Jump to content
IGNORED

New Now eating!

renne

Recommended Posts

Posted

tuna stek paniran u mlevenom bademu+karamelizovan luk sa djumbirom i limunom + suve sljive punjene bademom...prvi put pravio, dopada mi se

Y94PNrk.jpg

Posted

Gde si uzeo tunu?

...shiit has hit the fan....

Posted
17 hours ago, Haralampije said:

tuna stek paniran u mlevenom bademu+karamelizovan luk sa djumbirom i limunom + suve sljive punjene bademom...prvi put pravio, dopada mi se

Y94PNrk.jpg

super ideja za tunu, nikad mi nije palo na pamet da tunu paniram i pohujem.

Posted

Posto je ovo arapski recept,stek pre pecenja treba zaciniti cimetom i biberom

Posted
1 hour ago, Haralampije said:

arapski recept

ajd ne bilo ti tesko, daj to malo detaljnije :)

Posted
1 hour ago, aram said:

ajd ne bilo ti tesko, daj to malo detaljnije :)

Prilicno je jednostavno, samo trazi malo vise vremena.Filet neke kvalitetnije ribe zacinis sa solju,cimetom i biberom.Puno crvenog luka (cca 700 gr za 4 osobe) iseces na rebra i na umerenoj vatri dinstas na mulju, pazeci da ne porumeni jer to ne zelis ovde.Dodas u to i 2-3 usitnjena cena bluka i podlijes sa 2 dl povrtnog ili pileceg bujona i krckas.Na pola dinstanja  dodaj djunbira sitno seckanog ili rendanog (oko 2-3 cm) i rendanu koru od jednog limuna (trebala bi kora od limuna iz " tursije" ali to nemam).Pred kraj dinstanja dodaj suve sljive punjene oljustenim bademom.Ribu uvaljas u jaja pa u mlevene oljustene bademe i przis na umerenoj vatri u tiganju sa dosta mulja.Iskreno, luk mi je najbolja stvar ovde,ukusan sladak,a ima smek na limun

Posted

luk mi zvuci savrseno ali me buni ova tuna. kako uspevas da je ne prepeces?

ja tunu pecem po minut sa svake strane (odrezak debiljine 2cm otprilike) da ostane zivahna u sredini. prepecena tuna mi je kao karton. potpuno nejestiva. a opet, pada mi na pamet da je ovaj poh stiti pa je moguce da ostane socna i fina unutra. samo - koliko traje to pecenje? 

Posted

Par minuta ali umerena t ,kod mene je to od 0-9 na 5

Posted
22 minutes ago, Haralampije said:

Par minuta ali umerena t ,kod mene je to od 0-9 na 5

to me interesovalo, hvala na brzom odgovoru. probace se sigurno. 

Posted (edited)

Jedem ceo hotelski doručak. Počeo sam sa voćem, pa sam navalio na ribu: dimljenu, mariniranu i lososa, zatim sam smazao sušeni jezik sa renom, pa sam slistio tri pečene kobasice uz pasulj, paradajz i rosti od krompira i završio sa krosanom sa džemom od kajsija. A da, probao sam i mladi sir sa pola prženice i salatu od kukuruza.

Sad srčem kafu, mrzim švedski sto i mislim kako do prvomajskog uranka neću više ništa da pojedem.

Edited by banatjanin
Posted

ma jok, samo do kasnog rucka. ti si moj covek. 

jedino ne razumem ovu salatu od kukuruza :D

Posted
12 minutes ago, darling said:

jedino ne razumem ovu salatu od kukuruza :D

Ni ja! :lol: