Jumanji Posted July 17, 2019 Posted July 17, 2019 Mmmmmm parmigiano di melaneze, jedva cekam, mozda za vikend padne, a inace i ja kupujem strogo manje i tanje patlidzane, tvrde naravno, veci mogu biti i gorki cesto.
gospa buba Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 mi smo prozdirali dinju misleci na sir i shunku [emoji38]ol:sent from bubamoto
adam Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 6 minutes ago, Host said: U pravu je Mostarka, al su veci patlidzani laksi za punjenje. Kad se ispeku, lako se odstrane semenke koje su malo ljigave, a ipak ostane mesa patlidzana ispod nadeva. Kod manjih je to problem, pa em ostanu semenke, em nadev preliva. ima smisla... al ja navikao na male. punim i ne pitam se da li moze bolje il jednostavnije.
ivy Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 evo ja sad punila za rucak sa mesom.. @Host hvala za inspo a bobami i lokalnoj piljarnici ja volim i patlidzane punjene karamelizovanim lukom i slaninicom pa kad se sve zdzemujetm a provuku se slanoca,dim i hrskavost slaninice mmmm
Ras Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 Evo svi će da prave a da niko nije pitao koje mleveno meso? Pazario odličnu boraniju na pijaci. Iz opreza kupio malo, sad mi žao. U paradjz sosu, začinio sa malo dimljenog sv mesa + grčki jogurt sa medom, senfom, limunom i peršunom.
ivy Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 pa uz patlidzan ide junetina mada sam ja stavila pola-pola i sluzila uz srpsku salatu i ovicje kiselo mleko
aram Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 2 hours ago, Ras said: grčki jogurt sa medom, senfom, limunom i peršunom daj neke razmere
ivy Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 @Ras sa tim sirokim boranijama ugl nema greske.. ja sam jednom daavno nasla zelenu siroku ala je to bilo dobro..umocena u kljucalu vodu na minutipo i samo bluk,so,mulje,limun.. i vise je nikada posle nisam nasla..idalje je leti uvek trazim okolo..,zavirujem po pijacama,po coskovima piljarnica ali nista..
nisam ja Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 Samo krkate. Ja sam juče u 2. Sutra ću u to doba kad sam već dovde dobacio.
aram Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 (edited) @ivy ja tako tragam za žutom širokom, ovde samo ta zelena :( Edited July 18, 2019 by aram
renne Posted July 18, 2019 Author Posted July 18, 2019 Ja ću sad da jedem pletjku, prasetju, i cluka 1
Ras Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 2 hours ago, aram said: daj neke razmere 32,9:100,0 Za boraniju koju spremam sa paradajzom više bih voleo šarenu i danas sam igrao eci-peci-pec na pijaci i dobro je ispalo. Ove godine 3 dobre kupovine i jedna podnošljiva Prošlog leta sam u Maksiju kupovao svežu boraniju i svaka je bila dobra - iz različitih tura, neki put šarena, drugi put žuta. Zaista ne znam postoji li uopšte metod da se izabere dobra boranija (pre kuvanja)?
aram Posted July 18, 2019 Posted July 18, 2019 (edited) Plavi kamen? Hvala moja keva uzme jednu mahunu i prelomi je - treba da pukne lako i ravno, ona tu vidi i ima li konce i svežinu i sve... meni baš ne uspeva Edited July 18, 2019 by aram
Recommended Posts