nisam ja Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 Ja sam rkno u rernu raskomadano pile na batatu. Premazo pile pastom nastalom u avanu. Sea salt, biber, neka mešavina začina za giros, ima i listiće bluka, mulje i bulje. Bulje dalo neku super bolesnu zelenu boju. Biće I supica.
banatjanin Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 (edited) 5 hours ago, aram said: aiii, da uplaniraš neki put na jug pod obavezno, pa da probaš razne verzije, pirotsku, leskovačku, vranjansku, letnju, ljutu i neljutu... moja je jednostavna varijanta leskovačke - pečena paprika sitno iseckana, sir, beli luk, tucana ljuta po ukusu i ulje. još da sam imao suvu vezenku, bila bi za 5+ Edit: sad ćeš da me pitaš šta ti je to vezenka, pa evo Divne su vezanke, aromatične, slatkaste, uglavnom taman ljute. Makedonci ih cele, osušene, prepeku na skari ili na plotni i posluže tako, pa sam izmrviš na jelo koliko želiš Edited November 24, 2019 by banatjanin
Anonymous Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 On 23.11.2019. at 17:48, ivy said: suncanice punjene sunkom i sirom :P Davio sam se s tim jesenas, bila je prilično rodna godina: Moj drugar je juče na Povlenu našao malu sunčanicu. Neverovatno.
ivy Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 (edited) @Anonymous ovde ih sada ima jako,jako puno!! Edited November 25, 2019 by ivy
Ras Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 Migrirale su sa Povlena ovde, ne vidim drugo objašnjenje.
maheem Posted November 25, 2019 Posted November 25, 2019 18 hours ago, aram said: aiii, da uplaniraš neki put na jug pod obavezno, pa da probaš razne verzije, pirotsku, leskovačku, vranjansku, letnju, ljutu i neljutu... moja je jednostavna varijanta leskovačke - pečena paprika sitno iseckana, sir, beli luk, tucana ljuta po ukusu i ulje. još da sam imao suvu vezenku, bila bi za 5+ Edit: sad ćeš da me pitaš šta ti je to vezenka, pa evo uh što dobro izgleda. hvala za hint.
decak Kejt Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 nisam znala 'de ću sa ovim, pa aj na NE: šta smo jeli organsko u Srbiji, jeli smo (a sad, da li smo se usput malo i drogirali, nema veze - sve je za ljude): https://www.blic.rs/vesti/hronika/video-uz-organsku-hranu-gajili-i-marihuanu-vlasnik-poznate-firme-i-njegovi-zaposleni/p6jn9rp 😁
Ras Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 (edited) Izgleda da je bio potreban YT da me podseti kako sam nekada voleo da sendvič sa sardinama spremam sa zelenom salatom i majonezom. Klip me je naterao da kupim i majonez i rukolu, pa sam uradio praktično sve kao na tom videu. Umesto tosta (premale kriške), zagrejao sam hleb, donje parče premazao puterom, pa poređao rukolu, sardine (njegove izgledaju baš baš dobro!), naseckao kapar preko, zalio limunom i pobiberio. Na gornje parče nacedio malo majoneza, preklopio, pojeo u slast i sada se (konačno) razgaćio uz kafu. Jedino što je u sendviču nedostajalo je malo ljute paprike. Edited November 26, 2019 by Ras
Jumanji Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Slika je potpuna pošto si se razgaćio Puter ti je višak [emoji848] možda bolje majonez u veoma tankom sloju, tek da ovlaži hleb [emoji848]
Ras Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Moguće da je puter nepotreban - sendvič bi bio dovoljno sočan i bez njega. Spoiler
maheem Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Mala dica i ja tirolsku i pavlaku na lepom hlebu a za ženu i veliko dite sam spremao ostatke: Zdenku na leba, kiseli kornišoni, cherry paradjzići, napravio kupus, mrkvu i ajsberg u dresingu od meda, sirćeta, pavlake, rena i dijona, iseckao ostatke mesišta na trakice, majonez i luk odgore.
Jumanji Posted November 26, 2019 Posted November 26, 2019 Moguće da je puter nepotreban - sendvič bi bio dovoljno sočan i bez njega. Spoiler Nisi se valjda ovako razgaćio?Hahahahahah...Rukola i majonez su inace odličan match up [emoji108]
Recommended Posts