Amelija Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 možda Hrvati rade kao mi i Katalonci (pazi kad stvarno ne znam kako slave Hrvati, sramota), ali kao što rekoh kod Nemaca i Španaca nema ni "p" od posta, ni pre ni za vreme ni posle Božića Link to comment
renne Posted December 23, 2014 Author Share Posted December 23, 2014 nem ani kod braće amerikanaca ni jengleza Link to comment
duda Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 (edited) pa ajde prisetite se. pa kad svaka kuća u hrvatskoj (a mnoge bogme i u sloveniji) spremaju bakalar ? tačan odgovor : na badnje veče ed. osim hrvata i slovenaca, mislim da i poljaci i česi jedu ribu za badnje veče Edited December 23, 2014 by dùda Link to comment
nautilus Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 ne, bakalar se jede na badnji dan. stavlja se u vodu dan prije badnjeg dana a kuva se ujutro. katolici poste drugacije od pravoslavnih, dozvoljeno je jesti ribu, jaja i mlijecne proizvode. Link to comment
duda Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 ne, bakalar se jede na badnji dan. stavlja se u vodu dan prije badnjeg dana a kuva se ujutro. katolici poste drugacije od pravoslavnih, dozvoljeno je jesti ribu, jaja i mlijecne proizvode. ne razumem šta znači ovo tvoje ''ne'', kad i ja pričam isto a na prethodnoj strani sam napisala to za jaja i mleko a da se bakalar sprema dan ranije to je jasno ali nebitno, bitno je kada se jede Link to comment
nautilus Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 izvini, nesto sam te pogresno razumeo a pravim se pametan :D Link to comment
Amelija Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 (edited) inače i ja štošta nisam znala ili sam pogrešno mislila dok nisam počela da se intenzivno muvam po belom svetu npr bila sam uverena da svi venčani pravoslavci nose burmu na desnoj ruci (kao što i nose) dok svi venčani katolici nose burmu na levoj (što nije tačno, neki nose na levoj a neki na desnoj po pravilu "kako se kome ćefne") Edited December 23, 2014 by Hjortron Link to comment
Budja Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 nem ani kod braće amerikanaca ni jengleza ni u juznoj americi. Nego, Renne, Yolo je l pravite duplo badnje vece ili samo ovo? Link to comment
renne Posted December 23, 2014 Author Share Posted December 23, 2014 Ja pravim duplo. Prvo ženino pa moje Link to comment
duda Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Ja pravim duplo. Prvo ženino pa moje jel' svoje praviš posno :P Link to comment
yolo Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 ja za nase obicno nisam tu, mada ove godine moze da se desi. onda se pravi i to, mada ne nesto gromopucatelno, skromnije ali se ispostuje. Link to comment
Amelija Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Ja pravim duplo. i mi pravimo duplo :) (tj slavimo duplo a drugi prave za nas izeš ga ) Link to comment
renne Posted December 23, 2014 Author Share Posted December 23, 2014 jel' svoje praviš posno :P Posno, i mnogo skromnije jer to moje i nije baš moje, em nisam kršten, em nisam vernik, em nisam baš ni pravoslavac 100% :D ali obeleži se sve Link to comment
duda Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 ma bitno da se slavi lepo je to sve Link to comment
Recommended Posts