Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted (edited)

ma svi mi mislimo za sebe da smo neuništivi. tako sam i ja... pa sam naučio.

@renne jery ovo kafanski ribić ili kućna varijanta?

Edited by aram
Posted

Batat, brokoli, rebra. Dok sam čekao, nisam mogo stat sa kulenovom sekom. Na rubu zrelosti. Almost legal. 

Posted
19 minutes ago, nisam ja said:

Batat, brokoli, rebra. Dok sam čekao, nisam mogo stat sa kulenovom sekom. Na rubu zrelosti. Almost legal. 

IMG-20191208-165128.jpg

IMG-20191208-163010.jpg

Posted

Jebo rebarca, to mogu i sam, al ovakve kobaje usvet nema :cry: 

nisame, zlotvore!

Posted

sadista!

pa još nezreo (kulen) :srcelom:

Posted

i kod mene to ceka u redu za realizaciju. zamisljala sam da ce izgledati drugacije, tvoje mi je bas super, a malo sam radoznala i kako je izgledao adamov tanjir :)

Posted

Tek sad (na drugo čitanje) vidim da je adam bundevu takođe sekao na kriške  :isuse:.... bio sam ubeđen da je koristio kao podlogu koju će ispuniti sadržajem i zapeći, a da ja činim nešto epohalno.

Posted

da, da kriske. bolje se smuljaju zacini i mulje. meni je bitno i da malo ujeda pa kad sve izmuljam dodam jos malo kajena na vrh. ko nema, ljuta tucana radi posao. al bitno mi je i da imam semenje shipka i zbog svezine i zbog strukture. malo podseca na one pucketave bombonice iz kesica koje smo cupali kao ludi kad smo bili klinci. svez, jedar i puca preko kremaste bundeve i malo hrapavijeg sira. milinica. 

e, da, ja sam krisku feta sira izlomio na zalogaj komade, nisam rendao. doduse, nije bilo ni drugog povrca (osim nara) tako da se necim to moralo popuniti. 

a svidja mi se sto si dopunio... paradajzcici zvuce super u toj ujdurmi, cenim da bi i patlidzan bio pun pogodak. a orasi, orasi, orasi... uz ladnu fetu, vruce povrce i nar! uh, moracu tako sledecu turu. 

@darling tanjir izgledao super. boje se slazu, sve je hipsterski rusticno kad se nehajno pobaca, jos ako serviras na dasci (il ako imas neku obijenu starinsku limenu posudu, nesto kao nosha samo plice) i bacis na instagram - ojha! postaces poznatija od limunane za dvaes minuta. 

Posted

U avanu uzmrvim korijander semencice, ljutu tucanu, so, biber, maloo svezeg ruzmarina i time premazem kriske bundeve. Odozgo pobacam malo jos ruzmarina, zgnjecim nekoliko cenova belog i nekoliko ktiski tanke pancete, poprskam muljem.

Ili varijantu sa manje ruznarina i sa fetom dok podebno tostiram orahe i golicu pa dodam na kraju.

Sa paradajzom nikad nisam probala.

Da probam? [emoji3]

Posted

Izvoli, probaj! (kobajagi)

Volim i u potaž od bundeve da dodam paradajz.

Treba nešto sočno i osvežavajuće i pomalo kiselo kao kontrast ili da da naglasi ukus (začinjene) bundeve. Adam je dodao nar, meni se jeo paradjz, a bili su mi potrebni i oni sokovi koje samo pečeni paradjz može da pusti.

Nar čuvam za kus-kus sa komoračem, što mi se jede već danima, ali me mrzi da odem dalje od lokalnog Maksija u kojem ove godine nema komorača (a ranije ga je bilo redovno).