Jump to content
IGNORED

Slavsko-domaćinska tema

renne

Recommended Posts

Posted

Joj, kakav prebranac! A ja danas u Merkator "restoran" na ručak, eeeee, živote, jebem te.... :cry:

Posted

ne :)

Španci se oždiru za badnje veče, a i sutradan, Nemci isto, jedino znam da Katalonci poste pa posle žderu za sam božić (kao mi)

a bosanci iz veternika na badnje veče ulaze u crkvu sa gajbom piva i petardama

Posted

:lolol:

katolicki svet posti na badnje vece, ali se definicije posta u pravoslavnoj i katolickoj crkvi razlikuju. detalje ne znam, al znam da se, na primer, u katolickom postu jedu jaja i mlecni proizvodi. 

Kako ko, kako smo vec utvrdili.

La Noche Buena ya tiene un sabor a pavo y pernil
Posted

Ne mogu da dišem!

Poslato sa WC šolje by BVK

Posted

znamo mi za te razlike, koliko još na prošloj stranici se pričalo o tome

stvar je u tome da sam ja mislila da ceo katolički svet ima posni (ne u pravoslavnom smislu posni, da ne bude zabune) meni za badnje veče ali izgleda da ipak ne

moram da pitam kako stvari stoje sa italijanima

za sada sam sigurna da poste hrvati, slovenci, poljaci, česi

ameli je rekla da španci ne poste, nemci takođe ne, englezi ne, ameri ne

poste i madjari, a bogami i ovi nasi protestanti, /evangelisti/ slovaci. rumuni, koji jesu pravoslavci ali koji slave bozic po novom kalendaru takodje poste, ali po pravoslavnim obicajima - barem ovde kod nas. naravno, ovo ne vazi za sve vec samo za one koji bas drze do religije ili ocuvanja tih nekih etnickih posebnosti...mladji svet sve manje, ali po selima, gde ih ima grupisanih po etnicitetu, badnje vece obelezavaju po izvornim obicajima. katolici i protestanti sa ribom ali i kolacima sa jajima i puterom, a rumuni kao i mi...

Posted

lepo li je vama tamo

ako, ako, srećno badnje veče društvo

Posted

Ne mogu da dišem!

Poslato sa WC šolje by BVK

da si dao senki malo od te hrane ne bi ti ovako protestno okrenula ledja i bacila maciju madjiju na tebe koja izaziva otezano disanje :lolol:

Posted

Joj, kakav prebranac! A ja danas u Merkator "restoran" na ručak, eeeee, živote, jebem te.... :cry:

samo da kažem da među ovim industrijskim prebranacima ubedljivo vodi onaj u veru.