Mil@n Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Lud čovek.. https://www.youtube.com/watch?v=UcaHDvYKkMk
Mil@n Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 16. idem u Maroko, nadam se da već 17. palim ka najvišem vrhu Atlasa i da se 18. oko podneva ispenjavam na isti tj Tubkal. :) Malo mi frka pošto ću ići sam, ostatak ekipe će me čeka u Marakešu, pa valjda neću promašiti negde skretanje. :D A i natruntaću se dobro, kontam da je preko 3k u martu zimoća gde god. Jedino se nadam da se sneg neće meriti metrima.
Anonymous Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 U lepo. Što ti je frka što ideš sam, to je najlepše, udariš tempo koji tebi odgovara, praviš pauze kad ti želiš, a ne kad drugi hoće, vratiš se nazad ukoliko ti dopizdi, ili obiđeš nešto što u grupi ne bi mogao. Ponesi neki dobar GPS treker za svaki slučaj.
Mil@n Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 U lepo. Što ti je frka što ideš sam, to je najlepše, udariš tempo koji tebi odgovara, praviš pauze kad ti želiš, a ne kad drugi hoće, vratiš se nazad ukoliko ti dopizdi, ili obiđeš nešto što u grupi ne bi mogao. Ne u tom smislu, u tom smislu iskreno jedva čekam. Ima da pocepam planinu. :) Nego orijentacija, ovo ono, valjda je dobro markirano i sl. GPS trakere nisam nikada koristio.. Kontam da će neko da polazi isto jutro, pa ću da se prišljamčim. :D Grupa prijatelja je bila pre par godina, i zajebaše se negde na samom startu, pukli 4, 5 sati dok su se vratili na rutu... Skontaću se, ne sumnjam.
barrcode Posted March 10, 2015 Author Posted March 10, 2015 bravo. ja ću tamo u oktobru. zimski uspon na 4100m jeste za svako poštovanje. prati vreme ovde:http://www.mountain-forecast.com/peaks/Toubkal/forecasts/4167 imaš li svu potrebnu opremu? cepin više manje, ali bih ja u tvom slučaju svakako nosip dereze.
Mil@n Posted March 10, 2015 Posted March 10, 2015 Svu potrebnu opremu? Nemam. :) Utopliću se dobro za vrh i to je to, da budem iskren, nemam ništa od opreme za sneg, osim kamašni.
barrcode Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 zimski uspon na 4000+ m, nije to jednostavno. pa i u Africi. mogu samo da ti prenesem šta piše na summitpost-u : Essential Gearin winter, crampons are strongly advisable. Some people use a rope for the summit ridge.
Arkadija Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 16. idem u Maroko, nadam se da već 17. palim ka najvišem vrhu Atlasa i da se 18. oko podneva ispenjavam na isti tj Tubkal. :) Divno. Slikaj malo, pa podeli ovde sa nama.
Mil@n Posted March 11, 2015 Posted March 11, 2015 (edited) zimski uspon na 4000+ m, nije to jednostavno. pa i u Africi. mogu samo da ti prenesem šta piše na summitpost-u : Majku mu, ja sve kontam kao proleće :) A i na onom sajtu za vreme kažu da je oko 2000m 16, 17c, koliko snega može da bude gore? @Arkadija - sure i will. :) Edited March 11, 2015 by Glas RazumaN
barrcode Posted March 11, 2015 Author Posted March 11, 2015 Pa jeste tamo dole u Marakesu prolece, ali se radi o planincini sa svojih 4100m, a koliko vidim na mountain forcast-u 0C je negde na 3400m. Spavas u planinarskom domu, pozovi njih i pitaj ih za situaciju. Tako je najbolje. Evo sta kaze Summitpost za Toubkal: February and March are normally the worst periods. Snow settles down to 1.400 m in winter and in spring retreats to about 3.000 m. From early July pockets of snow remain in hollows and gullies above 3.000 m and by end August all traces of snow may have gone.
Mil@n Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 Ipak ništa.. Prvo sam stigao kasno u Imlil jer se put do istog nenormalno rastegao, problemi sa kombijem, presedanje i sl.. Ipak sam krenuo nadajući se da ću da uspem da spičim barem do doma 3150 iako kažu da treba od 4 do 5 sati.. Znao sam takođe da je sneg problem, ali sam rešio da se informišem na licu mesta pa ako je frka da on m barem samo do doma.. Međutim, snega ima i pre doma dobrih sat sat i po.. Danas i sutra su najavljivali kišu ovde i pošto sam odmakao sat i po, 2 od sela naleteo je ogroman oblak i rešio sam da se vrnem.. Nisam hteo da se zajebavam.. Ispostavilo se pametno jer jer ogromna pljuščina nastala i padala skoro sat, dok nisam napustio selo. Malo mi je žao, ali da sam nastavio napatio bi se ko Isus..
Anonymous Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Ipak ništa.. Prvo sam stigao kasno u Imlil jer se put do istog nenormalno rastegao, problemi sa kombijem, presedanje i sl.. Ipak sam krenuo nadajući se da ću da uspem da spičim barem do doma 3150 iako kažu da treba od 4 do 5 sati.. Znao sam takođe da je sneg problem, ali sam rešio da se informišem na licu mesta pa ako je frka da on m barem samo do doma.. Međutim, snega ima i pre doma dobrih sat sat i po.. Danas i sutra su najavljivali kišu ovde i pošto sam odmakao sat i po, 2 od sela naleteo je ogroman oblak i rešio sam da se vrnem.. Nisam hteo da se zajebavam.. Ispostavilo se pametno jer jer ogromna pljuščina nastala i padala skoro sat, dok nisam napustio selo. Malo mi je žao, ali da sam nastavio napatio bi se ko Isus.. Pametno. Neki je put je veći uspeh odustati nego izigravati heroja.
Elmer Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 (edited) Unutrašnjost Vučje jame, sa noćnog uspona na Subru (Orjen) Sa vukom bi se i dogovorili, samo kad smo se sklonili sa vetra :D Edited March 22, 2015 by Elmer
Elmer Posted March 22, 2015 Posted March 22, 2015 (edited) A planinari, je li se i vama kad desilo da vam se nakon nekog celodnevnog planinarenja po jako strmim predelima bez većih pauza, ispod kolena nakon par dana pojavi otok poput kesica (malo više ka unutrašnoj strani kolena) i to na oba? To nadam se prolazi samo od sebe nakon par nedelja, a ja u međuvremenu svoje aktivnosti uredno ne zanemarujem :D Drugo pitanje: da nije neko išao na uspon Rila-Pirin-Olimp i kakvi su lični utisci? :) Edited March 22, 2015 by Elmer
Recommended Posts