February 4Feb 4 7 hours ago, Zabalujev said: Najavio je čovek odavno. https://vreme.com/vreme-uzivanja/savrseni-stranci/ Auh kako tezak tekst :(
February 4Feb 4 Mnogo sam ga voleo, nekako cak umislio da cu ga upoznati i pricati sa njim. Jak lik i karakter, ljudina. Slava mu.
February 4Feb 4 Popular Post Počivaj u miru Teofile. Značio si....postoje neki ljudi koji su se osećali manje usamljeno i bolje emocionalno kad su te čitali i znali da postojiš. Hvala ti.
February 5Feb 5 Popular Post 16 hours ago, Nikodije said: Čitao sam od Teofila sve što je moglo da se nađe na netu, Peščanik, Vreme, Slobodna Evropa, neki blogovi... nismo bili ideološki bliski, ali u slučaju Teofila to nije toliko bitno. Prosto moraš da ceniš njegovu hrabrost i beskompromisnost zbog koje su mu mandrili razbili glavu. Video sam ga bar 100 puta na predstavama, filmskim festivalima i u čuvenoj osamdesettrojci. Nisam ga upoznao, nažalost. Rip. Meni je Teofil pomogao da se 90tih osećam manje usamljeno, na način na koji je to Đuzepe opisao. Na zidovima sobe sam imao isečke iz njegovih tekstova pored postera muzičkih grupa koje su me nekako držale iznad vode kada sam pomišljao da ne mogu da izdržim sve to. Ali, nevezano za bliskost stavova i emocija koju sam osećao ka njemu u tom gadnom vremenu, Teofil je pre svega bio ispravan čovek, koji je stavljao ispravnost ljudi ispred "ispravnosti" ideologije. To što si ti, iz drugačije ideološke pozicije prepoznao kod njega govori upravo to o njemu. Ali govori i o tebi. Jer čovek prepoznaje čoveka. Hvala ti na tome.
February 5Feb 5 E da - Teofil je na fesbuku imao nenadjebiv obicaj da nam servira vesti stare 7+ dana. Bukvalno te resetuje vescu koja je prakticno od juce a zatrpana sa milion afera koje su se u medjuvremenu desile.
February 5Feb 5 1 hour ago, Caligula said: E da - Teofil je na fesbuku imao nenadjebiv obicaj da nam servira vesti stare 7+ dana. Bukvalno te resetuje vescu koja je prakticno od juce a zatrpana sa milion afera koje su se u medjuvremenu desile. To nije njegov profil, govorio je o tome kako strahuje da ne objave nešto sa čime se ne slaže iako samo prenose kolumne.
February 5Feb 5 Just now, msv said: To nije njegov profil, govorio je o tome kako strahuje da ne objave nešto sa čime se ne slaže iako samo prenose kolumne. Nisam to znao - profil se zove Teofil i deluje da je Teofil Kako god, dobra je taktika "kasnjenja" sa vestima, ovo nisam pojma imao da nije njegov FB
February 5Feb 5 Ne znam da li se neko od vas seca dnevnog lista "Gradjanin"? Izlazio neke "97-98, ako se dobro secam. Vlasnik bio Tijanic (dok je jos bio gradjanin, s velikim g), a Teofil je imao svoju kolumnu. Mislim da jos uvek imam kuci u Srbiji isecke tih clanaka, moracu potraziti kad dodjem. R.I.P.
February 5Feb 5 https://www.jutarnji.hr/kultura/knjizevnost/ovo-je-prokleto-nepravedno-teofilu-pancicu-se-pred-ocima-zbivalo-ono-sto-je-godinama-prizeljkivao-budenje-srbije-15549562
February 5Feb 5 Jedan Teofilov rant vredan pažnje. "Ja kad čujem da je neko razočaran, odmah se hvatam za pištolj"....Carlin level of wisdom na srpskohrvatskom jeziku ...što je prava retkost.
February 5Feb 5 11 hours ago, Caligula said: Nisam to znao - profil se zove Teofil i deluje da je Teofil Kako god, dobra je taktika "kasnjenja" sa vestima, ovo nisam pojma imao da nije njegov FB Ma kakvi. Pa još na b92 forumu je bila priča o Teofilu koji prezire sve društvene mreže, forume....sve