Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted (edited)
:lolol:Ma sve je dobro dok ne počne Windex-om da leči neuroze ;)
To, Windex :lolol: U zoćinom slučaju, ljubav :wub: Edited by pacey defender
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

off:

...Означавамо га као пријатеља, јер нам је у његовом друштву пријатно....
:lolol:Bobe, kava budalaština, ja sam kroz to samo protrčao, ali sad kad si mi skrenuo pažnju, stvarno potpuna besmislica. Prijateljstvo i prijateljski odnosi nisu isto
@pacey defender, @Syme, @Indy!...kako vam je prijatno kada ste zajedno i svirate u zajednicku frulicu......postoje lazni prijateljski odnosi, (kad 1 krene da proganja svojim spasilackim namerama). postoji razlika i zato prijateljstvo nije isto sto i 'prijateljski odnosi'!on:stanje zaljubljenosti u gubitnickom dramskom trouglu i ljubavni odnos u pobednickom. u prvom uzajamno spasavanje i briznost u drugom, pobednickom ...
Posted

Burazeru, imam jedno pitanje, u vezi sa ovim pasusom:

Пуно је оних који налазе неку корист у томе да ми поверујемо да је неки појединац, група, партија или народ – лош, покварен или зао. Да би остварили своје интересе они некога оцрњују и блате како бисмо постали њихов стварни или морални савезник. То чине тако што у нашој свести „цртају” борбу добра и зла кроз драмски троугао којим дефинишу улоге прогониоца, жртве и спасиоца. Образац је увек исти: неко је зли агресор, прогонилац, други је његова невина жртва, а добри трећи људи су спасиоци. Од спасилаца се очекује да почну да прогањају наводног прогониоца. Суштина овог поступка јесте да се приписивањем злобе, та особа (група или народ) дехуманизује. Она је представљена не као човек са којим треба саосећати, већ као демон или ђаво који треба да пати и кога треба немилосрдно уништити. Зато се овај процес назива демонизација или сатанизација.
Ko su to "oni" koji blate i ocrnjuju druge zarad sopstvenih interese, i zar Zoća pričajući o tim "njima" koji zakulisno manipulišu našom percepcijom stvarnosti zapravo ne povlači the ultimate demonizing move - optužujući neku grupu ljudi za konspirološko delovanje?Pošto je iz konteksta jasno i na koga se misli (na one koji su "satanizovali Srbe" tokom poslednjih ratova), zar ne misliš da je to onako prilično jadna nacionalistička konspirologija?
Posted
Burazeru, imam jedno pitanje, u vezi sa ovim pasusom:Ko su to "oni" koji blate i ocrnjuju druge zarad sopstvenih interese, i zar Zoća pričajući o tim "njima" koji zakulisno manipulišu našom percepcijom stvarnosti zapravo ne povlači the ultimate demonizing move - optužujući neku grupu ljudi za konspirološko delovanje?Pošto je iz konteksta jasno i na koga se misli (na one koji su "satanizovali Srbe" tokom poslednjih ratova), zar ne misliš da je to onako prilično jadna nacionalistička konspirologija?
@Syme (pises iz uloge spasioca!)'Пристајање на нечију демонизацију је знак наивности'. (ovo je interes Dr. Z, da ukaze i pojasni kroz clanak.)ps: budi samo analiticar isto kao i On i nemoj da pristajes. tada ces izaci iz uloge spasioca.'zapravo ne povlači the ultimate demonizing move'ukazujes na to i predstavljas Dr. Z kao progonioca, spasavajuci one za koje mislis da ce progutati njegov move i od njih zasigurno pravis zrtve....ps:...ipak, ti si samo pitao, a ja malo isforsirao.
Posted

Kakvo nepodnošljivo trućanje, Bog te tvoj :lolol:

