ivy Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 (edited) ma jede se kako hoces.. joj kako me nervirate sa tim pravilima ovo se jede ovako,ono se jede onako,ovo se zove ovako onako..od one price o francuskoj/ruskoj salati i sta ide u nju mi iscureo mozak..a ono buckuris od sta-imas-u-frizideru jelo,smuti pa zaspi majonezom i nista se ne raspoznaje a ovamo velika filozofija o pravilima i sta ide a sta ne ... i sto se prebranac ne bi jeo kasikom?ko kaze?gde pise? sve se bre jede kako hoces i volis i kako skuvas,smislis,izmislis..omg.. Edited January 6, 2015 by ivy
darling Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 (edited) to jede se viljuskom je bio jedan od nacina da mu kazem da je prebranac gust, a ne corbast pasulj, sto je covek i pitao. sto se mene tice, moze da ga jede i prstima. moze i kasikom. a sto se mene jos tice, volim kad je prebranac redji, ne volim kad se pretvori u tutkalo pire. a ne volim ni kad se luk uprzi. ni kad ima puno luka. volim zapravo na malo kratko prodinstanog praziluka, i kratko zapecenog, na maslinovom. al ko mene pita ... :D super je sto sam na ovoj temi ja koja nit slavim, nit sam domacica. Edited January 6, 2015 by darling
adam Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Prebranac tradišnl je gust ili "tečan" kao, nazovimo, regularan suljpa? koliko ja znam, gust je. gravce na tavce. prokuvas pasulj, bacis prvu vodu, zatim proprzis gomilu luka u posudi koja moze u rernu, ubacis suljpa, lovor, alevu, biber, so, ljutu tucanu ako volis, dodas vode da prekrije i jos jedno prst preko, promesas i u rernu na jedno sat i po, dva. gledas povremeno, promesas, pri kraju ostavis da se zapece. bude malo tecniji dok je vruc pa se stutka kad se ohladi.
yolo Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 (edited) ali ja se bojim da gravce na tavce s juga ili makedonije nije ista stvar kao prebranac u ostatku drzave. moze da bidne al ne mora da znaci. ja prihvatam sluzbeni put u vranje samo zato sto u motelu predejane mogu da skrljam gravce koje je vrhstra. predejansko grafce: Edited January 6, 2015 by yolo
ivy Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 ja se izvinjavam na izlivu anarhizma..kontam nekome znace tradicija i pravila..nastavite..
renne Posted January 6, 2015 Author Posted January 6, 2015 koliko ja znam, gust je. gravce na tavce. prokuvas pasulj, bacis prvu vodu, zatim proprzis gomilu luka u posudi koja moze u rernu, ubacis suljpa, lovor, alevu, biber, so, ljutu tucanu ako volis, dodas vode da prekrije i jos jedno prst preko, promesas i u rernu na jedno sat i po, dva. gledas povremeno, promesas, pri kraju ostavis da se zapece. bude malo tecniji dok je vruc pa se stutka kad se ohladi.Da, i ja tako
wall Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Gravče na tavče, krompiruša, lososos, pita kod kupusa, ppp krompir iz rerne, pita od jabuka... Ja spremao ribu i ppp kronpir. E da, ćera uzela vino. Prvi put. Ti si ćero tatin sin.
aram Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 ali ja se bojim da gravce na tavce s juga ili makedonije nije ista stvar kao prebranac u ostatku drzave. fakat nije, u gravce ide obavezno koncentrat paradajza, da sam ja to ikad turio u prebranac keva bi me ubila :D
adam Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 ma znam ja da nije isto no ja to sto mecem u rernu tako zovem.
Dagmar Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 ali ja se bojim da gravce na tavce s juga ili makedonije nije ista stvar kao prebranac u ostatku drzave. moze da bidne al ne mora da znaci. ja prihvatam sluzbeni put u vranje samo zato sto u motelu predejane mogu da skrljam gravce koje je vrhstra. predejansko grafce: Ja ovo pročitah kao Motel prejedanje
Frank Pembleton Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Ispekao prase, sutra ću jagnjeDeo neki ili celo?
*edited by mod Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 to jede se viljuskom je bio jedan od nacina da mu kazem da je prebranac gust, a ne corbast pasulj, sto je covek i pitao. sto se mene tice, moze da ga jede i prstima. moze i kasikom. a sto se mene jos tice, volim kad je prebranac redji, ne volim kad se pretvori u tutkalo pire. a ne volim ni kad se luk uprzi. ni kad ima puno luka. volim zapravo na malo kratko prodinstanog praziluka, i kratko zapecenog, na maslinovom. al ko mene pita ... :D super je sto sam na ovoj temi ja koja nit slavim, nit sam domacica. Ja ne podnosim corbast ni polucorbast prebranac. Mora da se uhvati korica i da bude gusta, iskljucivo viljuskom
Recommended Posts