Jump to content
IGNORED

Košarkaška Reprezentacija Srbije

Joe D

Recommended Posts

Posted

Odgledah ovo na Balkan Infu, jos mu je i najbolji intervju. Osim onoga kad kaze - 'pitaju me kako se spremam za utakmice, pa ne spremam se, ja to pratim cele godine pa se desi da nemam pojma za koga je potpisao Gasol i onda lupim nesto u prenosu', :lolol: - prilicno je opusten i razuman. Malo sam cak i razocaran sto nije bilo vise neprijatno. :D

• Replies 28.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Joe D

1671

• theanswer

1215

• goofs

1014

• pbg12345

962

Posted
4 hours ago, pbg12345 said:

cesto se da procitati ovo sto frenk sad pominje, kako je sarenac "stao sa razvojem", "godinama ne prati kosarku" bla bla

iz tog bi se dalo zakljuciti da je nekad bio u toku, da je znao kosarku, bio upucen u igrace, klubove

pre ce biti ono drugo, da je "konkurencija" tad bila nivo dobrosav, denda itd pa je i sareni delovao manje blamantno

sad kad taj posao rade ljudi (na stranu kvalitet samog komentarisanja) koji su u toku sa osnovnim stvarima, koji redovno prate i gledaju utakmice evrolige, nba, njegova (ne)informisanost dolazi vise do izrazaja

ma u pravu je Frank

Šarenac je početkom 90ih na 3K radio NBA Action i to je bilo 200 godina ispred svih ostalih komentatora iz tog vremena.

Ljudi poput Nikotivića, Dobrosava i ostali u to vreme nisu znali šta znači rebound i assist kad se to počelo pojavljivati u Fiba prenosima, a Šareni je pratio NBA statse, draft i druge stvari. Možemo mi sad pričati šta god hoćemo, ali za 91-92 je to bio svemirski nivo praćenja košarke.

Ali onda je nastupilo ovo o čemu Frank priča...

Posted
1 hour ago, Cane Vukic Prebranac said:

Срђан Радојевић је одличан коментатор

Radojevic je odlican poznavalac kosarke ali je uzasan komentator, jedan od najgorih. Dosadan, uporan u nastojanjima da svima pokaze koliko poznaje kosarkasku terminologiju, polupismen, s govornim manama i unjkav. I on bi trebalo da se vise bavi novinarstvom, narocito pisanim, a manje komentarisanjem ali izmedju te dve stvari se izgubila razlika odavno, jos od onomad kad se pojavilo brdo nekih bizarnih lokalnih televizija pa se novinarom nazivao svako ko je hteo da sedne ispred kamere i da nesto truca o necemu (ko je rekao Tegeltija).

Sarenac i Tegeltija nisu ni to, oni najvise mogu da dobace do statusa voditelja, mada cak ni za to nisu sposobni. Sarenac i nekako, on moze da se prosvercuje u nekoj "Zikinoj Sarenici", Tegeltija je najobicniji zatucani isfrustrirani navijac KK Naprdnjizan s TV emisijom na opskurnoj televiziji.

Inace, sportska redakcija RTS-a je nesto najludje sto postoji na nasim televizijama vec dobrih tridesetak godina. Slusao sam price da su tamo bacali zaposlene preko raznih kombinacija s kojima nisu znali sta ce jer nisu umeli nista. Zorana Markovica, koji je dugo godina bio urednik te redakcije, znam iz Pristine dok je vodio kafic "Studio" s jos jednim kolegom, neko vreme smo se i druzili. On je ovako bio OK lik za drustvo ali ga sport nikad nije zanimao, niti se njime bavio, ne umem drugacije da objasnim kako je zavrsio kao urednik te redakcije osim time da ga je Dragoljub Milanovic, tadasnji direktor televizije, povukao u Beograd i smestio negde gde nece previse da smeta. Za razliku od njega, Petar Denda je i u Pristini vazio za najobicnijeg debila, njegovo namestenje u Beogradu je i tada svima bila ogromna misterija. Jedino u cemu je bio sampion je opijanje u kafani "Sport" koja se nalazila preko puta ulaza u RTV Pristina.

