Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
27 minutes ago, Ras said:

Hide contents

7g3qx6-i.jpg

lepa ste :blush: :wub:

Posted

Zanimljivo je da u Maksiju imaš kapar iz Grčke, a u Veru talijanski. Niđe logike. 

Posted
Zanimljivo je da u Maksiju imaš kapar iz Grčke, a u Veru talijanski. Niđe logike. 
Pa kad nema belgijski
Posted
53 minutes ago, Ras said:
  Reveal hidden contents

Mjok!

Muška verzija - sa stomakom.

Pre neki dan sam na Boka News čitao tekst o beraču kapara iz HN, evo ga: https://www.bokanews.me/featured/mediteran-pocinje-tamo-gdje-samoniklo-raste-kapar/

Nisam imao pojma da su cvetovi onako raskošni.

Evo i teksta o svetioničaru sa Palagruže i njegovoj porodici, koja na tom ostrvu bere kapar i priprema ga za prodaju u teglicama.

Kapar možeš da ubereš u starom gradu u Novom, ima ga svuda, raste direktno iz kuća i zidina. Da, ima mnogo lep cvet. Kažu da se ne može gajiti, raste gde on hoće. Nosio sam ga ukiseljenog u Beograd više puta.

Posted
17 hours ago, Ras said:

sa sardinama 

kraljevstvo za konzervu sardine. fala sto si me inspiriso za danasnji rucak :)

Posted

kad o kapru... pre neki dan sam pojela teglicu caper berries (kako se ovo zove na srpskom?) bez ičega

pored je obični kapar za poređenje

Spoiler

IMG-20191116-143709.jpg

ponelo me, sa tim peteljkama, kao da jedem trešnje

blaži su od običnih, manje slani, al isto navlakački

Posted (edited)
Spoiler

Je l ovaj dureks prirodno tako bledunjav?

Edited by Ras
Posted
Spoiler

prirodno, stoji tu već 20 godina (poster)

Posted

jao, i ja te jedem kao tresnje.

doduse, najvise volim uz tost s krem sirom i lososom. stavim par shaka sa strane kad napravim tost s lososom i glocnem po jedan uz svaki zalogaj.

a ozbiljno su dobri i u krompir salati skandinavskog tipa. mladi krompirici se obare i iseckaju, bogato se natrpa tih kapara (skinu se peteljke), zatim se sitno nasecka luk (otprilike pola glavice starog ili veza mladog koji je lepsi na pola kile krompirica) , par kiseli krastavaca (ne mnogo jer ima ovih kapara) doda se kasicica, dve senfa, (ja volim vise pa rknem par) par kasika majoneza, posoli, pobiberi i za kiselost doda malo soka od krastavcica, to ima raznih zacina a nije preterano kiselo, radi posao u ovoj salati. ko voli bas kiselo moze dodati i sirce al ja ne dodajem, dosta mi. sve se dobro izmesa i to je to. za prste lizat. 

Posted

pravim tu salatu i mislila sam da sam je ja izmislila! umesto luka stavljam praziluk a umesto tih sirćeta sok od limuna. dobro ide i kada se naseckaju kuvana jaja unutra. stvarno za prste lizat.

moram priznati da su mi malešni kapri ukusniji i škripaviji pod zubima od velikih koji su pritom i dosta gadni na preseku, ko cirotična jetra.

ipak, daleko od toga da ih ne tamanim sa zadovoljstvom!

Posted

i ja pravim već tisućama godina tako

i stavljam barena jaja

Posted
11 minutes ago, beyoncé said:

moram priznati da su mi malešni kapri ukusniji i škripaviji pod zubima od velikih koji su pritom i dosta gadni na preseku, ko cirotična jetra.

ipak, daleko od toga da ih ne tamanim sa zadovoljstvom!

mali su bogovi za razne sosove, salate, u riblje pastete i slicno al ovi su su super da ih krkas kao krastavcice i feferoncice i da ih bacis u salatu u velikom broju. 

nisam stavljao kuvana jaja u ovu krompir salatu al moram probati, odlicno zvuci. e, da zaboravio, u tu salatu se stavi i mirodjija.

familijarno mi ostalo da kuvana jaja mecem u zelenu salatu (+ kasicica senfa uz ulje, sirce i so) i kad pravim junecu supu/corbu pa ima vise rinflajnsa (obicno namerno) pa tu junetinu naseckam, ubacim kuvana jaja i luk na trakice i klasicno zacinim (ulje, so, sirce) i dodam bogato bibera. ostavim u frizider da se ohladi i sjedine ukusi. magija! 

Posted

da, slažem se za velike (i male)

i jaja u zel. salatu mama stavlja, dakle isto familijarno :)

ovo sa jajima u rinflajšu nisam probala, hvala za tip