Notorious Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Ne može mu niko ništa, ali krug neprijatelja roditelja (pretpostavljam da se na njih odnosi ono "vama") se sve više širi. Baš me zanima kako li će da okvalifikuje učesnike tribine iz Betinog posta, mnogima nije ni do gležnjeva, ni po nivou edukacije ni po praktičnom iskustvu.
betty Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 ja kapiram da notorious samo trlja ruke od radosti i da zato spominje vesnu brzev :)
betty Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 izgleda da je prilicno dokurcilo ljudima iz struke njegovo dezurstvo po medijima, stize naplata. i meni se cini da ce sad krenuti napadi sa raznih strana i da nece znati sta ga je snaslo.
Notorious Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 (edited) Peticija je očigledno pogrešan termin, ali moja poenta je bila da bi sigurno više ljudi potpisalo da su znali za to. Stvarno ne znam kako je bez psihijatrijske edukacije stigao tamo gde je, negde mi se podrazumevalo da je psihijatar. Slažem se da stručni ljudi treba da mu definitivno stanu na put, zato što je štetočina. Nisam imala nameru da potcenim bilo koga od potpisnika ili učesnika predstojeće tribine, samo mislim da je Vesna Brzev, prvenstveno zbog izuzetnog kliničkog iskustva, pravi čovek za razbucavanje Zoće. Ne zato što je njega teško razbucati i niko drugi to ne bi mogao, nego upravo zbog njenog rejtinga vrhunskog terapeuta. et betty: baš to Edited December 11, 2014 by nautilus
Takeshi Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 i meni se cini da ce sad krenuti napadi sa raznih strana i da nece znati sta ga je snaslo. vec se iz njegovog komentara o "strucnjacima" vidi smer. vrlo malo o istrazivanjima, vise o interesnim grupama, napadima na srpsku porodicu i agencijama za oduzimanju dece... dosta plodne teze za siroku javnost, to je njegov cilj. a opet, morace psiholozi i psihijatri (tj. udruzenja) da odrade svoj javni dug, kada se vec pojavio ozbiljniji povod, ako konacno dobiju malo vise prostora u medijima.
betty Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 (edited) ^a da se ne lazemo, i zato sto je zena zmaj :) Edited December 11, 2014 by betty
Notorious Posted December 11, 2014 Posted December 11, 2014 Jedan od važnijih razloga za moje simpatije prema njoj :)
Bojan Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Čitajući Adlera pomislio sam kako danas mora postojati kakav-takav konsenzus u vezi telesnog kažnjavanja dece. Međutim, prevideo sam činjenicu da suviše često nailazim na ljude koji kažu: "Tukli su me kad sam bio mali i jel mi nešto fali?" Ova rasprava će u političkom smislu definitivno doći na liniju otpora prema vrednostima mrske zapadne civilizacije (zapravo već i jeste tu). Tako će ova obezglavljena sredina, pored mnoštva individualnih iluzija, moći i dalje da hrani kolektivnu iluziju o sopstvenom, valjanom, alternativnom putu. Iz sinoćne debate na RTS se vidi da Milivojević gubi u jednoj argumentovanoj raspravi. Samo je pitanje postoje li uši da to čuju.
kgmr Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Peticija je očigledno pogrešan termin, ali moja poenta je bila da bi sigurno više ljudi potpisalo da su znali za to. Stvarno ne znam kako je bez psihijatrijske edukacije stigao tamo gde je, negde mi se podrazumevalo da je psihijatar. Slažem se da stručni ljudi treba da mu definitivno stanu na put, zato što je štetočina. Nisam imala nameru da potcenim bilo koga od potpisnika ili učesnika predstojeće tribine, samo mislim da je Vesna Brzev, prvenstveno zbog izuzetnog kliničkog iskustva, pravi čovek za razbucavanje Zoće. Ne zato što je njega teško razbucati i niko drugi to ne bi mogao, nego upravo zbog njenog rejtinga vrhunskog terapeuta. et betty: baš to izvini.