Posted
40 minutes ago, James Marshall said:

Na stranu što je meni Edin ponekad naporan, za moj ukus ima iritantan glas i nekad suviše fura taj familijarni, jaranski način komentarisanja, pa mi to odvlači pažnju od sadržaja njegove priče. Ali komentarisanje mu je uglavnom ok, za razliku od nekih koji se zapetljaju previše u neke "ja kao neostvareni trener koji nikad nije dobio pravu šansu" ili "ja znam svu insajd terminologiju, sa'ću vam demonstriram" priče. 

+1

Dobar je, volim da pročitam šta ima da kaže ili da ga poslušam kad ne komentariše, ali u prenosima ima previše tog jaranskog, kako Maršal lepo reče, odnosno sarajevske uzbuđenosti koja mi uvek vuče na afektiranje, poput onog Marjana koji je komentarisao fudbal.

Posted
2 hours ago, Cane Vukic Prebranac said:

то је тај са бејзбола

Piše i ovde, ponekad

Posted

Ето то нисам знао, али ме подсјетило на његово недавно гостовање на мондо подкасту па таман да споменем и Милоша Јовановића. Јел радио он преносе некад?

Стекао сам утисак да исто одлично познаје кошарку а има пријатан глас и стил, барем на подкасту.

Posted

Nešto malo fudbala radio za Bh televizije sa Marjanom, ali jako davno.

Miloš je i inače sjajan lik i uživo, dosta mu je poboglo što je onomad pečalbario u Belgiji.

Sad će da dođe da me bije što ovo pišem :D

Posted
5 hours ago, az67 said:

Šarenac: "Sada ja moram po prvi put da pomenem šta ste mi rekli kada ste postali selektor i kada sam vas ja pitao, da ne nabrajam šestoricu igrača koje ste pozvali u reprezentaciju, ja sam vam rekao - vi sa ovima u ABA ligi ne biste bili šesti....Pitao sam šta će vam ovih šest igrača, pa oni ne bi bili šesti u ABA ligi, a vi ste tada meni rekli - mi osvajamo medalju "

Govori o 2014. i verovatno je mislio na: Jovića, Kalinića, Birčevića (igrali u Radničkom te sezone), Katića, Simonovića i Štimca.

Misliš Marković, Teodosić, Bogdanović, Bjelica, Raduljica. Izvinjavam se Šarencu, ovo je definitvno petorka za šesto mesto u ABA.

Posted

Jović i Kalina su sledeće sezone baš "pokazali" da su za 6.mesto ABA lige.:sleep: Šarenac je tupson u skladu sa svojom jadnom redakcijom. Više ništa ne prenose. Vidim da uspešno izbegavaju svetska prvenstva, jesenas odbojka, zimus rukomet, sada plivanje. Jadni servis.

Posted

Sad ste i vi malo generali posle bitke. Većina ljudi je bila skeptična te 2014. kada je objavljen roster, dosta nedokazanih igrača iz domaće lige. Šarenac je to malo preuveličao sa ovim "borba za šesto mesto", ali ništa epohalno. Ne gotivim Šarenca, ali za ovakve stvari mu najmanje zameram.

Posted

Sarenac je otisao pokurcu za Atinu 2004 kad su imali onu emisiju Radovanje Radovanje
On, Memedovic, Voja Nedeljkovic i slicne kreature uz dodatak nekih milfara se kreveljili vascijeli dan. I tako skoro 3 nedelje bez prestanka. A nasi mucenici samo do repesaza dobacivali i do kraja osvojili jednu-dve medaljice, pa jos vise doslo do izrazaja to blamiranje.

Takve emisije su im sad vec postale pod mus, pa smo vec oguglali ali tada je to bio novitet i jos uvek se secam neprijatnosti dok sam to gledao.

Posted

Meni je Memedovic ok  , cak nije bio toliko ni  los kada je vodio onu boks emisiju sredinom devedesetih, mada on nije sportski komentator ,novinar  itd.

Posted

Joj on baš voli boks al baš nume u boks. Za razliku od Šarenca pak deluje kao ok lik.

Posted

Numem ni ja boks, mislio sam na njegove lov, ribolov, priroda emisije.