nera Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Ja znam da je to daleko od realnosti ali nazalost prima se kod mase. Zato i rekoh da se nadam da ce ipak strucna javnost uspeti da se suprotstavi na neki nacin.
Aion Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Mislim da se u prici o Milivojevicu cesto previdja da se radi o veoma plodnom piscu iz oblasti popularne psihologije (ne znam o kojim se tirazima radi, ali verujem da nisu mali), i o terapeutu koji dobro naplacuje svoje usluge. Teze koje on iznosi (ne samo ovo za kaznjavanje dece) su po pravilu populisticke. Zato kod njega i nema mnogo price o losim roditeljima i slicnim temama koje bi mogle da odbiju potencijalne kupce/pacijente. Usudio bih se da kazem da u onome sto on prica, ima i namernog izvrtanja istine. Prica o histericnoj deci koja se bacakaju po ulicama skandinavskih zemalja jednostavno deluje kao najobicnija laz, pogotovo stosmo verovatno svi bili svedoci i veoma grubih roditeljskih reakcija na je ovakvo ponasanje dece, te ga je veoma tesko povezati sa fizickim nekaznjavanjem. Milivojevic je sigurno apsolutno svestan da se zapravo radi o obrascu ponasanja koji je prekopiran od roditelja.
Bojan Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Ja znam da je to daleko od realnosti ali nazalost prima se kod mase. Zato i rekoh da se nadam da ce ipak strucna javnost uspeti da se suprotstavi na neki nacin. To je svakako neophodno. Ako ništa drugo Milivojević je uspeo da animira i širu javnost, što će pokazati koliko je ova sredina sposobna da se nosi sa određenim anomalijama.
kgmr Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 :) Kao da mi nismo znali da vaspitavamo decu do sada, toliki genijalci, divni ljudi su izrasli. A pogledajte koliko nam je divna ta nasa omladina i pored zastrasujuce teskih uslova u kojima su odrasli. Vecina je vrlo kvalitetna i uspesna. Mozda im bas to i smeta.....
Bojan Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 pa ako ova rasprava bude isla linijom zapad/treci svijet zastupnici neuvodjenja zakona ce potegnuti primjer velike britanije koja takodje nije izglasala zakon o zabrani kako je to ovdje terminoloski postavljeno tjelesne kazne mislim nije ovo civilizacijsko pitanje bilo bi super da milivojevicu neko da po nosu iz raznih razloga ali poistovjecivanje udaranja djece po dupetu sa otporom uvodjenju vrijednosti zapadne civilizacije niti stoji logicki niti se podudara sa praksom debata o uvodjenju zakona treba da bude postavljena tako da javnost cuje smislene argumente obje strane, a to ce biti na medijima da sprovedu Ovo je suštinski tačno, ali ovde se radi o percepciji domaće javnosti.
Takeshi Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) kako li izgleda proces osmisljavanja preciznosti snage i smera udarca i toga koliko treba da traje crvenilo. i mozda jos vaznije, sta kada se ispostavi da i takav osmisljeni udarac nije dao rezultate? morace jace, cesce da se udara? on nema dokaze ni u prilog svoje teze, da je telesno kaznjavanje efikasno sredstvo vaspitavanja. p.s. zasto su skoro iskljucivo zene u njegovom (fb) taboru?! Edited December 12, 2014 by Takeshi
nera Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 :) Kao da mi nismo znali da vaspitavamo decu do sada, toliki genijalci, divni ljudi su izrasli. A pogledajte koliko nam je divna ta nasa omladina i pored zastrasujuce teskih uslova u kojima su odrasli. Vecina je vrlo kvalitetna i uspesna. Mozda im bas to i smeta..... KM, ti si kraljica :) to je to, ovako je meni par ljudi formulisalo svoje nezadovoljstvo navedenim zakonom.
