January 5, 20251 yr 24 minutes ago, Eleniko said: meso sušene Učinilo mi se da piše suši 30 minutes ago, Filozof manijak said: Jel jedini ja ne jedem/ne jebem preko praznika? Jedno si slagao. Priznaj!
January 5, 20251 yr 5 minutes ago, ivy said: Ubaci se suvo, a mogu i kobasice, oko sarmi Ja sam pitanje shvatio u vezi kobasica u nadevu...
January 5, 20251 yr Ja naseckam suve slanine u meso za sarmu koje prethodno izdinstam jer mi se ne svidja ako je punjenje kompaktno. Mi bili juce u planinama i kupili parce neke kao dimljene slanine, a ono ni blizu nasoj a mesara se zove Tito Sve ovo izgleda lepo samo na oko, narocito ako si odrastao u Vojvodini na domacim dimljenim kobajama, sunki i slanini.
January 5, 20251 yr @Serena, isto i kod mene, seckana slaninica obavezno u punjenje za sarme. ova mesara izgleda vrh, ali verujem da se sve završava na tome "izgleda".
January 5, 20251 yr 10 minutes ago, Eleniko said: Ja sam pitanje shvatio u vezi kobasica u nadevu... aha...pa mogu se,ko voli, iseckati sitno u nadev i slanina i suvo meso isto..
January 5, 20251 yr 1 minute ago, duda said: @Serena, isto i kod mene, seckana slaninica obavezno u punjenje za sarme. ova mesara izgleda vrh, ali verujem da se sve završava na tome "izgleda". osim sira :P
January 5, 20251 yr 3 hours ago, duda said: @Serena, isto i kod mene, seckana slaninica obavezno u punjenje za sarme. ova mesara izgleda vrh, ali verujem da se sve završava na tome "izgleda". Ta mesara jeste vrh, to je lanac u južnom Tirolu, bio sam u jednoj. Neki Bolzano ili San Candido ili slično. Njihovo suvo meso /speck itd/ mi je mnogo bolji od našeg jer je sušen a ne (ili barem vrlo kratko i blago) dimljeni i nikada preslan. U neka druga vremena smo u poslednjem gradiću pred izlazak iz Alte Adigea kupovali vakumirane komade za Srbiju.
January 6, 20251 yr od domaćih industrijskih proizvoda ovo je top, pogotovu za sarme(i podvarak) Edited January 6, 20251 yr by kud u maglu Simoviću