Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

Burazer, koji se odaziva na svaki pomen "TA". (Ne da ga iko razume - ali, valjda je u tome i transakcija).

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
reci mi da se zezas :mellow:
ne zezam se, to se sprema, kazu da ce biti austrijski model (all inclusive sto se tice pravaca)evo, i ovaj iz naslova navija:http://www.webmedicina.org/vesti/istrazivanja/3848-zakonom-o-psihoterapiji-protiv-zloupotrebe-klijenata
Posted

vidi tablu u pozadini! zivot = ljubav, ljubav = zivot.

Posted
Burazer, koji se odaziva na svaki pomen "TA". (Ne da ga iko razume - ali, valjda je u tome i transakcija).
@Indy..pozdravi nekog Aboridžinina (Svako ima svoj okvir odnosa)
Posted
@Indy..pozdravi nekog Aboridžinina (Svako ima svoj okvir odnosa)
Vazi. Ukapirao sam to iz tvojih postova, verujem da oni znace nesto u nekom tebi poznatom okviru. Ja sam se razmazio, naucio da mi sve bude odmah jasno.
Posted
ne zezam se, to se sprema, kazu da ce biti austrijski model (all inclusive sto se tice pravaca)evo, i ovaj iz naslova navija:http://www.webmedici...trebe-klijenata
lepo. imacemo zakon o kinematografiji, sportu, psihoterapiji, lobiranju. svaka ljudska delatnost posebno da se normira. ako moze i par nadzornih tela svakim da se ustroji i bog da nas vidi. posle cemo da kukamo da se preklapaju, ne primenjuju i ostalo.
Posted
Vazi. Ukapirao sam to iz tvojih postova, verujem da oni znace nesto u nekom tebi poznatom okviru. Ja sam se razmazio, naucio da mi sve bude odmah jasno.
..zaljubljenos je stanje u okviru. kada se izadje iz okvira menja se, menja se reč i život postaje ljubav a ljubav, život i ništa drugo.hvala.
Posted

Pa da, ali ne treba bezati od okvira. (Sve je privremeno, ionako).

Posted (edited)
ne zezam se, to se sprema, kazu da ce biti austrijski model (all inclusive sto se tice pravaca)evo, i ovaj iz naslova navija:http://www.webmedici...trebe-klijenata
Ovo je baš lep primer socijalne inteligencije, bravo Zoki!Mora da zna bar neke stvari o bliskim kolegama muljatorima (ako je iole prilježan na svojoj funkciji) sa sve zvanjima, sertifikatima i sličnim, ali ništa ne preduzima. Ako ne zna, trebalo bi da leti sa funkcije.Ovo što priča da su psihijatri vrhunski obučeni u davanju lekova, možda je istina. Ali kad dođe do njihovih nastupa u medijima, oni masno lažu, predstavljajući lekove kao veoma bezbedne i dobro podnošljive, insistirajući na tome da ne izazivaju zavisnost (osim anksiolitika, koji su prokazani).Najvažnije, klijenti i pacijenti ne mogu biti zaštićeni (mogu biti zaštićeniji, istina) od edukovanih i sertifikovanih psihoterapeuta, jer se kršenje etike i nesavesno lečenje vrlo teško, a najčešće nikako ne mogu dokazati (osim snimanjem, ali to može da se završi tako što klijent ili pacijent završi sa krivičnom). Optužba "on je meni rekao" ne znači ništa na sudu.Za cene ne govori istinu. Opet je mogao pozvati svoje ortake da proveri ili prvu ordinaciju. Ono su cene psihologa. Prof, dr na psihologiji drži cenu oko 30 eura, neurodrogijatri od 40 pa naviše (to je najčešća cena, ima i nižih i viših), i retko to traje 60 minuta, obično je 50.
lepo. imacemo zakon o kinematografiji, sportu, psihoterapiji, lobiranju. svaka ljudska delatnost posebno da se normira. ako moze i par nadzornih tela svakim da se ustroji i bog da nas vidi. posle cemo da kukamo da se preklapaju, ne primenjuju i ostalo.
Ovaj, možda nije sve to loše. Poslednji podaci koji su izbačeni u nekoj svežijoj vesti govore da se zvanično (mislim) 200 000 leči od depresije. To bi bilo jako lepo i ispod svetskog proseka, ali bojim se da nije tako. Dodati na to one koji su primarno neurotični, pa zavisnike, poremećaje ličnosti i bipolarce i psihotičare (btw. kad neuronauka bude ojačala, udružena sa psihijatrima i farmaceutima, doći će do usvajanja takozvanog mood spectruma, i oko sedam do deset procenata će zadovoljavati kriterijume za neku od formi bipolara) Onako, odokativno, to dođe bar dvadeset pet do trideset posto populacije. Koja je slabija u odnosu na prosek i očekivanja, te svakako treba da bude zaštićena.Nažalost, možda će biti formalno zaštićena, ali sa društvom psihića koje je sad uticajno, i sa pravosudnim sistemom kakav je trenutno, može da to sve okači mačku o rep. Edited by Malkmus
Posted (edited)

