wall Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Uff kad bi neko bacio recept s kesten pireom za nas(mene) kuhinjske retarde, bilo bi genijalno.Ono kao neki kolač-torta pa neka čokolada preko...
wall Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Zato što ti znaš svašta nešto da spremiš a ja fotografišem pomfrit iz rerne!
Amelija Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 (edited) Uff kad bi neko bacio recept s kesten pireom za nas(mene) kuhinjske retarde, bilo bi genijalno.Ono kao neki kolač-torta pa neka čokolada preko...bilo već nekad negde, mislim na tortama i kolačimaal evo ti opet :Pkuvano i očišćeno kestenje (e! to je najveći zajeb, skuvati i kako tako, ali očistiti ih, heh, tako da ako mogu da se nađu gotovi da se kupe, samo napred :D) skuvati sa šećerom i malo vode, koliko šećera zavisi od ukusa, ja ne volim mnogo slatko pa stavim otprilike 1:3, ko voli mnogo slatko neka stavi 1:1i onda smuljati onim za pire, ili već čime hoćeš, a neki vole i da ispasirajui onda jesti sa šlagom, ili rumom, ili sa čime god već hoćeš, ili bez ičegaa može onda dalje i neka torta da se pravi, najprostije sa čokoladom je da se rastopi malo čokolade sa puterom pa premaže preko prethodno oblikovanog pirea Edited February 18, 2013 by Amelija
wall Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Hm, valjda mogu da kupim gotov kesten pire, ja ga više termički ne obrađujem. <_<
Amelija Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 gotov kesten pire je glupavali zaista, ako nađeš gotovo kuvano & oljušteno kestenje, ono malo obrade posle toga nije nikakav problemdok očistiti kuvano kestenje jeste sranje
gospa buba Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 gotov kesten pire je glupavali zaista, ako nađeš gotovo kuvano & oljušteno kestenje, ono malo obrade posle toga nije nikakav problemdok očistiti kuvano kestenje jeste sranjepa mi chekamo da nam maksijevi belgijanci donesu i taj kesten, kad su nas vec urachunali za djabdjabe kuskus i leblebije u konzervi. rachunamo, ljudi su
wall Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Ili gotov ili nema torte.Ja tu da zaležem po podu dok se on kuva/peče, evakuišem dete i hrčka... Neće da može.
cmrlj Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 može i bez kocke, ali tada, da ne bi sve to bilo baš skroz šuplje, dobro je malo povrće prvo prodinstati, ali samo malo, da dobije tu neku hrskavost, a i naknadno, kada se već skine sa vatre, dodati malo dobrog muljaja ovo sve i inace radim, i dalje je bolje sa susenim povrcem. i potazi isto. jedino sto pravi razliku je ako bas narokam celera.kolaci s kestenom su mi cisto gubljenje vremena. kako god da ga pravis imas utisak da jedes kesten-pire sa slagom, sto bi se onda mucila, uzmem fino kesten-pire sa slagom i lepo mi.
Valk Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Pojela sam onaj čokoladni kolač iz MekKafea i mislim da sam dobila dijabetes.
gospa buba Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Pojela sam onaj čokoladni kolač iz MekKafea i mislim da sam dobila dijabetes.u mek kafeu treba da se jede onaj keks koji se prodaje na kasi, iz tegle, i to bash od maline i bele chokolade. ali samo jedan!
Valk Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Ma.. Trebalo je da ga nabijem na oči i da kažem "nA! Jedite!"Nikad više, kolač sa malinom (cheesecake wannabe) je super za ovo.
Recommended Posts