Jump to content

Slavsko-domaćinska tema

Featured Replies

prebranac se jede viljuskom. 

• Replies 831
  • Views 70.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Konacan proizvod nakon 8 sati kuvanja:  

• Da malo podignemo ovu temu i da se malo setimo našeg Renea, koji bi, ne sumnjam, ovde već objavio sliku ofarbanih i išaranih jaja. Srećan praznik svima. Hristos vaskrse.

• Otkad nema @renne, propade tema načisto .   Samo da konstatujemo da sam jedna majstorica .  

Posted Images

ma jede se kako hoces..

joj kako me nervirate sa tim pravilima ovo se jede ovako,ono se jede onako,ovo se zove ovako onako..od one price o francuskoj/ruskoj salati i sta ide u nju mi iscureo mozak..a ono buckuris od sta-imas-u-frizideru jelo,smuti pa zaspi majonezom i nista se ne raspoznaje a ovamo velika filozofija o pravilima i sta ide a sta ne :isuse: ...

i sto se prebranac ne bi jeo kasikom?ko kaze?gde pise?

sve se bre jede kako hoces i volis i kako skuvas,smislis,izmislis..omg..

Edited by ivy

to jede se viljuskom je bio jedan od nacina da mu kazem da je prebranac gust, a ne corbast pasulj, sto je covek i pitao.

sto se mene tice, moze da ga jede i prstima. moze i kasikom.

a sto se mene jos tice, volim kad je prebranac redji, ne volim kad se pretvori u tutkalo pire. 

a ne volim ni kad se luk uprzi. ni kad ima puno luka. volim zapravo na malo kratko prodinstanog praziluka, i kratko zapecenog, na maslinovom. al ko mene pita ... :D

super je sto sam na ovoj temi ja koja nit slavim, nit sam domacica. 

Edited by darling

Prebranac tradišnl™ je gust ili "tečan" kao, nazovimo, regularan suljpa?

koliko ja znam, gust je. gravce na tavce. prokuvas pasulj, bacis prvu vodu, zatim proprzis gomilu luka u posudi koja moze u rernu, ubacis suljpa, lovor, alevu, biber, so, ljutu tucanu ako volis, dodas vode da prekrije i jos jedno prst preko, promesas i u rernu na jedno sat i po, dva. gledas povremeno, promesas, pri kraju ostavis da se zapece. bude malo tecniji dok je vruc pa se stutka kad se ohladi. 

ali ja se bojim da gravce na tavce s juga ili makedonije nije ista stvar kao prebranac u ostatku drzave. moze da bidne al ne mora da znaci. ja prihvatam sluzbeni put u vranje samo zato sto u motelu predejane mogu da skrljam gravce koje je vrhstra.

predejansko grafce:

886f97ef415b90987060f7fb81bf8bf3.jpg

Edited by yolo

ja se izvinjavam na izlivu anarhizma..kontam nekome znace  tradicija i pravila..nastavite..

• Author

koliko ja znam, gust je. gravce na tavce. prokuvas pasulj, bacis prvu vodu, zatim proprzis gomilu luka u posudi koja moze u rernu, ubacis suljpa, lovor, alevu, biber, so, ljutu tucanu ako volis, dodas vode da prekrije i jos jedno prst preko, promesas i u rernu na jedno sat i po, dva. gledas povremeno, promesas, pri kraju ostavis da se zapece. bude malo tecniji dok je vruc pa se stutka kad se ohladi.

Da, i ja tako

Gravče na tavče, krompiruša, lososos, pita kod kupusa, ppp krompir iz rerne, pita od jabuka...

Ja spremao ribu i ppp kronpir™.

E da, ćera uzela vino. Prvi put. Ti si ćero tatin sin.

ali ja se bojim da gravce na tavce s juga ili makedonije nije ista stvar kao prebranac u ostatku drzave.

fakat nije, u gravce ide obavezno koncentrat paradajza, da sam ja to ikad turio u prebranac keva bi me ubila :D

• Author

Ispekao prase, sutra ću jagnje

ma znam ja da nije isto no ja to sto mecem u rernu tako zovem. 

ali ja se bojim da gravce na tavce s juga ili makedonije nije ista stvar kao prebranac u ostatku drzave. moze da bidne al ne mora da znaci. ja prihvatam sluzbeni put u vranje samo zato sto u motelu predejane mogu da skrljam gravce koje je vrhstra.

predejansko grafce:

886f97ef415b90987060f7fb81bf8bf3.jpg

Ja ovo pročitah kao Motel prejedanje

Ispekao prase, sutra ću jagnje

Deo neki ili celo?
  • Author

četvtku, isto kao i jagnje sutra

to jede se viljuskom je bio jedan od nacina da mu kazem da je prebranac gust, a ne corbast pasulj, sto je covek i pitao.

sto se mene tice, moze da ga jede i prstima. moze i kasikom.

a sto se mene jos tice, volim kad je prebranac redji, ne volim kad se pretvori u tutkalo pire. 

a ne volim ni kad se luk uprzi. ni kad ima puno luka. volim zapravo na malo kratko prodinstanog praziluka, i kratko zapecenog, na maslinovom. al ko mene pita ... :D

super je sto sam na ovoj temi ja koja nit slavim, nit sam domacica. 

Ja ne podnosim corbast ni polucorbast prebranac. Mora da se uhvati korica i da bude gusta, iskljucivo viljuskom