Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

Nanese me život i u te krugove, analitičari, kog.-bihejvioralisti, geštaltisti i neki još što su izrasli iz češkog undergrounda s korijenima u liječenju alkoholizma. Štajaznam ima tu svakakvog svijeta, za moj ukus sve to liči na Mount Misery više nego što bi bilo zdravo. Stekao sam dojam da svi imaju isti neprevaziđen problem, naime da standardizacijom praxe osiguraju kvalitetu i odstrane proizvoljnosti. Kad se to podigne još na metanivo osiguranja zajedničkih standarda, većinom završava na preziru prema svima osim jedino ispravne Fronte za oslobođenje Judeje.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
teško je odrediti se prema ovakvim ispovestima - sa jedne strane, kudos na iskrenosti i interesantnoj insajderskoj introspektivi institucije psihoanalize kod nas, sa druge, nisam siguran da je ovaj forum odgovarajuće mesto za tako što (postoji depresija.org)
Nalazim da je psihopatologija pravije mesto od neke depre i par bensedicica. Ukidanje anksiolitika je jedna od najvecih mizerija Djindjine vlade.
Posted

off:

Pa tako se nekako i osećam, Vijetnam i to. I mislim i da si imao sreće i da sam naišao na taj paradajz..Skroz iskreno, ono što znam iz okoline je odnos optrilike malo više negativnih no pozitivnih iskustava, i pritom ne govorim samo o iskustvima sa analitičarima. Ima i jezivih iskustava. Ono što sam čuo od tih jezivih je uglavnom vezano za državne ustanove, zeznuli se ljudi, nisu znali za jadac.Cene... sigurno znam da je cena kod neke profesorke, psihijatrice, 2003 ili 2004. godine bila 20 eura.Danas je kod nekog s tim kvalifikacijama cena obično 40 eura. Za 50-60 minuta, obično.Psiholozi su 2000-2500, okvirno, pisao sam već.Tip šeretskog humora, koji slabo obuzdava isti i koji je jeftin 40 eura za 45 minuta, a s kojim nisam mogao da sarađujem uz takve vrcave distrakcije, pored ostalog, je najbolji, kad uzmem u obzir one koje sam sreo. Ali, jbga....Bila jedna tema na kojoj se govorilo o ovim stvarima. Da sam zapamtio jedan kingmejkerkin post, ne bih ovde imao šta da pričam.@go Mesija, šta reći. Kao profi pacijent sam utepao, bar površinski kod sebe, čim sam postao svestan na kakvo daveštvo može da izađe i koliko može biti neprijatno i nepristojno Neki, izgleda, ne mogu.@Radisa, rekao sam da je moja greška, ne bunim se, ako je tako zvučalo.
@MalkmusStart New Topicon:ljudi se dele na one koji mogu da osveste svoje nesvesno i ove druge, koji to ne mogu. sta je truth a sta false? ljubav i zaljubljenost, sta je sta?...
Posted

zaljubljenos je za deculjubav za one koj su u brakua stras za avanturiste... da gore u paklu :heart:

Posted

Dobar intervju (za mene kao laika).Malo mi upada u oci nesklad sadrzine intervjua sa "konzumeristickom-arti" fotkom: polupforil u crno beloj izmaglici. Cemu to?

Posted
Nanese me život i u te krugove, analitičari, kog.-bihejvioralisti, geštaltisti i neki još što su izrasli iz češkog undergrounda s korijenima u liječenju alkoholizma. Štajaznam ima tu svakakvog svijeta, za moj ukus sve to liči na Mount Misery više nego što bi bilo zdravo. Stekao sam dojam da svi imaju isti neprevaziđen problem, naime da standardizacijom praxe osiguraju kvalitetu i odstrane proizvoljnosti. Kad se to podigne još na metanivo osiguranja zajedničkih standarda, većinom završava na preziru prema svima osim jedino ispravne Fronte za oslobođenje Judeje.
minijatura. mrzi me da kopiram tamo.
Posted

Mene ne mrzi. King je super, kad god se ne bavi istragom chjetnika.