nera Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Čitajući Adlera pomislio sam kako danas mora postojati kakav-takav konsenzus u vezi telesnog kažnjavanja dece. Međutim, prevideo sam činjenicu da suviše često nailazim na ljude koji kažu: "Tukli su me kad sam bio mali i jel mi nešto fali?" Ova rasprava će u političkom smislu definitivno doći na liniju otpora prema vrednostima mrske zapadne civilizacije (zapravo već i jeste tu). Tako će ova obezglavljena sredina, pored mnoštva individualnih iluzija, moći i dalje da hrani kolektivnu iluziju o sopstvenom, valjanom, alternativnom putu. Iz sinoćne debate na RTS se vidi da Milivojević gubi u jednoj argumentovanoj raspravi. Samo je pitanje postoje li uši da to čuju. Ovo je i meni najjaci utisak. Cini mi se da previdjamo koliko je uspesna kampanja "Sta nam rade, mrska EU nam namece ....... upisati po zelji, u ovom slucaju ide obicno postace nam deca gola kurva i narkoman bez batina". KM je lepo formulisala pre par strana da on zapravo podilazi (losim) roditeljima. Kad god slusam neku diskusiju oko vaspitanja, glavni argumenti za ne-bavljenje decom su umor roditelja posto rade po ceo dan i nemaju vremena da se posvete detetu u meri koja je potrebna za kvalitetno vaspitavanje, pa im deca izmaknu kontroli i sta onda drugo da rade osim da potegnu batine i teze kazne. Da, narocito se naglasava da mozda mozes i da kontrolises dete bez batina dok ne krene u skolu ali tad mora jer drugacije ne ide (mada, argumenti su dodatno prilagodljivi i zavise od uzrasta dece onog ko se izjasnjava da ne kaznjava fizicki decu). Jos nesto, vrlo sam pesimisticna da ikakvog uticaja ima potezanje njegove nestrucnosti. Ljudi sa kojima komuniciram svakodnevno slezu ramenima na sve lazne diplome i samozvane strucnjake, poverenje koje daju zavisi samo od toga koliko se necija prica poklapa sa njihovim stavovima i koliko je dobro upakovana. I sad se vi/ja/mi ovde nadamo da ce do nekoga dopreti da je on nestrucan kad samo njega slusaju i citaju mesecima. Naravno, iskreno zelim da sam potpuno u krivu i da ce strucna zajednica uspeti da raskrinka pajaca.
morgana Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) pa ako ova rasprava bude isla linijom zapad/treci svijet zastupnici neuvodjenja zakona ce potegnuti primjer velike britanije koja takodje nije izglasala zakon o zabrani kako je to ovdje terminoloski postavljeno tjelesne kazne mislim nije ovo civilizacijsko pitanje bilo bi super da milivojevicu neko da po nosu iz raznih razloga ali poistovjecivanje udaranja djece po dupetu sa otporom uvodjenju vrijednosti zapadne civilizacije niti stoji logicki niti se podudara sa praksom debata o uvodjenju zakona treba da bude postavljena tako da javnost cuje smislene argumente obje strane, a to ce biti na medijima da sprovedu Edited December 12, 2014 by morgana
kgmr Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Čitajući Adlera pomislio sam kako danas mora postojati kakav-takav konsenzus u vezi telesnog kažnjavanja dece. Međutim, prevideo sam činjenicu da suviše često nailazim na ljude koji kažu: "Tukli su me kad sam bio mali i jel mi nešto fali?" Ova rasprava će u političkom smislu definitivno doći na liniju otpora prema vrednostima mrske zapadne civilizacije (zapravo već i jeste tu). Tako će ova obezglavljena sredina, pored mnoštva individualnih iluzija, moći i dalje da hrani kolektivnu iluziju o sopstvenom, valjanom, alternativnom putu. Iz sinoćne debate na RTS se vidi da Milivojević gubi u jednoj argumentovanoj raspravi. Samo je pitanje postoje li uši da to čuju. jeste, ja bih volela da se to izbegne, taj njegov spin je vrhunski potez. pri cemu se uvek, ali uvek povlaci taj kvaziargument o mesanju drzave u porodicu. jos jedan vrhunski spin. svaka mu cast na tome. ponekad, mada vrlo retko, pitam se da li on veruje u sve sto prica. kao sto je gazza opisivao, kako li izgleda proces osmisljavanja preciznosti snage i smera udarca i toga koliko treba da traje crvenilo.
kgmr Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 debata o uvodjenju zakona treba da bude postavljena tako da javnost cuje smislene argumente obje strane, a to ce biti na medijima da sprovedu i ja mislim da je sada medijima povecana odgovornost
nera Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 debata o uvodjenju zakona treba da bude postavljena tako da javnost cuje smislene argumente obje strane, a to ce biti na medijima da sprovedu Pa ovo i jeste poenta, samo se bojim da se nece desiti. Ne znam kako preciznije da se izrazim, rasprave na ovu temu koje cujem oko sebe (od roditelja dece raznih uzrasta) se svode na to da neki milivojevic upozorava roditelje da ako se zakon o zabrani kaznjavanja usvoji oni nece smeti ni da popreko pogledaju svoje dete a kamoli da mu podviknu, zabrane nesto, bilo kakvo telesno kaznjavanje se cak vrlo retko i pominje u tim diskusijama, jedino to udaranje po dupetu, nisam mislila da roditelji koje znam brane svoje pravo da mlate decu. Nazalost, on je jako dobro procenio svoju ciljnu grupu i ispaljuje prave strele u njihovom pravcu. Pozdravljam svaku strucnu i drugu javnost koja ce se zaloziti da se cuje i druga strana.
kgmr Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 oni nece smeti ni da popreko pogledaju svoje dete a kamoli da mu podviknu, zabrane nesto neverovatno koliko je to daleko od realnosti. mislim, ako neko promislja o tehnikama odgoja, to su ti ljudi koji se time bave. on svoju metodu suprotstvalja nevaspitavanju i potpunom prepustanju detetu. mislim, carski on to radi, nema sta. vidim danas da ga politika brani i opet ga pusta da ponavlja sve ovo sto smo mi sad rekli.
Recommended Posts