Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted (edited)

kad prestane da se lažno predstavlja onda možemo pričati i o ideji koja je u samom svom korenu bolesna.

edit: ideji™

Edited by teacher
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

meni se cini da jedno saopstenje ne moze da pokrije sta je preporucena vaspitna tehnika i zasto. ispada da je licno, jer ne moze da se kaze da on koristi tu i tu teoriju, koja je npr. zastarela, jer on ne koristi nikakvu teoriju nego, brat bratu, izmislja. u svakom slucaju, jeste apsolutna odgovornost strucne zajednice da se oglasi sada sa onim sto smatra da je ispravno. ovo je samo imalo za cilj da se razdvoji nauka od kvazi-nauke, a ko ce sta da slusa i cemu da veruje je stvar slobodne volje. 

Posted

Ma ne mislim da jedno saopstenje moze da objasni sve sta treba svakako ali imam utisak da niko nista ne bi ni objasnjavao da zoca ne dize frku oko toga. Ono sto cujem od ljudi iz okruzenja su izjave tipa: 'eto, sad ce da uvedu zakon da ne smes nista ni da kazes detetu a kamoli da lupis po dupetu, uce nam decu da manipulisu roditeljima, deca ce nas sa'raniti kad tako odrastu, itd.' kad pitam odakle im to, eno pise/prica neki milivojevic (vecina ne zna ni ko je on uopste).

@ KM, naravno da ce svako da veruje za sebe sta hoce, nisam mislila da treba ubedjivati ljude na silu, samo kazem da mi je nekako mucno da slusam ljude za koje znam da su na potpuno suprotnoj liniji razmisljanja/delanja od zoce da se slazu s njim i to samo zato sto nemaju pojma sta je zapravo u pitanju.

Izvinjavam se ako sam konfuzna, kuckam na brzaka...

Posted

Zašto među potpisanima nema psihijatara koji su psihoterapeuti?

Nema ni prof. psihoterapije. Baš me iznenadi. :fantom:

Posted (edited)

tema jeste za raspravu, ali su mu argumenti potpuno tanki. samo je otkrio zgodan teren za licnu promociju.

a kako medije ne zanimaju strucne rasprave, istrazivanja, naucni rezultati koji su samo trenutno dostignuce i zbog specificnih tema nisu uklesani kao apsolutne istine. idealno je da se pojavi neko, ko ce zbunjenim ljudima ponuditi jednostavne odgovore na zivotne dileme. deca koja nisu telesno kaznjavana™ (on insistira da je to ispravan termin) - postaju razmazena - nemaju empatiju - ne funkcionisu kao odrasli. u vojvodini je vise samoubistava zbog specificnog vaspitanja, manje je brakova zbog holivuda ... itd.

a za prvo mu je dokaz, istrazivanje americkog advokata(!?) iz '94. po kome je u svedskoj, nakon zabrane ovakvog kaznjavanja 1978. poraslo nasilje za 600%. (posto nasilje ima jednodimenzionalan uzrok, jel). da zabranu nisu uvele mnoge razvijene zemlje, ukljucujuci i ameriku (koja je u vecini ostalih njegovih primera, izvor negativnih trendova, holivud, gej brakovi u javnosti...) i referendum u sloveniji, kojim su gradjani odbili predlog.

i na kraju teorija o interesnim grupama, koje zele da osnivaju agencije za oduzimanje dece.

prilicno bizarna kolekcija, ali ocekujem da ce vecinska javnost biti na njegovoj strani ("ti ces da mi kazes kako da vaspitavam dete"). 

Edited by Takeshi
Posted

Evo i onih "stručnjaka" koji su iznervirani mojim nastupima koji nisu u skladu sa njihovim stavovima, napadaju pokušavajući da me diskredituju u javnosti. Kao što možete primetiti ne pozivaju se ni na jedan protivargument, već pokušavaju da impresioniraju svojim titulama i brojnošću. Nikakva brojnost ne može pretvoriti neistinu u istinu. Pretpostavio sam da će svi oni koji su "umreženi" kao interesna grupa na neki sličan način reagovati, ali sam razočaran što i akademski građani idu "ad hominem", napdaju ličnost, a ne argumente. To jeste žalosno. To su oni koji će ubuduće odlučivati da li ste viknuvši na vlastito dete postali psihički nasilni. Oni meni ne mogu ništa, ali vama ... Dobro zapamtite njihova imena.

