Serena Posted January 7 Posted January 7 1 hour ago, dunja said: jel ovo San Candido? ako jeste (i ovo nije lanac), bila sam tu pre 2 nedelje, ali nisam ulazila Nije San Candido neko malo mesto na putu ka Riva del Garda https://maps.app.goo.gl/c2VccF4Njktet2aVA?g_st=ac 1
Ras Posted January 8 Posted January 8 19 hours ago, Filozof manijak said: To je bilo juče, danas krkalo jagnje Mmmm....looooooj Manijače, ovo izgleda odlično! Spolja zapečeno, unutra sočno, taman kako treba! I koliko vidim to je izvedeno u kućnim uslovima što je plus plus
Eleniko Posted January 8 Posted January 8 ne bi se složio, ne deluje da samo otpada sa kostiju trebalo je duže pečenje, slabija vatra i na kraju 10 min pod rerna gril samo kažem
Eleniko Posted January 12 Posted January 12 aj ovde ću stavim pitanje sestra iz sela mi ostavila kiseli kupus par glavica isečeno na četvrtke mala kaca, 15-tak litara za aranđelovdan 24.11 nisam bio tu poslednja 23 dana kupus se 85 % ukiselio, može se jesti iako je neka glupava sorta, nije melez pa je dosta tvrd tj žilav oko korena e sad, problem skinem poklopac, vidim da ima jaku skramu na površini, beličastu zanima me da li smem to da skinem, nervira me smrdi dosta gadno, ono na zemljoradničke smrdljive čarape par dana kad obrađuješ zemlju u gumenjacima ideja mi je da skrinem skramu i odlijem barem trećinu vode i da dolijem svežu trećinu vode time mislim da mu smanjim usoljenost, ne sviđa mi se to. i da evt preveniram dalje širenje te skrame da jebe oca, možda da je malo kiseliji, mada ne kapiram kako se od 24.11 nije ukiselio jače 1
Seabass Posted January 14 Posted January 14 On 12. 1. 2025. at 21:33, Eleniko said: aj ovde ću stavim pitanje sestra iz sela mi ostavila kiseli kupus par glavica isečeno na četvrtke mala kaca, 15-tak litara za aranđelovdan 24.11 nisam bio tu poslednja 23 dana kupus se 85 % ukiselio, može se jesti iako je neka glupava sorta, nije melez pa je dosta tvrd tj žilav oko korena e sad, problem skinem poklopac, vidim da ima jaku skramu na površini, beličastu zanima me da li smem to da skinem Kahm yeast. Bezopasan kvasac. Skini to slobodno. Napravi nesto slaniji brine i dolij na kupus. Pritisni necim da kupus ostane pod vodom i drzi u hladnijoj prostoriji. 1 1
Recommended Posts