Svemir Zeka Posted January 5 Posted January 5 24 minutes ago, Eleniko said: meso sušene Učinilo mi se da piše suši 30 minutes ago, Filozof manijak said: Jel jedini ja ne jedem/ne jebem preko praznika? Jedno si slagao. Priznaj!
Eleniko Posted January 5 Posted January 5 5 minutes ago, ivy said: Ubaci se suvo, a mogu i kobasice, oko sarmi Ja sam pitanje shvatio u vezi kobasica u nadevu...
Serena Posted January 5 Posted January 5 Ja naseckam suve slanine u meso za sarmu koje prethodno izdinstam jer mi se ne svidja ako je punjenje kompaktno. Mi bili juce u planinama i kupili parce neke kao dimljene slanine, a ono ni blizu nasoj a mesara se zove Tito Sve ovo izgleda lepo samo na oko, narocito ako si odrastao u Vojvodini na domacim dimljenim kobajama, sunki i slanini. 1 1
duda Posted January 5 Posted January 5 @Serena, isto i kod mene, seckana slaninica obavezno u punjenje za sarme. ova mesara izgleda vrh, ali verujem da se sve završava na tome "izgleda". 1
ivy Posted January 5 Posted January 5 10 minutes ago, Eleniko said: Ja sam pitanje shvatio u vezi kobasica u nadevu... aha...pa mogu se,ko voli, iseckati sitno u nadev i slanina i suvo meso isto.. 2
ivy Posted January 5 Posted January 5 1 minute ago, duda said: @Serena, isto i kod mene, seckana slaninica obavezno u punjenje za sarme. ova mesara izgleda vrh, ali verujem da se sve završava na tome "izgleda". osim sira :P 1
bags Posted January 5 Posted January 5 Da kobasica. Nesto ide u komadu pored ,nesto na sitne kockice u nadev. 1
Eleniko Posted January 5 Posted January 5 3 hours ago, duda said: @Serena, isto i kod mene, seckana slaninica obavezno u punjenje za sarme. ova mesara izgleda vrh, ali verujem da se sve završava na tome "izgleda". Ta mesara jeste vrh, to je lanac u južnom Tirolu, bio sam u jednoj. Neki Bolzano ili San Candido ili slično. Njihovo suvo meso /speck itd/ mi je mnogo bolji od našeg jer je sušen a ne (ili barem vrlo kratko i blago) dimljeni i nikada preslan. U neka druga vremena smo u poslednjem gradiću pred izlazak iz Alte Adigea kupovali vakumirane komade za Srbiju. 1 1
Popular Post bags Posted January 6 Popular Post Posted January 6 Konacan proizvod nakon 8 sati kuvanja: 3 17
Filozof manijak Posted January 6 Posted January 6 Skromno i u krugu porodice Spoiler Jedina zamerka je Pepsi 2 7
kud u maglu Simoviću Posted January 6 Posted January 6 (edited) od domaćih industrijskih proizvoda ovo je top, pogotovu za sarme(i podvarak) Edited January 6 by kud u maglu Simoviću 1 1
Recommended Posts