Posted (edited)
@Syme (pises iz uloge spasioca!)'Пристајање на нечију демонизацију је знак наивности'. (ovo je interes Dr. Z, da ukaze i pojasni kroz clanak.)ps: budi samo analiticar isto kao i On i nemoj da pristajes. tada ces izaci iz uloge spasioca.'zapravo ne povlači the ultimate demonizing move'ukazujes na to i predstavljas Dr. Z kao progonioca, spasavajuci one za koje mislis da ce progutati njegov move i od njih zasigurno pravis zrtve....ps:...ipak, ti si samo pitao, a ja malo isforsirao.
Neka bude i tako, ali zar ti sad ne prikazuješ mene kao progonioca, koji demonizuje Zoću, i tako zapravo demonizuješ mene?Vidiš u čemu je problem sa tom prostom shemom? Možeš je primeniti na bilo koga u bilo kome trenutku. Nacisti optužuju Jevreje da kuju zaveru za osvajanje sveta - demonizacija. Jevreji optužuju naciste da hoće da ih istrebe - opet demonizacija. Uopšte, kad god tvrdiš da neko nekome radi o glavi - demonizacija. Edited by Syme
Posted

Meni je ovo ekstra. Ako ne pristaneš na Zoćinu istinu i aktivno joj se suprotstaviš, ti si time preuzeo ulogu "spasioca", umesto da pristaneš na Zoćinu istinu i time preuzmeš poželjnu ulogu analitičara. Pa ovo je oldest trick in the book, sektaško ispiranje mozga 1 na 1.Nastavite, meni je ovde sve jasno, a jasno mi je i zašto pojednostavljuje svoje tekstove - da bi stekao sledbenike među onima koji ne razumeju složenije sadržaje.

Posted (edited)
Citam i ne verujem. Klasican primer panike mozga presvucen u trankvilizam dostojan Jehovinih svedoka. Burazer je, realno, razbio. Ne secam se da smo ovakav nacin pisanja ikada imali na ovom forumu, laskam sebi da sam odavno naucio da citam ali imam ozbiljan problem da se dovucem do kraja recenice a da joj ispratim smisao. Edited by harper lee
Posted
Citam i ne verujem. Klasican primer panike mozga presvucen u trankvilizam dostojan Jehovinih svedoka. Burazer je, realno, razbio. Ne secam se da smo ovakav nacin pisanja ikada imali na ovom forumu, laskam sebi da sam odavno naucio da citam ali imam ozbiljan problem da se dovucem do kraja recenice a da joj ispratim smisao.
huh dobro je. ja sam vec pomislila da sam inzenjer, pa otud... :lolol:
Posted
@Marko M. Dabovicproganjas jer nemas cilj. nepodnosljiva igra snage koju ces verovatno igrati sam sa sobom. pusti malo neke nove termine, izraze, pojmove. izadji iz svog okvira odnosa. nema razloga za srah jer sve je nepodnosljiva lakoca zivljenja koju je Bog stvorio.
Posted
izadji iz svog okvira odnosa. nema razloga za srah jer sve je nepodnosljiva lakoca zivljenja koju je Bog stvorio.
hqdefault.jpg
Posted
huh dobro je. ja sam vec pomislila da sam inzenjer, pa otud... :lolol:
Ma, gde? Kad godinama citas postove stotina ljudi i jasno ti je sta bilo ko od njih pise onda je lako zakljuciti da je tesko poverovati kako je problem u citaocu a ne piscu. Imao je Skot Pek jedan zanimljiv detalj u onoj svojoj popularnoj brosuri koji me uvek natera na osmeh kad ga se setim, nesto u fazonu da je zakljucio kako je slusao sjajnog govornika jer je morao da ucini toliki napor da ga razume da ga je glava zabolela. Na takvim sitnim detaljima smesta skontas s kim imas posla.Ovo sto citamo na ovom topiku je otprilike najblize necemu sto bih nazvao pseudoreligijskom zloupotrebom nauke i predstavlja oblast u kojoj je psihologija najdalje od toga da bude ono sto jeste - nauka. Otuda toliko "Boga" u postovima i taj artificijelni mir coveka koji je spoznao svete tajne (opsta mesta uglavnom) pa ih sa visine deli ovim prasinarima iz laboratorija i kabineta, koji se jadni jos uvek rvu sa nekim statistikama, istrazivanjima, eksperimentima i drugim tricama i kucinama. Najrasireniji poznati oblik pasivne agresije koji je meni poznat.
Posted

a meni ovo kao partija pokera. sime krenuo, burazer podigao ulog, sad cekam da vidim da li ce sime da prati.