Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, renne said:

Pa uvek tikvice prvo idu u so, pa se so ocedi i obriše ubrusom, i nema više vode, kao i patlidžan

ajde sto Cmrlj ne zna, cudi me Anonymous.

Posted
7 minutes ago, Majo said:

ko bre ne zna, ja sam svoje cedila. vazno da se pametuje bez eksperimentisanja. samo anonymous i ja znamo sta su realni problemi ovog jela. i ne samo to, voljni smo da nastavimo s pokusajima i pogreskama, sve u slavu nauke, a ne ko neki sto palamude teoriju :fantom:

Posted
12 minutes ago, Majo said:

:laugh:

@cmrlj

Zajebava se Majo, računa da veze nemam sa kuvanjem i nije daleko od istine.

Posted (edited)

ja sam danas jela punjene okrugle tikvice.

punjenje je bilo kuvana mešavina kinoa i bulgur, paradajz, dosta peršuna, bluk i sredina tivica. naravno so i biber.

u tepsiju se sipa malo mulja, nasecka paradajz i na to stave tikvice. odozgo parmezan ili sličan sir i u rernu da na 30-40 min

Edited by beta kentauri
Posted

Grozne ste sa tikvama i jajima, elem da se kvotuje ljudska klopa:

1 hour ago, renne said:

.fcd8f0ef1ecf0880bc360342c93aa041.jpg3ca92a9d8c413bf5dabd96d78b578c49.jpg

Posted

Renotaur. Pola čovek - pola roštilj. 

Posted
1 hour ago, cmrlj said:

khm, nece uspeti, zaboravila da napisem da su pustile vodu uprkos tome. jedna sloj neskuvanih lazanja resava problem. ili iscedjene tikvice u brasno. cenim, jos ne znam. nego, je l ukusno? i koliko je dugo bilo u rerni, moje cetrdesetak koliko se secam.

Ne bi da se mesam ali tikvice prvo malo baci na tiganj, posle ih redjas i radis sa njima sta oces, nema vode

Posted
1 hour ago, beta kentauri said:

ja sam danas jela punjene okrugle tikvice.

punjenje je bilo kuvana mešavina kinoa i bulgur, paradajz, dosta peršuna, bluk i sredina tivica. naravno so i biber.

u tepsiju se sipa malo mulja, nasecka paradajz i na to stave tikvice. odozgo parmezan ili sličan sir i u rernu da na 30-40 min

Punjene tikvice pripremam na sličan način: presečem na pola po dužini, izdubim, pa meso tikvica propržim sa sitno seckanim lukom, crnim i belim, paprikom, paradajzom, peršunom, pa tom smesom ih napunim i zapečem u rerni. Začini osnovni, so i biber, može i tucana paprika. Odozgo može i parmezan i slično. Neki dan sam taj parmezan izostavio, obzirom da sam planirao da jedem uz beli sir.

Posted

ovo je bilo bez cluka i bez dinstanje i bilo je super ukusno posebno kad se ohladilo. ja nisam ljubitelj punjenih tikvica, to mi je trauma iz detinjstva, a ove su mi idealan kompromis. 

naravno, kinoa - bulgur kombo nikad ne omaši.

Posted
1 hour ago, Haralampije said:

Ne bi da se mesam ali tikvice prvo malo baci na tiganj, posle ih redjas i radis sa njima sta oces, nema vode

e bravo. tako bi bile najbolje i sigurno bi sve ukupno bilo jos ukusnije,  nervira me samo sto to zahteva dodatno drndanje i jos jedan tiganj za pranje, a najvise volim kad je nikakav posao, a maksimalan rezultat.  al sad kad imam dobar recept u glavi, ja to moram da pravim, jednog dana cu sigurno biti raspolozena:)

Posted

Ja ubacio čitavu posudu sa povrćem (bez sira i jaja) u mikrotalasnu na par minuta. Posle samo dodao sir i jaja i ubacio u rernu. Voda isparila.

Posted
10 hours ago, Majo said:

Grozne ste sa tikvama i jajima, elem da se kvotuje ljudska klopa:

+1 

samo mi nije jasno kako to 11 ćevapa? Razumem 10, razumem tuce, ali 11... sve vidim rennea kako dahće dok prevrće vruć ćevap po ustima koji je maznuo pre slikanja :D

Posted (edited)

Dupli...

Edited by aram