Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

super je taj kuvar, evo recept , brown rice sirup u knjizi ne postoji, ima med umesto, i ja uvek to slatko smanjujem. meni na ovu temu za nijansu bolji vrlo slican recept, evo ovaj.

za kviki s bundevom usecerene semenke nisu bitne, ali lemon curd mislim da bas dobro ide, uz njega slatkis zvoni. i to sam otkrila u sta da turim lemon curd taman kad je nestao iz prodaje, sad moram sama da ga pravim, neka neko javi ako ga ugleda negde.  mada ne sumnjam da je valjala bundeva, sta tu ima da ne valja, ko je probao, taj se odusevio:))

Posted

koji je to shta s bundevom nemojte da me sludjujete??? to slimunom. imam bundeve imam limuna imam bolan svega, govorite!

sent from bubamoto

Posted
5 hours ago, Haralampije said:

Skarpina i prilog: cuftice od  dimljenih sardina i kuvana mrkva zacinjena blukom i mirodjijom

4W9camL.jpg

Lovely jubbely 😍

Posted

@gospa buba

pa bilo, ne pratis. da pojasnim, bundevu ispeces (mozes i da skuvas, meni bilo lakse da je pecem onda je ne gulim), sameljes stapnim mikserom, zacini su cimet, djumbir, karanfilic, muskatni, onda necim (med/smedji secer/mlevene urme) zasladis koliko vec treba i dodas malo krem maslaca da bude kao krem, a ne kao podloga za supu od bundeve. grcki jogurt pomesas sa lemon curdom da je slatko i kiselo. i malo jednog malo drugog, onda nadrobis spekulasa i malo naseckanih oraha, pa opet malo jedno malo drugo, ozgo jos spekulasa i bundevinih semenki i nara ne samo da izgleda neg i da se slaze. 

Posted

to je tzv hot milk kejk, isti ko domaci zuti s visnjama, s malo drugacijom tehnikom. 

Posted

Nervira me nešto ova Silvija, ali ne mogu da provalim zbog čega, mada talijanska kužina je talijanska kužina, tako da ...ajd...

Posted

dobri su joj recepti, kod tv kuvara ako nekog inspirise da skuva nesto, uradio je poso. evo haralampije zamesio kolac po njenom receptu, sta jos treba. 

Posted

@cmrlj

hvala za recept, probaću.

lemon curd sam poslednji put kupila u maksiju u svetogorskoj, ali u pravu si, nije to bilo baš skoro. sigurno odlično leži tvojoj kreaciji, ako ga nađem gledaću da ga sačuvam za to.

ionako nikad ne znam šta bih s njim, suviše mi je lep da ga stavljam u kolače. obično ga jedem kašikom direktno iz tegle u noćnim pohodima na frižider.

13 hours ago, Haralampije said:

Evo sad sam se izlomio da nadjem originalni recept, posto sam ja pravio odoka, po secanju, pa sad vidim da sam stavio manje secera,vise ulja , manje jaja :) Elem i tako je ispao ok  https://www.sbs.com.au/food/recipes/apricot-and-olive-oil-cake-torta-allolio-e-albicocche

hvala i tebi <3

samo, zbunjuješ me, na tvojoj slici svakako nisu kajsije. nadam sam se da su ananasi?

Posted (edited)

breske ™  iz konzerve, mada verujem da moze da se pravi od bilo kog voca

Edited by Haralampije
Posted

@haralampije

da, dvoumila sam se između bresaka i ananasa. meni se jede nešto sa ananasom, pa će tako i biti

Posted
On 23.10.2019. at 23:03, nisam ja said:

Meni su ti što uhću i pufću od paprike najsmešnija stvar na internetu. 

Posted

Brate, čipkasta violinistkinja je dead inside, njoj ništa a u ostalima sve vatre pakla!