspona na Volujak (Velika Vlasulja 2337mnv) i Orjen (Velika Jastrebica 1865 i Vučji Zub 1804) no o tome ću kada dođu te fotke na red, kasnim 3 akcije, tj na redu je Miroč, Đerdapska klisura, moj omiljeni i /ubedljivo/ najlepši deo Srbije. Lepa tura od nekih 17km sa fantastičnim vidikovcima i pogledima na Dunav, najlepši na celom toku Dunava. 8
ivy Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 bas su vam masovne akcije...super je Miroc,lepa suma,lepi vidikovci,uzivancija.. mene fejsbuk pocetio danas,pre godinu dana Prokletije 5
Anonymous Posted October 15, 2020 Posted October 15, 2020 On 14.10.2020. at 20:32, Mil@n said: Juče sam se vratio iz Republike Srpske posle uspona na Volujak (Velika Vlasulja 2337mnv) i Orjen (Velika Jastrebica 1865 i Vučji Zub 1804) no o tome ću kada dođu te fotke na red, kasnim 3 akcije, tj na redu je Miroč, Đerdapska klisura, moj omiljeni i /ubedljivo/ najlepši deo Srbije. Lepa tura od nekih 17km sa fantastičnim vidikovcima i pogledima na Dunav, najlepši na celom toku Dunava. Stvarno ste bili na Vučjem zubu? Mogli ste u dom kod nas da svratite. Cenim da ste išli iz Zubaca. 1
Mil@n Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 13 hours ago, Anonymous said: Stvarno ste bili na Vučjem zubu? Mogli ste u dom kod nas da svratite. Cenim da ste išli iz Zubaca. Ne, izmislio sam To je tradicionalna akcija društva Vučji Zub iz Trebinja. Prvi dan smo solo išli Volujak, pa sutra dan sa ovima na Vučji zub. Jako zanimljiv uspon! Iz Trebinja kolima do obnovljenog doma na Ublima, pa odande sa svima dalje.
Anonymous Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Da jeste, moj prijatelj išao prošle godine. Isto sam ga bio pitao što nije kod nas svratio.
Anonymous Posted October 16, 2020 Posted October 16, 2020 Za te Uble sam čuo lepe priče, ali nikad nisam bio tamo.
Anonymous Posted December 20, 2020 Posted December 20, 2020 Quote Stefan Rusov i Milica Mirjanić pronađeni su večeras posle više od 40 sati potrage, nakon što su nestali na planini Beljanici, a mladić je za portal Novosti ispričao da je premoren posle toliko sati provedenih na planini, ali i da im je koliba u kojoj su prespavali spasila život. Mladi par pronađen je danas u blizini mesta Brezovica. “Malo me je sada popustio adrenalin, i sustigao me je umor. Dobro smo i Milica i ja, sve je sada u redu. Ne bi se dobro završilo da nismo naleteli na kolibu. Bio je mrkli mrak, samo smo uleteli unutra. Mislili smo da ćemo naći neke meštane u okolini, međutim svuda je pustoš tamo, nije bilo apsolutno nikoga”, rekao je mladić za taj portal. Iako je najpre saopšteno da se paru na putu ka izletištu pokvario automobil, mladić je istakao da su tokom vožnje naišli na duboki sneg, pa su, kako ne bi trošili gorivo na grejanje, rešili da se sklone u kolibu. “Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u potrazi, i medijima koji su digli buku i na taj način pomogli potragu”, dodao je Stefan. Podsetimo, u potragu za ovim parom bilo je uključeno nekoliko desetina pripadnika MUP, Gorske službe, ali i helikopterska jedinica. Par je pronađen večeras u Lisinama i oni su u dobrom zdravstvenom stanju. Toliko o bezopasnim srpskim planinama, što me neki put ubeđuju. Beljanica je pitomina, ali svaka planina može da se pretvori u pakao.
Recommended Posts