To ZM piše na Fejsbuku.

Posted

meni se cini da jedno saopstenje ne moze da pokrije sta je preporucena vaspitna tehnika i zasto. ispada da je licno, jer ne moze da se kaze da on koristi tu i tu teoriju, koja je npr. zastarela, jer on ne koristi nikakvu teoriju nego, brat bratu, izmislja. u svakom slucaju, jeste apsolutna odgovornost strucne zajednice da se oglasi sada sa onim sto smatra da je ispravno. ovo je samo imalo za cilj da se razdvoji nauka od kvazi-nauke, a ko ce sta da slusa i cemu da veruje je stvar slobodne volje. 

Saopstenje je dobrodoslo, ali da bi doslo do raskrinkavanja moraju i mediji da se ukljuce dajuci prostora nekome ko zeli da priupita Milivojevica o par stvari, ali bez publike, telefonskog glasanja i imbecilnog novinara.

Posted (edited)

Zašto među potpisanima nema psihijatara koji su psihoterapeuti?

Nema ni prof. psihoterapije. Baš me iznenadi. :fantom:

Verujem da bi mnogi potpisali peticiju da su znali da postoji, iako je tekst prilično neozbiljno sročen. 

Edited by Notorious
Posted

ekeke

doktorzi_zps3b0e22d7.jpg

notorious, koji ti je problem s tekstom? meni se bas svidja sto samo upozorava da on nije strucan, i ne ide u polemiku. 

Posted

Mislim da su previše akcentovali nestručnost (bez konkretizacije vezane za njegovo lično usavršavanje) za pitanja razvoja i vaspitanja dece, pošto bi, kao psihijatar, morao da poznaje te oblasti (ne možeš da prepoznaš neregularnost u razvoju ako ne poznaješ tipičnu razvojnu trajektoriju, niti možeš išta da radiš sa detetom, osim prepisivanja lekova, ako ne znaš osnovne vaspitne principe i pristupe), iako iz nešto drugačijeg ugla. Kvalifikujući psihologe i pedagoge kao jedine merodavne su, verujem, odbili neke lekare koji se bave dečjom psihijatrijom i psihoterapijom. 

Osim toga, čini mi se da je kritika vrlo uopštena, mogla je da bude potkrepljena sa par konkretnih, na popularan način objašnjenih, kontraargumenata Milivojevićevim stavovima. Vrlo kratko, na primer, fizičko kažnjavanje vodi ponašanju zasnovanom na strahu od kazne a ne na empatiji ili moralnosti. 

Posted

ali on nije psihijatar, on je lekar opste prakse! mozda to treba podvlaciti jasnije ubuduce.

mislim da cilj i nije bio da se polemise sa tezom o fizickom kaznjavanju, nego samo da se upozore roditelji i mediji da nije strucnjak, a da im se dopusti da odluce kako smatraju da treba. mislim, saopstenje za medije treba da bude kratko i ne vrluda, a sad se otvara prostor za dalju diskusiju. pogledala sam kratko veceras emisiju kod olivere kovacevic (valjda?), tamo su ga potpuno razbucale jedna psiholoskinja, jedna pravnica, i, slag na tortu - minja subota. rasprava sa istrazivanjima, argumentima, sve kako treba. ali nije tome mesto u saopstenju za medije.

Posted

Bila sam ubeđena da je psihijatar (iako bi trebalo da znam), imajući u vidu da je na čelu jednog od udruženja psihoterapeuta i apsolutno se slažem da to treba naglašavati. 

