darling Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 (edited) 8 hours ago, gospa buba said: deco, blitva i krunpir bareni, pa na ulju s belim lukom, kakvo je to nenadano ludilo bilo kako drugacije blitva nego tako? kakav je ukus crnog pirinca? jel moze sutlijas sa crnom rizom? Edited November 7, 2019 by darling
gospa buba Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 kako drugacije blitva nego tako? [emoji4] nikako, nego je tolko dobra stvar blitva da se chovek zapita da li moze josh neshto da se smisli. ovo je bilo tolko dobro da su neke pite tek pristigle iz novog sada ostavljene da chekaju! sent from bubamoto
darling Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 (edited) ne moze, blitva moze samo tako, nista drugo s blitvom nema smisla. inace, blitva moze da se poluskuva i da stoji skuvana u frizideru do tri dana, a posle se dovrsava sa sveze kuvanim slanim krompirom. znacajno odskoci u ukusu ako se pre sluzenja obilno zalije dobrim maslinovim. tako ko blitva moze da se kuva i kelj (prvu vodu koja se oseca na prdez baciti), i razna druga zelenila kojij slabo ima u srbiji. Edited November 7, 2019 by darling
gospa buba Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 e sad kelj. nemoj da kvarish [emoji38]ol:bliva skroz ima smisla.sent from bubamoto
Haralampije Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 11 minutes ago, darling said: kakav je ukus crnog pirinca? jel moze sutlijas sa crnom rizom? nisam probao sutlijas a ukus je skoro pa isti ali zrna se ne raspadaju tako lako prilikom kuvanja kao kod obicnog pirinca. @Ras : narucujem ga u Promenteru , kod Kineza
aram Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 ovaj koji ja kupujem ovde mora duže da se kuva, oko 40 minuta. isto i crveni...
darling Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 (edited) u, crveni i crni pirinac, da brendiram partizan i zvezda sutlijas. hajdukov vec ima Edited November 7, 2019 by darling
Barti66 Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 11 hours ago, gospa buba said: e sad kelj. nemoj da kvarish ol: bliva skroz ima smisla. sent from bubamoto Cepao kelj i juče i danas....obožavam ga. Moram priznati da su mnogi zavoleli taj "zeleniš" probajući ga kod mene u kući. Naravno, nisam ga ja spremao.
Ras Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Na koji način spremljen kelj? Super je povrće, nedovoljno ga koristim , a uglavnom spremim isitnjen u bešamelu. Pojeo rižoto sa bundevom + zelenu salatu + paradajz + limunadu + urme. Ne valja jesti kada si gladan.
Barti66 Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Za tačnu proceduru ću morati da pitam...znam da se potapaju celi listovi u ključalu vodu, dodaje bluk, kockice krompira, so, biber....listovi ostaju gotovo celi....nekada keva uz kelj spremala ćuftice kao prilog ali unazad 1/4 veka i više, cepamo samo klot uz režnjeve cluka. Jedno mi od omiljenijih "kuvanih jela". Tačan postupak javljam naknadno.
Anonymous Posted November 7, 2019 Posted November 7, 2019 Obavezno javi. Baš se spremam da ga pravim i ovo sa celim listovima mi se dopada.
ivy Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 ja pravim musaku od kelja... i peceni hraskavi kelj u rerni,banacanin je onomad ostavio recept..isece se kelj na 1/4 ili 1/8 i stavi na papir za pecenje,polije sa malo mulja,so i sveze mleveni biber i stavi u rernu i pece 30tak min...
gospa buba Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 dobro, hajde, napravicemo sent from bubamoto
Frank Pembleton Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 Kuma zvala na veceru, gulas kuvan u bundevi+ crni pirinac E kako se ovo kuva?Mislim onako tehnički?Sve zajedno ili posebni ili.. ... Shiit has hit the fan...
aram Posted November 8, 2019 Posted November 8, 2019 @Frank Pembleton ne znam kako Haralampijeva kuma, ali obično se skuva gulaš, uspe se u bundevu, pa se zapeče u rerni dok bundeva ne bude gotova
Recommended Posts