Hella Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) zasto su skoro iskljucivo zene u njegovom (fb) taboru?! zato što te životinje sadistički uživaju u sprovođenju nasilja kada se vežete za njih Family and intimate relationships—the one area feminists often identify as a key battleground in the war on women—are also an area in which women are most likely to be violent, and not just in response to male aggression but toward children, elders, female relatives or partners, and non-violent men, according to a study published in the Journal of Family Violence. Edited December 12, 2014 by Hella
Zverilla Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) pogledala sam kratko veceras emisiju kod olivere kovacevic (valjda?), tamo su ga potpuno razbucale jedna psiholoskinja, jedna pravnica, i, slag na tortu - minja subota. rasprava sa istrazivanjima, argumentima, sve kako treba. ali nije tome mesto u saopstenju za medije. meni su njih dve bile priicno ocajne pricale su jaaako usporeno, pocinjale od kulina bana, tako da i kad kao dodju do poente ona je vec promasila metu. niti su pritiskale onog sarlatana dovoljno (tipa za ona njegova "naucna istrazivanja" za koja nikako nije zeleo da navede izvore) niti su znale/htele da odgovore na konkretna pitanja (tipa - kako ce drzava obezbediti postovanje zakona i kako ce kaznjavati njegovo krsenje) minja bio osetno bolji i ubedljiviji, iako manje strucan. moguce da je u pitanju snalazenje pred kamerama - milivojevic ima dosta iskustva sa tribina dok je ovo njima moguce prvi ozbiljniji javni nastup. ono sto je meni u njihovoj prici veoma smeta je provlacenje teze da ce se taj zakon nekako delimicno postovati i da nece biti bas obavezujuci nego vise nekako obrazovni (a znamo kako kod nas prolaze i zakoni koji bi trebalo da se postuju od a do sh) + za srbiju utopisticki deo price: strucna javnost ce pomoci roditeljima da vaspitaju decu. prvo strucna javnost u srbiji u bilo kojoj oblasti je go kurac (setimo se recimo lekara i "stetnosti" vakcinacije, ili univerziteta i laznih diploma/doktorata) drugo, sta ih sprecava da to i sad rade? a ne rade - moja sestra bila par puta kod psihologa da vidi sta da radi sa vrlo tvrdoglavim detetom, u nadi da ce dobiti kakvu takvu pomoc i smernice. dobijala "savete" u rasponu od: pustite ga da radi sta hoce, pa ce mu pre il kasnije dosaditi, do "nek vam je bog u pomoci, a mozda se i promeni u pubertetu". Edited December 12, 2014 by Zverilla
Lord Protector Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) A gle ovaj spisak imena: PSIHOANALITICKO DRUSTVO SRBIJE I INCEST TRAUMA CENTAR - BEOGRAD vas pozivaju na press konferenciju-tribinu “STRUKA I AKTIVIZAM PROTIV FIZICKOG KAZNJAVANJA DECE” u ponedeljak, 15. decembra 2014. u 18 casova u Centru za kulturnu dekontaminaciju U 18 CASOVA UVODNA REC: Vesna Brzev Curcic, Psihoanaliticko drustvo Srbije Dr Ljiljana Bogavac, Incest Trauma Centar – Beograd Govore: Nevena Petrusic, Poverenica za ravnopravnost Gordana Stevanovic, zamenica Ombudsmana za prava deteta Biljana Lajovic, Jedinica za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete Snezana Klasnja, pomocnica ministra za omladinu, Ministarstvo omladine i sporta Psihoanaliticko drustvo Srbije: Jasminka Suljagic, predsednica, decija psihoterapeutkinja Dr Marija Vezmar, psihijatrica, sekretarka za strucne aktivnosti PDS Nina Popadic, psiholoskinja, decija psihoterapeutkinja Anka Marjanovic-Radonjic, psiholoskinja, psihoanaliticarka u edukaciji PDS Tijana Miladinovic, psiholoskinja, generalna sekretarka PDS Milena Jerotijevic, psiholoskinja Snjezana Mrse, programska direktorka Grupe "Most" Dragan Popadic, Institut za psihologiju Dr Slobodan Savic, sudski vestak Instituta za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Beogradu i predsednik Etickog odbora Vlade Srbije Dr Milica Pejovic, Drustvo za deciju psihijatriju i srodne struke Srbije i Institut za mentalno zdravlje Vera Despotovic, predsednica Asocijacije medijatora Srbije Marija Krivacic, Psihokod - Studio za licno obrazovanje, rast i razvoj Dragoljub Nedic, direktor Instituta za psihodramu (Evropski akreditovni psihoterapijski trening institut) Jasminka Veselinovic, direktorka Udruzenja Centar za porodicu, porodicne terapeute i sistemsku, psihoterapijsku edukaciju (CEPTE je pridruzeni clan Evropske asocijacije porodicnih terapeuta EFTE) Dubravka Radusinovic, Srpska asocijacija za transakcionu analizu (SATA) Srbijanka Djordjevic, direktorka Komora socijalne zastite Srbije Zeljka Burgund, Nacionalna decija linija (NADEL Srbija) i FICE Srbija (Udruzenje strucnjaka za podrsku deci i porodici) Branka Radojevic / Maida Stefanovic, NVO Familia Zoran Ostojic, Krizni centar za muskarce Dr Vojislav Curcic, psihijatar-psihoanaliticar, Upravnik Bolnice za psihijatriju KBC “Dr Dragisa Misovic”-Dedinje Moderatorka: Dusica Popadic, Incest Trauma Centar CIA platila psiholozima 81 milion dolara da smisle načine mučenja osumnjičenih za terorizam Novosti, D. Savić | 12. decembar 2014. Tvorci programa mučenja dobili su više od 81 milion dolara da smisle tehnike obaveštajnim istražiteljima, koje su uključivale potapanje glave u vodu, iscrpljivanje nespavanjem, razna ponižavanja TVORCI programa mučenja optuženih za terorizam u SAD dobili su više od 81 milion dolara da smisle tehnike obaveštajnim istražiteljima, koje su uključivale potapanje glave u vodu, iscrpljivanje nespavanjem, razna ponižavanja - tvrdi se u senatskom izveštaju o istražnim programima CIA. Iako se u izveštaju pominju pod pseudonimima Grejson Svigert i Hamon Danbar, pravi doktori Džon Brus Džesen i Džejms Mičel, dan posle objavljivanja dokumenta, izašli su iz senke, oglasivši se otvorenim napadima na "neobjektivni" senatski spis. Njihov ugovor sa CIA je, kako se navodi u izveštaju, bio težak čak 180 miliona dolara. Dobili su "samo" manje od polovine po zaključenju posla 2009. godine. Službenike američkih vazdušnih snaga, psihologe "bez posebnog znanja o Al kaidi i antiterorizmu", CIA je angažovala već 2002. godine, kada su zarobili prvog osumnjičenog teroristu Abu Zubajdaha. ŽIVI ZAKOPANI U KNjIZI "Čovek kompanije" Džon Rizo, savetnik u CIA, navodi da su neke od tehnika koje su Džeson i Mičel predlagali bile "sadističke i zastrašujuće". Jedna od tehnika je bila, kaže, toliko jeziva da je američki Sekretarijat pravde nije odobrio. Američki mediji navode da je reč o pretnji da osumnjičeni budu živi sahranjivani, ako neće da "propevaju". Edited December 12, 2014 by slow
kgmr Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 Jedna od tehnika je bila, kaže, toliko jeziva da je američki Sekretarijat pravde nije odobrio. Američki mediji navode da je reč o pretnji da osumnjičeni budu živi sahranjivani, ako neće da "propevaju". ako to nije vrhunska psihologija, ja ne znam sta jeste. je l' bi ti umeo to da smislis, a?
Lord Protector Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) Pa nisam psiholog, pobogu, za šta me ti smatraš? Edited December 12, 2014 by slow
morgana Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 ovo je svedski uzor milivojevicu http://www.scmp.com/news/world/article/1342002/swedish-children-spoiled-spanking-law-psychiatrist-david-eberhard-says david eberhard
Lord Protector Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 (edited) ovo je svedski uzor milivojevicu http://www.scmp.com/news/world/article/1342002/swedish-children-spoiled-spanking-law-psychiatrist-david-eberhard-says david eberhard Ako je ovo u tekstu tačno model vaspitanja u kome je deci sve dozvoljeno i gde su ona jedini centar pažnje u porodici je totalno omanuo. Stvar se otima kontroli, jer ovde nije samo u pitanju odsustvo fizičkog kažnjavanja, već odsustvo bilo kakve kontrole i mere ( i to je sledeći uznapredovali stadijum ove vaspitne utopije). Anarhija sa opasnim posledicama. Roditelji se žale, nastavnici takođe, samo se psiholozi apologete vaspitnog modela koji trokira drže svojih ekstremnih stavova kao pijan plota. Totalno odsustvo osećaja za realnost. Edited December 12, 2014 by slow
kgmr Posted December 12, 2014 Posted December 12, 2014 kakvu vezu ti vidiš između toga i fizičkog kažnjavanja?
Recommended Posts