Jump to content

Slusalice

Featured Replies

Ja imam ove, super i za slušanje muzike a i za rad:

Audiopro artist
No image preview

AudioPro | AKG K 240 MK II

Nova obnovljena verzija AKG-ovih najuspešnijih slušalica s Varimotion tehnologijom i XXL transduktorima. K-240 MkII su polu-otvorene slušalice s čvrstim basom, preciznim srednjim i kristalno-čisti...

Zvuk malo mekši nego kod Sennheiser-a, mada ove njihove 990ke nisu loše.

samo ovo

raal-sr1a-ribbon-headphone-driver-close-

2 minutes ago, Eleniko said:

samo ovo

Lepoe...ja sam navikao na AKG, koristio sam razne modele tokom godina punih muka. Klijenti se ne žale, meni prijaju pa ništa i ne menjam.

1 hour ago, Eleniko said:

samo ovo

Mnogo je... plus mora još dodatno za pojačalo i to ne bilo kakvo

pa, nema mnogo je ako hoćeš najbolje.

4 minutes ago, Eleniko said:

pa, nema mnogo je ako hoćeš najbolje.

Imaš ili planiraš da kupiš?

Slušao sam Raal na ovom našem hi-fi sajmu prije par godina. Prekratko i sa previše okolne buke za jasniji utisak, još mi je domaćin pustio džeeez. Ogromne su, ne preteške, ali ni lake, utaknute u svoje namjensko pojačalo (koje je bilo vrelo, btw). Sam podešavaš uglove drajvera, time i količinu basa, zvučnu sliku. Riboni su modularni, u slučaju defekta se mijenjanju za par sekundi. Nije me impresionirao zvuk, da budem iskren. Možda je bio efekat prelaska sa pepsija na dom perinjon..

Ali sve to skupa košta više iljada svačega, pa se i ne razmatra. Pristupačna konfekcija zvuči sve bolje iz generacije u generaciju.

2 minutes ago, autsajder said:

Slušao sam Raal na ovom našem hi-fi sajmu prije par godina. Prekratko i sa previše okolne buke za jasniji utisak, još mi je domaćin pustio džeeez. Ogromne su, ne preteške, ali ni lake, utaknute u svoje namjensko pojačalo (koje je bilo vrelo, btw). Sam podešavaš uglove drajvera, time i količinu basa, zvučnu sliku. Riboni su modularni, u slučaju defekta se mijenjanju za par sekundi. Nije me impresionirao zvuk, da budem iskren. Možda je bio efekat prelaska sa pepsija na dom perinjon..

Ali sve to skupa košta više iljada svačega, pa se i ne razmatra. Pristupačna konfekcija zvuči sve bolje iz generacije u generaciju.

Koliko je to sve zajedno, jedno 2,5 - 3k sa pojačalom? Za te pare uzmeš vrhunske monitore i vrhunske slušalice...ali dobro, ko može da priušti i sviđa mu zvuk, što da ne.

Edited by Rudolf Pingvinoglu

Jeste, toliko je otprilike koštalo. Ali nije u tome stvar, na sajmu je bilo mnogo skupljih hi-fi i hi-end sistema koji jesu zvučali božanstveno. Ovo jednostavno nije, da li se nije "usviralo", zagrijalo, nemam pojma..

2 hours ago, autsajder said:

Jeste, toliko je otprilike koštalo. Ali nije u tome stvar, na sajmu je bilo mnogo skupljih hi-fi i hi-end sistema koji jesu zvučali božanstveno. Ovo jednostavno nije, da li se nije "usviralo", zagrijalo, nemam pojma..

Ne znam koji si model probao, ali ove studijske koštaju do deset soma.

IMG_0332ab.jpg.webp

Edited by vladavsnarod

sajamski uslovi stvarno nisu mesto gde bi trebalo donositi konačne zaključke o opremi, pa ni o RAAL

odlično to svira, potpuno drugi ugođaj od klasičnih slušalica bez obzira na tip /otvorene, zatvorene/. da sam slušalac koji voli sokoćalo na glavi, uzeo bi ih.

generalno u smislu poređenja jedino sa legendarnim AKG K1000 ima smisla porediti, sličan je osećaj na glavi i ušima plus sam siguran da je aca ribon znao za njih kada je dizajnirao svoje.

s79bmezsq4g41.jpg

@vladavsnarod

Probao sam one sa gornje slike: SR1a. Ove sa okruglim školjkama nisu bile izložene.

raal.jpg

Ovo je moja slika sa sajma.

@Rudolf Pingvinoglu

Zvuk malo mekši nego kod Sennheiser-a, mada ove njihove 990ke nisu loše.

Na koji model ovdje misliš?

Edited by autsajder

verovatno na beyer DT990

37 minutes ago, Eleniko said:

verovatno na beyer DT990

Da da, greška u koracima @autsajder , hvala @Eleniko . 990 Pro od Beyer-a su mi ok, imao sam pre 770, njih sam vratio posle 2 dana i uzeo AKG.