Posted (edited)
...mame i tate uspostavljaju standardizaciju. jos u prvim danima detetovog zivota, kroz program zabrana, uslovljavanjem, a davanjem pogresnih dozvola, roditelji prave zivotni plan svom potomku, iz najboljih namera, adaptiraju ga (vaspitavaju). dete donosi odluku i prihvata da se jednim delom odrekne sebe (prirodne slobode), samo iz jednog razloga, iz straha da ne bude nevoljeno i pristaje. pristaje da mu se ugradi jedno fino dete sa prefiksom (+) ispred adaptirano i jedno (-), u onoj meri koliko je i prisutno roditeljsko, e' tu sada dolazi do izrazaja tvoje Štajaznam, @king louie. postoji 11 takvih Štajaznam zivotnih planova (standarda) koje roditelji iz ljubavi unose u razvoj licnosti svojoj deci kao zahtev. Štajaznam je celina sacinjena od racionalnog i iracionalnog u roditelju pa kao takvu dete razvrstava na +/- celinu u svoj pristanak. ovo je nerazumljivo (po default, kad je moj post u pitanju). kako se to razdvajaju dva dela u celinu pristanka? uz pomoc psihologa, kad podsvest ostavljenu u nesvesnom prebacujes u svesno i osvestis ponovo svoje slobodno dete koje sad ume da voli jer nije vise ...........ps: malo je slicno samo sto je malo inverzno! zahtev = Fronte za oslobođenje Judeje Edited by burazer
Posted (edited)

Sve do pred kraj može izgledati da je tekst prosto užasno banalan. Pomislih čak na trenutak da će Zoća da prozbori koju o dehumanizaciji manjinskih grupa, ali ne, naravno, poslednji pasusi objašnjavaju sve. Demonizovani narod smo mi. Budi spokojan, građanine pokorni, nema ovde izazova tvom pogledu na svet. Doktor Zoća ti vraća tvoje sopstvene predrasude sa pečatom profesionalca.

Живот и стил Формуле живљења ДемонизацијаDemonizacija-01.jpgПријатељство и пријатељски однос нису исто. Пријатељ је неко кога добро познајемо, кога смо својом вољом изабрали за пријатеља. Означавамо га као пријатеља, јер нам је у његовом друштву пријатно.Као такво, пријатељство је темељни модел за све позитивне нерођачке односе са другим људима – за пријатељске односе. Можемо да имамо пријатељски однос према некоме кога не познајемо, кога први пут видимо или за кога смо само чули да постоји. Психолошки механизам који омогућује пријатељске односе према непознатима јесте поистовећивање или идентификација. Ако у другоме видимо човека који је као што смо ми, као неко од људи које волимо, тада у другоме видимо човека или са-човека. Пријатељски однос нам омогућује да са тим човеком или људима саосећамо, да смо са њим солидарни када трпи због неке невоље.Насупрот томе, непријатељски однос је заснован на томе да у другима не видимо људе који су као ми, нити било какве људе. У том случају имамо представу о другима да они само изгледају као људи, али да то нису по свом садржају. Таква наша представа о другом човеку је рашчовечена, дехуманизована. То нам омогућује да према другом имамо непријатељска осећања: презир и мржњу. Презир – када сматрамо да је други безвредан, да је испод минимума људске вредности; мржњу – када сматрамо да је други ирационално, зло биће. Тада се уместо саосећања појављује противосећање, антипатија. Тада, када други пати, људи су или равнодушни или задовољни, а криво им је када је другоме добро.Пуно је оних који налазе неку корист у томе да ми поверујемо да је неки појединац, група, партија или народ – лош, покварен или зао. Да би остварили своје интересе они некога оцрњују и блате како бисмо постали њихов стварни или морални савезник. То чине тако што у нашој свести „цртају” борбу добра и зла кроз драмски троугао којим дефинишу улоге прогониоца, жртве и спасиоца. Образац је увек исти: неко је зли агресор, прогонилац, други је његова невина жртва, а добри трећи људи су спасиоци. Од спасилаца се очекује да почну да прогањају наводног прогониоца. Суштина овог поступка јесте да се приписивањем злобе, та особа (група или народ) дехуманизује. Она је представљена не као човек са којим треба саосећати, већ као демон или ђаво који треба да пати и кога треба немилосрдно уништити. Зато се овај процес назива демонизација или сатанизација.Препознавање покушаја дехуманизације јесте основа политичке и медијске писмености. Као што и сами знамо на основу нашег недавног колективног искуства, стварност је увек много сложенија од начина на који је представљена. Пристајање на нечију демонизацију је знак наивности. Зоран Миливојевић
Edited by Syme
Posted
Пријатељство и пријатељски однос нису исто. Пријатељ је неко кога добро познајемо, кога смо својом вољом изабрали за пријатеља. Означавамо га као пријатеља, јер нам је у његовом друштву пријатно.Као такво, пријатељство је темељни модел за све позитивне нерођачке односе са другим људима – за пријатељске односе.
Ako dobro razumem, prijateljstvo i prijateljski odnos nisu isto, jer je ovo prvo model za potonje. I tu prestaje objašnjenje. Savladali smo lekciju, sada prelazimo na neprijateljski odnos. Inače, bolno tupo zvuči rečenica "označavamo ga kao prijatelja jer nam je u njegovom društvu prijatno".
Posted (edited)