Očigledno je da im rasprava na temu fizičkog kažnjavanja nije bila cilj, ali bih se na njihovom mestu bar dotakla toga i dala čitaocima temu za razmišljanje. Ovako se on, kao daleko poznatiji i u javnosti prisutniji od njih, može vaditi upravo onako kako se vadi u komentaru sa fejsa koji si okačila. Zavidnici ad hominem napadaju veličinu. 

Nisam gledala tu emisiju, ali ne sumnjam u to da ga je lako razbucati sa par argumenata. 

Posted

A gle ovaj spisak imena:

PSIHOANALITICKO DRUSTVO SRBIJE I INCEST TRAUMA CENTAR - BEOGRAD
vas pozivaju na press konferenciju-tribinu
“STRUKA I AKTIVIZAM PROTIV FIZICKOG KAZNJAVANJA DECE”
u ponedeljak, 15. decembra 2014. u 18 casova u Centru za kulturnu dekontaminaciju

U 18 CASOVA UVODNA REC:
Vesna Brzev Curcic, Psihoanaliticko drustvo Srbije
Dr Ljiljana Bogavac, Incest Trauma Centar – Beograd

Govore:
Nevena Petrusic, Poverenica za ravnopravnost
Gordana Stevanovic, zamenica Ombudsmana za prava deteta
Biljana Lajovic, Jedinica za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete
Snezana Klasnja, pomocnica ministra za omladinu, Ministarstvo omladine i sporta
Psihoanaliticko drustvo Srbije:
Jasminka Suljagic, predsednica, decija psihoterapeutkinja
Dr Marija Vezmar, psihijatrica, sekretarka za strucne aktivnosti PDS
Nina Popadic, psiholoskinja, decija psihoterapeutkinja
Anka Marjanovic-Radonjic, psiholoskinja, psihoanaliticarka u edukaciji PDS
Tijana Miladinovic, psiholoskinja, generalna sekretarka PDS
Milena Jerotijevic, psiholoskinja Snjezana Mrse, programska direktorka Grupe "Most"
Dragan Popadic, Institut za psihologiju
Dr Slobodan Savic, sudski vestak Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu i predsednik Etickog odbora Vlade Srbije
Dr Milica Pejovic, Drustvo za deciju psihijatriju i srodne struke Srbije i Institut za mentalno zdravlje
Vera Despotovic, predsednica Asocijacije medijatora Srbije
Marija Krivacic, Psihokod - Studio za licno obrazovanje, rast i razvoj
Dragoljub Nedic, direktor Instituta za psihodramu (Evropski akreditovni psihoterapijski trening institut)
Jasminka Veselinovic, direktorka Udruzenja Centar za porodicu, porodicne terapeute i sistemsku, psihoterapijsku edukaciju (CEPTE je pridruzeni clan Evropske asocijacije porodicnih terapeuta EFTE)
Dubravka Radusinovic, Srpska asocijacija za transakcionu analizu (SATA)
Srbijanka Djordjevic, direktorka Komora socijalne zastite Srbije
Zeljka Burgund, Nacionalna decija linija (NADEL Srbija) i FICE Srbija (Udruzenje strucnjaka za podrsku deci i porodici)
Branka Radojevic / Maida Stefanovic, NVO Familia
Zoran Ostojic, Krizni centar za muskarce
Dr Vojislav Curcic, psihijatar-psihoanaliticar, Upravnik Bolnice za psihijatriju KBC “Dr Dragisa Misovic”-Dedinje

Moderatorka: Dusica Popadic, Incest Trauma Centar

Posted

Ovo je već više nego dobra vest, Vesna Brzev bi bila sasvim dovoljna da ga rastavi na atome. 

Posted (edited)
Oni meni ne mogu ništa, ali vama ... Dobro zapamtite njihova imena.

pa on je aleksandar vucic psihoterapije.  ^_^

podli manipulator, koji krijuci se iza javnog interesa, forsira sliku o sopstvenoj velicini.

A gle ovaj spisak imena:

izgleda da je prilicno dokurcilo ljudima iz struke njegovo dezurstvo po medijima, stize naplata. 

Edited by Takeshi