Mislim da gagorder nema problem sa zakonom o psihoterapiji kao takvim, već uopšte sa detaljnom zakonskom regulacijom najrazličitijih oblasti.Pretpostavljam da smatra da je bolje imati manje jasnijih i opštijih zakonskih akata, a ne uređivati svaku oblast detaljnim, teško primenljivim i naučljivim normama.She has a point, mada nisam siguran da je u datom slučaju u pravu.

Edited by Syme
Posted
ali to je zbog klijenata, ž=lj itd.
Posted (edited)
Pa da, ali ne treba bezati od okvira. (Sve je privremeno, ionako).
I odlazi u metafiziku, ali čar je u ov(o)ploćenju bića, tebi toliko bliska. odlaziš u beskonačan prostor mogućnosti i stvaraš malu celinu u okviru. @Indy! umetničku fotografiju stvaraš iz ljubavi ili zaljubljenosti? (znaš, kaže se, 'volim baš ovu', a da bi je voleo moraš da joj se približiš.. i tako pobegneš u njen zagrljaj. tada samo tvoja razmaženost ostaje u tvom okviru odnosa, sama i čeka te da se vratiš. zato intimno pišeš, 'Pa da, ali ne treba bezati od okvira',.. znaš je, kakva je, Ona.) Edited by burazer
Posted (edited)

mi smo prenormirano drustvo, normi je mnogo, preklapaju se, kontradiktorne su, ne primenjuju se, bezi se od opsteg ka minucioznom regulisanju stvari koje su vec uredjene opstom normom, nema ko da interpretira pravila i kvalifikuje cinjenice (jeste, priznajem, veliki je to intelektualni napor), nego se hoce pravilo za svaku atomiziranu pojedinacnu situaciju, pravilnik o odvrtanju i drugi o zavrtanju shrafa. i sta smo imali? gde je gradjanin zadovoljan zastitom koja mu je (cak vise puta) garantovana? vidi tzv. lekarsku gresku. opsta pravila o odgovornosti garantuju jacu zastitu pacijentu od sektorskih odredaba. isto je sa odgovornosti sudija koja se (mos' si misliti) na velika vrata najavljuje, eno je petrovic-skero razglaba u blicu pre par nedelja. pa primenite opsta pravila odstetnog prava i eto vam odgovornog sudije. nego se nema volja (a ni znanje, slutim). to je los seks vrljave nomotehnike i disleksicnog citanja postojecih normi. videces, velike su sanse da posle kukas na taj zakon o psihoterapiji (i to neopravdano, jer nije mogao biti bolji).

Edited by gagorder
Posted
I odlazi u metafiziku, ali čar je u ov(o)ploćenju bića, tebi toliko bliska. odlaziš u beskonačan prostor mogućnosti i stvaraš malu celinu u okviru. @Indy! umetničku fotografiju stvaraš iz ljubavi ili zaljubljenosti? (znaš, kaže se, 'volim baš ovu', a da bi je voleo moraš da joj se približiš.. i tako pobegneš u njen zagrljaj. tada samo tvoja razmaženost ostaje u tvom okviru odnosa, sama i čeka te da se vratiš. zato intimno pišeš, 'Pa da, ali ne treba bezati od okvira',.. znaš je, kakva je, Ona.)
jebote sta je ovo?