:lolol:Bobe, kava budalaština, ja sam kroz to samo protrčao, ali sad kad si mi skrenuo pažnju, stvarno potpuna besmislica. Prijateljstvo i prijateljski odnosi nisu isto - valjda pod prijateljskim odnosima podrazumeva benevolentnost, nešto manje od prijateljstva. ALi zašto brate to i ne kaže nego izmišlja neke nebulozne distinkcije?A ovo "prijatelj- prijatno", pa to ti je pučka etimologija, najubojitije oružje svakog poluinteligenta.

Edited by Syme
Posted

Ja sam ubedjen da on namerno zaglupljuje svoje tekstove, ne bi li imali vecu prodju. Mozda covek zna sta radi.

Posted
:lolol:Bobe, kava budalaština, ja sam kroz to samo protrčao, ali sad kad si mi skrenuo pažnju, stvarno potpuna besmislica. Prijateljstvo i prijateljski odnosi nisu isto - valjda pod prijateljskim odnosima podrazumeva benevolentnost, nešto manje od prijateljstva. ALi zašto brate to i ne kaže nego izmišlja neke nebulozne distinkcije?A ovo "prijatelj- prijatno", pa to ti je pučka etimologija, najubojitije oružje svakog poluinteligenta.
Joj, imao je on još tih pučkih etimologija, poput onog ćalca iz Moje velike grčke pravoslavne svadbe. Znaš onu scenu kada izvede značenje japanske reči kimono iz grčke reči koja valjda označava zimu (kimo?). Japanci se ogrnu kimonom da im ne bude hladno, taj rad. Tako i Zoća. Ali ne mogu da se setim šta je još na tu foru izmislio, bilo je nešto,
Ja sam ubedjen da on namerno zaglupljuje svoje tekstove, ne bi li imali vecu prodju. Mozda covek zna sta radi.
MOguće, samo ja se nekako nadam da u ovom slučaju i nije toliko loše što smo relativno malo i relativno siromašno tržište, te da čovek ne mlati masne pare prodajući ovu pseudonauku.
Posted
Joj, imao je on još tih pučkih etimologija, poput onog ćalca iz Moje velike grčke pravoslavne svadbe. Znaš onu scenu kada izvede značenje japanske reči kimono iz grčke reči koja valjda označava zimu (kimo?). Japanci se ogrnu kimonom da im ne bude hladno, taj rad. Tako i Zoća.
:lolol:Ma sve je dobro dok ne počne Windex-om da leči neuroze ;)